Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 bře 2009 18:18

aha jasne... tak to sa musi vyjadrit niekto iny. ale bol by som velmi prekavpeny, ak by to nebolo o tom istom

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 05 bře 2009 00:04

ekeaze píše:
dano píše:ale ved to sme uz riesili v Cubase threade ze vzdy si mozes vybrat kam sa to ma ukladat
toto se tyka toho novyho DRUM sampleru GROOVE AGENT ONE co je v C5... to zneamena ze kdyz naloaduju do toho sampleru samply, tak jestli je ta moznost, ze je cubase preulozi do adresare projektu, nebo jestli funguje jako treba battery , ze je akorat nacte... by se to hodilo pac by to bylo vsechno pokupe v adresari projektu...
Ahoj. Dlužím ti odpověď. Teď jsem to zkoušel. Vím jakou máš asi představu, ale ukládání funguje úplně jinak.

Do GrooveAgentu One vložíš sampl jen z audio editoru, sample editoru nebo z Media Bay. Nejde to tedy jako v Baterce, kde si vyberu sampl, přímo ze složky systému. Takže pokud jde o první dvě volby, samply už máš vlastně ve složce projektu. V případě třetím ne.

Uložit můžeš zvuk pouze jako VSTi track preset. Ukládá se pouze informace odkazující se na originál pozici sampu. Zkoušel jsem vymazat originální wav a při otevírání projektu s GrooveAgantem mi grooveagent oznámil, že sample chybí a ať ho ručně najdu...

Očividně je trend mít všechno v Media Bay a pracovat pouze v Cubase, žádné ládování samplů přímo ze složek systému. Je to trend nezajímat se o to, kde co je. Tomu rozumím. Ale je to přece jen jinej způsob, než ten na který jsem zvyklej.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 05 bře 2009 01:18

Na instalačním DVD je zvlášť verze 32 a 64 bit nebo ne?
Instaler sám rozpozná, kterou verzi má instalovat podle OS?
Nebo je schopen do 64bitové Visty nainstalovat 32 bitovou verzi C5?
Nebo to je nesmysl?

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 18:32

Příspěvek od greezmen » 05 bře 2009 01:27

SoundsFine: predpokladam ze urcite zvlašt tak ako aj na C4

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 bře 2009 10:42

Ondrash: diky moc za odpoved....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 05 bře 2009 12:51

SoundsFine: staci to napsat jednou.

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 19 bře 2006 00:05

Příspěvek od humbuk » 06 bře 2009 12:59

nenasli jste prosim nekde prehledovou tabulku se zobrazenim rozdilu Cubase 5 a Nuenda 4? Dik

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 07 bře 2009 01:24

Kermitak píše:SoundsFine: staci to napsat jednou.
stačí to napsat jednou - to jo.

ale zeptat se musím vícekrát.
prostě to nevím, nerozumím tomu a nechci udělat při instalaci chybu, na kterou budu doplácet dlouhou dobu.

verze cubase 64bit automaticky rozpozná spuštění instalace podle OS?
Když je 64 bit je možné nainstalovat pouze 64 bit?
sorry za blbý dotaz.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 18:32

Příspěvek od greezmen » 07 bře 2009 01:32

:roll: o par prispevkov hore som ti odpovedal.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Příspěvek od vras » 07 bře 2009 01:48

soundfine: nech to na setup, ten to jiste pozna, k cemu by tam jinak byl?
V 64-bitove viste jsou ale v cubase 5 hlaseny jakesi zavaznejsi problemy s nestabilitou nebo vykonnosti nebo cim, pokud se pouziji 32-bitove pluginy

Uživatelský avatar
knobtweaker
Profesionál
Příspěvky: 92
Registrován: 04 bře 2009 17:54

Příspěvek od knobtweaker » 16 bře 2009 18:24

30.3. v 17 h pořádá Music City ve s polupráci s firmou Disk presentaci na Cubase 5. Kdo se chce zůčastnit, může se zaregistrovat na audio@music-city.cz
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Příspěvek od vras » 30 bře 2009 14:11

Dva problemy s Cubase 5:
1) Pokud zapnu na savli [W]rite automatizace, tak se mi soucasne zapina i [R]ead a neda se s tim pak hybat. Ten read se neda nijak vypnout, leda zase soucasne s Write. Nesetkal se s tim nekdo, neni to nekde nastavitelne?
2) Funguje vam scroll kolecko na transport panelu? U mne dozadu OK, dopredu jaksi nic nehraje.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 17 dub 2009 18:08

jenom poznamka, ze Steinberg vydal nedavno update Cubase5, ted uz to chodi

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 21:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 05 kvě 2009 20:00

@greezmen - jak říká můj švagr: " myslet znamená hovno vědět" - nic ve zlém. @SoundsFine: Docela by mě to taky zajímalo, páč mám 64 bit visty. Hlavně jak je to s těma 32 bit pluginama co snad padají, zda - li je to v update již vyřešené, nebo jak to vlastně je s tou nestabilitou. Připadá mě krokem zpět instalovat 32 bit verzi C5 do 64 bit visty. Mno třeba nám někdo poradí. Jsem jen běžný uživatel, takže bych uvítal zkušenosti a dojmy s C5 nas Win64bit - mám ultimate edici, jestli to ovšem někdo na této platformě provozuje. :shock:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

MiDi DEViCE MANAGER

Příspěvek od EXCOM » 09 kvě 2009 16:34

vie mi niekto povedat ako je vylepseny Midi Device Manager oproti SX3 verzii v Cubase 5? zaujima ma ako sa pohrali s vytvaranim noveho device, co tam pridali, popripade nejake screenshoty by boli fajn

Odpovědět