Cubase 5

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
dano

Příspěvek od dano »

aha jasne... tak to sa musi vyjadrit niekto iny. ale bol by som velmi prekavpeny, ak by to nebolo o tom istom

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

ekeaze píše:
dano píše:ale ved to sme uz riesili v Cubase threade ze vzdy si mozes vybrat kam sa to ma ukladat
toto se tyka toho novyho DRUM sampleru GROOVE AGENT ONE co je v C5... to zneamena ze kdyz naloaduju do toho sampleru samply, tak jestli je ta moznost, ze je cubase preulozi do adresare projektu, nebo jestli funguje jako treba battery , ze je akorat nacte... by se to hodilo pac by to bylo vsechno pokupe v adresari projektu...
Ahoj. Dlužím ti odpověď. Teď jsem to zkoušel. Vím jakou máš asi představu, ale ukládání funguje úplně jinak.

Do GrooveAgentu One vložíš sampl jen z audio editoru, sample editoru nebo z Media Bay. Nejde to tedy jako v Baterce, kde si vyberu sampl, přímo ze složky systému. Takže pokud jde o první dvě volby, samply už máš vlastně ve složce projektu. V případě třetím ne.

Uložit můžeš zvuk pouze jako VSTi track preset. Ukládá se pouze informace odkazující se na originál pozici sampu. Zkoušel jsem vymazat originální wav a při otevírání projektu s GrooveAgantem mi grooveagent oznámil, že sample chybí a ať ho ručně najdu...

Očividně je trend mít všechno v Media Bay a pracovat pouze v Cubase, žádné ládování samplů přímo ze složek systému. Je to trend nezajímat se o to, kde co je. Tomu rozumím. Ale je to přece jen jinej způsob, než ten na který jsem zvyklej.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Na instalačním DVD je zvlášť verze 32 a 64 bit nebo ne?
Instaler sám rozpozná, kterou verzi má instalovat podle OS?
Nebo je schopen do 64bitové Visty nainstalovat 32 bitovou verzi C5?
Nebo to je nesmysl?

greezmen

Příspěvek od greezmen »

SoundsFine: predpokladam ze urcite zvlašt tak ako aj na C4

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ondrash: diky moc za odpoved....

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

SoundsFine: staci to napsat jednou.

humbuk

Příspěvek od humbuk »

nenasli jste prosim nekde prehledovou tabulku se zobrazenim rozdilu Cubase 5 a Nuenda 4? Dik

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Kermitak píše:SoundsFine: staci to napsat jednou.
stačí to napsat jednou - to jo.

ale zeptat se musím vícekrát.
prostě to nevím, nerozumím tomu a nechci udělat při instalaci chybu, na kterou budu doplácet dlouhou dobu.

verze cubase 64bit automaticky rozpozná spuštění instalace podle OS?
Když je 64 bit je možné nainstalovat pouze 64 bit?
sorry za blbý dotaz.

greezmen

Příspěvek od greezmen »

:roll: o par prispevkov hore som ti odpovedal.

vras

Příspěvek od vras »

soundfine: nech to na setup, ten to jiste pozna, k cemu by tam jinak byl?
V 64-bitove viste jsou ale v cubase 5 hlaseny jakesi zavaznejsi problemy s nestabilitou nebo vykonnosti nebo cim, pokud se pouziji 32-bitove pluginy

knobtweaker
Profesionál

Příspěvek od knobtweaker »

30.3. v 17 h pořádá Music City ve s polupráci s firmou Disk presentaci na Cubase 5. Kdo se chce zůčastnit, může se zaregistrovat na audio@music-city.cz
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

vras

Příspěvek od vras »

Dva problemy s Cubase 5:
1) Pokud zapnu na savli [W]rite automatizace, tak se mi soucasne zapina i [R]ead a neda se s tim pak hybat. Ten read se neda nijak vypnout, leda zase soucasne s Write. Nesetkal se s tim nekdo, neni to nekde nastavitelne?
2) Funguje vam scroll kolecko na transport panelu? U mne dozadu OK, dopredu jaksi nic nehraje.

vras

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras »

jenom poznamka, ze Steinberg vydal nedavno update Cubase5, ted uz to chodi

peetr1

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 »

@greezmen - jak říká můj švagr: " myslet znamená hovno vědět" - nic ve zlém. @SoundsFine: Docela by mě to taky zajímalo, páč mám 64 bit visty. Hlavně jak je to s těma 32 bit pluginama co snad padají, zda - li je to v update již vyřešené, nebo jak to vlastně je s tou nestabilitou. Připadá mě krokem zpět instalovat 32 bit verzi C5 do 64 bit visty. Mno třeba nám někdo poradí. Jsem jen běžný uživatel, takže bych uvítal zkušenosti a dojmy s C5 nas Win64bit - mám ultimate edici, jestli to ovšem někdo na této platformě provozuje. :shock:

EXCOM

MiDi DEViCE MANAGER

Příspěvek od EXCOM »

vie mi niekto povedat ako je vylepseny Midi Device Manager oproti SX3 verzii v Cubase 5? zaujima ma ako sa pohrali s vytvaranim noveho device, co tam pridali, popripade nejake screenshoty by boli fajn

Odpovědět