Cubase 5 (problem s formatem wave)

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Bery4B
Příspěvky: 133
Registrován: 01 pro 2011 18:28

Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od Bery4B » 28 lis 2012 21:37

Chtel jsem si udelat mix/master instrumentalu po stopach...vitahl jsem ho z fl studia po stopach ve formatu Wave (s prenosovou rychlosti 1411kbps) a kdyz tohle nahazim do cubase hraje to rychleji nez by melo...čím to je?...kdyz tam dam neco v mp3 hraje to normalne...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od pavlii » 28 lis 2012 21:41

Formulace ohledně přenosové rychlosti u formátu WAV teda slyším poprvé ;-) asi takhle: předpokladem je shodné nastavení S/R (samplovací frekvence) toho WAV souboru a projektu Cubase (vlastnosti/nastavení projektu). Bitová hloubka nehraje roli.

Takže obvykle se používá S/R 44100 nebo 48000 Hz. Exportuj tedy v tomto formátu (bitová hloubka 16/24/32bit - je to jedno).

P.

Bery4B
Příspěvky: 133
Registrován: 01 pro 2011 18:28

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od Bery4B » 28 lis 2012 21:51

bitova hloubka je na renderingu fl napsana (16bit int)...Takze co je vlastne spatne?...u 32 je napsano 32bit float

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od W.Cable » 28 lis 2012 22:00

pavlii píše:shodné nastavení S/R (samplovací frekvence) toho WAV souboru a projektu Cubase (vlastnosti/nastavení projektu)
S/R = sample rate

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od Pytkin » 28 lis 2012 23:16

Pavlii: pri streamingu sa to bezne pouziva.. 44k je 1.411 mbps. 48k je 1.536 mbps

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od biscuit » 29 lis 2012 00:30

jo ale u pcm 44,1kHz/16b je blbost (informace navic - zbytecna) to uvadet. nebo se pletu? pisou to jen nejaky prehravace multiformatovy ne? a ty to delaj automaticky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od pavlii » 29 lis 2012 00:59

Jo Pytkine - já nenapsal, že to je nesmysl, ale spíš se kloním k biscuitovo názoru; uvádět tyto údaje u standardního PCM WAV nekomprimovaného mi přijde jako "arcinegramotnost" (sorry za ten výraz)... :-D

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od Pytkin » 29 lis 2012 08:49

Mne to naviac nepripada.. Ale chapem, ze pre niekoho je ten udaj zbytocny..

Bery4B
Příspěvky: 133
Registrován: 01 pro 2011 18:28

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od Bery4B » 01 pro 2012 15:10

Takze vcem je teda problem?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od vras » 01 pro 2012 15:36

Bery4B píše:Chtel jsem si udelat mix/master instrumentalu po stopach...vitahl jsem ho z fl studia po stopach ve formatu Wave (s prenosovou rychlosti 1411kbps) a kdyz tohle nahazim do cubase hraje to rychleji nez by melo...čím to je?...kdyz tam dam neco v mp3 hraje to normalne...
Rek bych, ze mas ten wav exportovany v jine (nizsi) samplerate nez mas v cubase projektu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 (problem s formatem wave)

Příspěvek od pavlii » 01 pro 2012 21:19

Bery4B píše:Takze vcem je teda problem?
V tom, že pořádně nečteš, co se ti kde radí.

P.

Odpovědět