CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 09 črc 2011 20:13

AHOj, mám takový problém..

Když mám v projektu nějaké vst stopy + třeba i nějaké audio, tak mi to při přehrávání začne hrozně praskat. Pracuji na ntb s procesorem i7, fast track pro, windows 7 64bit a cubase 5. Výkon mám určitě dostatečný, takže tím to nebude...pátral jsem jsem ještě na fórech, že často pomůže změna latence z 128 na 258, ale já i když to hodím na 512, tak to pořád praská, čímž se mi samozřejmě ještě prodlužuje doba odezvy. Mám pocit že se můžou řezat ty 64/ 32 bit, že to někde nemusí seďět, ale hrozně mě to štve. Nechci věřit myšlence, že jedině s macem mi to bude fungovat. Už jsem investoval jiným směrem a jsem z toho otravenej.... BUDU VDĚČNÝ ZA KAŽDOU RADU, MOŽNÁ SE S TÍM UŽ NĚKDO SETKAL. DÍKY.

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od supreff » 09 črc 2011 20:19

používáš nějaký plugin efekty?

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 09 črc 2011 20:57

No používám, ale nemá to vliv na to praskání...myslím. Dělá to i bez efektů

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od nixx » 09 črc 2011 22:48


vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od vras » 10 črc 2011 11:13

Za normalnich okolnosti (je-li korektni hardware) to musi fungovat.
Par rad:
- je spravne nastavene ASIO? (btw. latenci ponech na max, dokud se neprijde na pricinu jinde)
- Neni tam nahodou Cubase 64 a VST bridge? Je lepsi se vyhnout kombinaci Cubase64+32bit pluginy.
- Neni problem kolem USB? (Pokud jedes zvukovku pres USB)
- Neni to zavsiveny nebo nebezi nekde nejaka jina aplikace, ktera extremne vytezuje procesor?
- Ostranit pluginy a zjistit, jestli to opravdu dela i naprazdno, pak postupne pridavat.

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 11:50

tak jsem zkoušel ten dpclat když nemám spuštěnou žádnou aplikaci a vypadá to v pohodě, žádná červená.....nepřeleze to hraniční čáru těch 500us.

Asio je nastavené správně, co mýslíš tím dát latency na max? Na 128? Na nejmenší možnou? To pak praská furt. Když tam mám těch 256, tak to začne praskat jen někdy.Záleží asi na nějaké kombinaci.

VST bridge se aktivuje automaticky?
Jaký by mohl být problém okolo USB?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od vras » 10 črc 2011 12:41

max = co nejdelsi latence

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 13:28

I když to dám na vysoké hodnoty, tak to sice minimálně, ale sem tam stejně praskne, ovšem odezva už je opravdu dlouhá.... Ach jo, nechápu to. Není v cubase defaultně nastavené něco, co by to mohlo způsobovat? Něco na pozadi, nebo tak? Stáhl jsem si i nové ovladače na zvukovou kartu, ale výsledek je stejný. Výkon ntb musí být přece dostatečný...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2011 13:40

Daj F12 a pozeraj ci pri praskani sa rozsvedcuje nejaka ledka

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 13:57

Jo, rozsvedcuje se letka u ASIO

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 13:59

Teda při přehrávání. Pokud mám projek zastavený a hodím f12, tak to je ukazatel mírně za půlkou, ale furt se to pohybuje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2011 14:17

Mierne za polkou to uz je dost velke vytazenie. Asi to ten komputer nezvlada

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 14:19


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2011 14:38

Zavisi ikolko efektov pouzivas.. A akych ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od vras » 10 črc 2011 14:44

Tak. Notebook to nezvlada, ale mozna za to ani nemuze:-)

Odpovědět