Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 10:49

dano : cize ich vies naraz zobrazit ? alebo kazdu krivku das do inej grupy ? nahravat kazdy typ automatizacie do inej grupy mi pripada chore ..

trebars volume , pan, send1, send2 .. kvoli tomu dat 3 dalsie grupy ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2009 10:57

dano píše:
EXCOM píše:no ja medzi SE3 a AI4 nevidim rozdiel, je to to same, mal som ich spustene sucasne a som to zrovnaval.. jediny rozdiel je tam v hw inputoch a VSTi... inak je to to same... a samozrejme AI4 je postavena na Cubase 4
k tej automatizacii.. mam na mysli automatizacne krivky ktore su pod trackom.. chces mi povedat ze si vies otvorit viac ako jednu pod trackom?
:-)

k tomu porovnaniu: pozri si este raz specifikacie SE3 a AI4. to bude najlepsi sposob porovnania. okrem enginu 4 tam nie je o com...
k tej automatizacii: samozrejme ze ano. v jednom projekte mam niekolko takychto automatizacii (nielen hlasitostnych) sucasne... ono na to najlepsie sluzia tie group stopy... cize zase. vsetko sa da urobit.
mohol by si z toho spravit screenshot? nechce sa mi verit ze mas dve krivky pod jednym trackom.. v SX ich vies pridavat pluskom, v SE mozes pridat len jeden a uz neumoznuje pridavat dalej...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 25 kvě 2009 10:59

pytkin: v SE3 moze mat kazda stopa len jednu automatizaciu. to ano (povodne som z Excomovho pripsevku pochopil ze hovoril o celom projekte). ale zas... nikdy som nepotreboval aby ich bolo viac. keby bolo, tak je to fajn. ale nie je to tragedia. o to mi ide. ze vsetko sa da spravit, aj ked niektore veci zrejme zlozitejsie. keby som bol vo velkom studiu a mal by som v projekte 200 stop a s kazdou by som sa musel nejako zlozito zaoberat, jeblo by ma. v Home Studiu mam v projekte tych stop cca 40, z toho audio asi tak polovicu. niekedy aj ovela menej. a vsetko olezite si urobim uz v MIDI. potom ked to vyexportujem do audia, robim uz len minimalne upravy. a ak aj ano, tak hned keby som potreboval urobit viac automatizacii, tak si to priebezne vyexportujem do audia a je to. ako som uz povedal. vo velkom studiu by to balo samovrazda. v Home Studiu postavenom na dvoch HW synths, 5 VSTi a samploch nie je co riesit :-)

excom: jo mozes mat len jednu pod jednou stopou... ale.. ako som uz napisal vyssie, pre mna to nie je tragedia a da sa to obist. stale tu riesim pomer cena/vykon a v Home Studiu nie je o com. po tych rokoch co to pouzivam som ani raz nenadaval... ovela horsie by bolo, keby islo o zvukovo horsiu kvalitu, ako ked ide len o uzivatelsky komfort. a este raz zdoraznujem - v Home Studiu!!!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 11:04

dano : jo to chapem , ze vsetko sa da riesit .. i ked toto su riesenia , ktore by ma teda nebavili .. ked si zoberies ze mas 40 stop .. na kazdej spravis volume , a ked chces robit PAN , tak musis vsetko vyexportovat .. osobne by som sa na to vysral .. inak ja necitim taky zasadny problem , ze vidim len jednu krivku a musim si prepinat co tam je ..

excom : ako to je .. dufam ze mozes nahrat na track aj 100 automatizacii .. ale vidis v krivke len jednu .. a prepinas si ktoru vidis .. hej ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2009 11:08

pytkin : hej.. len jednu

dano : ja nehovorim ze SE3 je nieco zle, ale obmedzuje.. a ide o to ze som si chcel napriklad nastavit 02R a na jeden track hodit povedzme 16 fadrov a vidiet ich automatizaciu ale SE3 mi to neumozni, lebo moze zobrazit len jeden naraz.. jo, pre home studio je to fajn, ale aj tak nechapem preco to limitovat ked su tu ine softy, ktorym to nevadi mat pristupne.. ak by to obmedzili povedzme na 4 alebo 8 zobrazenych tak to pochopim.. ale jedna, to je des.. samozrejme sa s tym da pracovat, ale ked si zratas cas ktory venujes preklikavaniu, tak si zrataj cas straveny nad hudbou a nad preklikavanim... zere ti to zbytocne vela cas a hudbu by si mozno mal hovoru aj skor..

toto som potreboval dosiahnut v SE3 co nie je mozne
Přílohy
auto.JPG
auto.JPG (87.21 KiB) Zobrazeno 734 x

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 25 kvě 2009 11:13

pytkin: jasne mozes tam mat vsetky automatizacie a vidis len jednu. a vzdy prepnes ktoru chces vidiet... takze som sa zle vyjadril v predoslom prispevku. nemusis to exportovat. proste napises vsetky automatizacie ktore potrebujes a vzdy si prepnes ktoru vidis. mimochodom pri vacsom prijekte si aj tak nemoze nikto dovolit mat rozbalene vsetko pri kazdej stope bo by sa zblaznil.

excom: jasne beriem. ale taketo vecio ako si tu nakreslil som v zivote nepotreboval riesit. a keby aj ano, nevadilo by mi ze to nevidim vsetko naraz... ako. este raz. vsetky tie veci o ktorych hovoris by boli fajn keby boli. ale nie je tragedia ze nie su a da sa to hlavne obist nejako. za 5000Sk podotykam!

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2009 11:18

dano píše:pytkin: jasne mozes tam mat vsetky automatizacie a vidis len jednu. a vzdy prepnes ktoru chces vidiet...

excom: jasne beriem. ale taketo vecio ako si tu nakreslil som v zivote nepotreboval riesit. a keby aj ano, nevadilo by mi ze to nevidim vsetko naraz... ako. este raz. vsetky tie veci o ktorych hovoris by boli fajn keby boli. ale nie je tragedia ze nie su a da sa to hlavne obist nejako. za 5000Sk podotykam!
ja si myslim ze je to hlavne zrut casu, lebo sa musis preklikavat, ale ked si to doteraz nevyuzil tak potom pohoda..
ja zas musim vidiet kde mam pan, volume a podobne veci sucasne, neviem si predstavit ako by som si to potom mohol ustrazit, hovorim samozrejme ze ja s audio nerobim kde tu krivku si narves na audio stopu, ale robim vyhradne len cez midi...

a zas ja nevidim dovod preco sa obmedzovat ked je to k dizpozicii za 300 eur ako si pisal...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 25 kvě 2009 11:23

za 300 EUR je len Studio5...

a podla mna je to presne len o tom, co ti vyhovuje. pochopitelne ze ak su automatizacie pre teba tak dolezite, nepojdes do SE3 alebo Essential...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2009 11:31

tak je tam urcite trochu viac rozdielov , ako len automatizacie :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 25 kvě 2009 12:22

Pytkin píše:tak je tam urcite trochu viac rozdielov , ako len automatizacie :)
rozhodne ano. tie rozdiely som uviedol v porovnavacej tabulke v inom thredae. nechcem tu posobit ako nejaky brutalny obhajca SE triedy. len hovorim ze kazdy by si mal zvazit co mu vyhovuje a staci a na zaklade toho sa rozhodnut. aby zbytocne nezaplatil viac, ale aby si ani nebuchal hlavu ze mu to nestaci. tot vsjo :-)

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Cubase 5

Příspěvek od Cundo » 29 kvě 2009 16:28

Mate niekto skusenost s otvaranim projektov Nuendo 3 v Cubase 5 ? Cubase je na ceste a dostal som info od znameho,ze mu to neotvara celkom koser.Je na to nejaky spolahlivy sposob?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

Re: Cubase 5

Příspěvek od mmjeww » 29 kvě 2009 18:00

Zkouseli jste nekdo Cubase 5 na Windows 7? Nechci se poustet do nejakych experimentu, nez budu mit jistotu ze C5 + VirusTI na tom pojedou.

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 01 čer 2009 18:08

@SoundsFine
Tak jsem konečně cubase 5 spustil se vším co jsem potřeboval na vistách 64 bit - ultimate edice., zvukovka fireface 400 od RME, 8GB paměti DDR2, 4 jádro .
Jsou tam nějaké drobné bugy, které mě při mé občasné práci nějak zvlášť neomezují. Ty jsou tady někde dříve popsané, a jsou stejné i pro 32 bit OS. Možná jsou i další - to se časem ukáže.Program je naprosto stabilní, plná spokojenost. Dokonce mě překvapilo, že je program stabilní i s 32 bit pluginama - nepadá. Jedna plugina mě to shazovala, ale jejím update na nejnovější verzi je teď vše naprosto korektní . Je fakt, že to mám ošahané teprve týden, ale zatím plná spokojenost. Zpočátku mě to dalo dost zabrat než jsem, cubase a OS odladil. Mám však již otisk, čímž jsem zproštěn této případné mravenčí práce. :lol:

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od SoundsFine » 02 čer 2009 20:56

díky za zprávu o 64-bit!
Co přesně znamenalo: "Dalo mi to dost zabrat odladit cubase a OS"?

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 04 čer 2009 08:47

O pár příspěvků výše popisuji mé úvodní problémy: SP1 pro visty, framework, Quick time, opravný balíček cubase 5 , opravný balíček ReVerence atp.... Mno sem to všechno testoval a dalo to zabrat .... odladění. Jinak nevím jak se tváří všechny externí pluginy pro cubase 64 bit, ale moje zkušenost je update pluginy na poslední verzi a je to OK. Třeba Altiverb mě to shazoval..... Jde o to , že snad ani není v silách mít všechny pluginy, nevylučuji ani situaci, že to při nějaké konstalaci klekne. Pro mou potřebu ( převážně audio, pár stop midi, takže chudá sbírka VSTi ) je to dostačující a věřím, že vývoj nových plugin bude mít podporu 64 bit.

Odpovědět