Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Tarquam
Příspěvky: 12
Registrován: 13 srp 2010 20:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tarquam » 27 dub 2013 18:23

No v tom A4A se mi to povedlo vždycky jen náhodně, když se v průběhu načítání ta druhá zvukovka připojila nebo tak nějak. Když na jednu kliknu, přepne se, a ne že by se připojila k už běžící. Dělá se to nějak speciálně?

A krom toho, jak se to teda dělá s těma více zvukovkama? Mám známýho, kterej takhle ty bicí nahrává (dvě 8-mi vstupý zvukovky). Sice je to nepřítel mrkvochvostu a všechno dělá na MACu, ale nepochybně to windows musí zvládat taky. Nutno podotknout že momentálně nemám ani vindru, takže jestli něco dokupovat, tak maximálně nějakej ten převodník S/PDIF (ani pořádně nevim co to znamená :oops: ). Jsou to dva další vstupy a výstupy který můžu (a vlastně potřebuju) využít, a už vůbec nepotřebuju aby to umělo 96kHz/24bit, prostě jen aby to umělo převíst ten S/PDIF na analog, nejlépe s mono jackama. Je něco takovýho?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od pavlii » 27 dub 2013 21:14

Nedělá se to nijak speciálně; stačí pustit danou audio aplikaci (=zde Cubase) a má-li navolen A4A ovladač, je jen na obsazenosti zvukovek, jestli je (ne)bude umět spravovat. COntrol Panel prostě ukazuje buď obě zvukovky jako funkční nebo jednu z nich nějak degradovanou/odpojenou (protože při startu CUbase a tím i inicializaci A4A ovladače byla zaneprázdněná přes jiný ovladač jinou aplikací).

Převodníky S/PDIF na analog dělá třeba HAMA, možná i M-audio (tuhle jsem surfoval, protože sháním převodník S/PDIF > TOS link a narazil jsem i na převodníky S/PDIF <> analog, ale jen ve verzi s CINCH konektory).

P.

Uživatelský avatar
Tarquam
Příspěvky: 12
Registrován: 13 srp 2010 20:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tarquam » 27 dub 2013 21:21

Už už jsem se dostal k PC a zkusil to a ejhle, ono to funguje :) stačilo jen zmáčknout "Advanced options" a jde to spouštět a vypínat uplně bez problému. Při "Simple view" to jde jen přepínat, ale při advanced jich jde spouštět víc najednou, takže díky :wink:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od pavlii » 27 dub 2013 21:27

Aha - to mě nějak nenapadlo, já jsem na A4A koukal vždycky jen v Advanced režimu ;-)

P.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od rastis » 27 dub 2013 21:29

Tarquam píše:...Mám známýho, kterej takhle ty bicí nahrává (dvě 8-mi vstupý zvukovky). ...
predpokladam, ze su to 2 rovnake zvukovky na spolocnom drivery. to je nieco ine, ako 2 rozne zvukovky. v principe ide o to, ze pokial nemas 2 zvukovky spolocne zosynchronizovane (trebars tym ich spolocnym driverom), tak nebudu prehravat totozne, kazda si kolise podla seba a vo vysledku sa Ti material prehravany alebo nahravany dvoma zvukovkami rozide aj o cele milisekundy, co je v praxi nepouzitelne.

potrebu viacej vstupov skratka neoklames tym, ze mas nejaku obyc. zvukovku a k tomu este donutis system, aby si mohol pouzit aj doskovku, a ak aj ten system nejako presvedcis, vysledok bude len velmi kompromisny, ak nie rovno nahovno.

Uživatelský avatar
Tarquam
Příspěvky: 12
Registrován: 13 srp 2010 20:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tarquam » 27 dub 2013 23:17

No, je pravda že je stejný měl :D ale tak jak jsem to nastavil, tak to funguje a jsem s tím velice spokojen :D uvidíme zítra na zkoušce jak se to bude chovat

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 27 dub 2013 23:57

dve zvukovky sa casto daju zosynchronizovat .. potom by to mohlo fungovat ..

Uživatelský avatar
Tarquam
Příspěvky: 12
Registrován: 13 srp 2010 20:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tarquam » 29 dub 2013 07:19

Tak jsem zpět s výsledkem takovým, že to fungovalo :) uprostřed zkoušky sice bubeníkovi začal křápat klik, ale to se opravilo. Nicméně většinovej názor zkušebny je takovej, že stejně radši zůstaneme u mini-disku, páč přece jenom je to hardware proti softwaru, člověk nemůže vědět jestli to příště nezasáhne do samplu na výstup

Odpovědět