Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tudy » 07 dub 2010 12:46

Ha! tak aktualitka s dnešním datem:
Cubase 5.5 v druhém čtvtletí 2010
7. 4. 2010 - Firma Steinberg představila update na verzi Cuabse 5.5 s novými vlastnostmi automatizace, rozšíření videa, stejně jako zušlechtění nástroje pro práci s beaty a vylepšení pracovního prostředí. Oba updaty jsou zdarma k dispozici všem registrovaným uživatelům Cubase 5 a Cubase Studio 5 ze stránek výrobce.
www.steinberg.net, www.disk.cz
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Cubase 5

Příspěvek od rastika » 11 dub 2010 07:52

Zdravim vas. mam mensi problem potrebujem pridat na spev efekt uz pri nahravani do cubase len kvoli atmosfere
pre spevaka ked to skusam tak ako v starej verzii ze pridam savlu ked je zapnuty monitor aj nahravanie tak to
nefunguje.dalsia otazka je na control room. tam by som tiez potreboval nastavit zvlast pomery pre kazdeho
muzikanta uz hned pri nahravani cez studio send ale signal my cez control room nejde da sa to vobec?
nahrate stopy viem v pohode posielat cez studio sendy do control roomu ale ja to potrebujem hned pri nahravani.
dufam ze existuje riesenie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2010 13:02

mas vypnuty direct monitoring v asio setupe ?

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Cubase 5

Příspěvek od rastika » 12 dub 2010 20:04

v Cubase je zafajknuty a aj v total mixe RME karty. takze neviem co by trebalo este skontrolovat.
su nejake napady?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2010 22:36

no ak je zafajknuty tak to je zle .. to ti potom bezi direct monitorin a nemozes pridavat SW efekty .. vypni Direct monitoring a ries ho v Cubase ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Cubase 5

Příspěvek od rastika » 13 dub 2010 17:03

Pytkin takze ked je zafajknuty v total mixe tak sa vlastne bije s tym v cubase? vsak ani v manualy zvukovky
som sa s toho nevedel vysomarit ze co to robi ked to je zafajknute. je to tam blbo formulovane.
potom by mali fungovat efekty ale aj signal cez control room ? sorry ze sa tak pytam len momentalne neviem
pripojit cely setup na pocitac aby som si to overil.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 13 dub 2010 21:00

no .. primarne je podstatne , co je nastavene v CUbase .. ak je v Cubase zapnuty Direct monitoring , tak monitorin riesi karta (samozrejme ta ho musi podporovat , co RME samozrejme podporuje) .. Ak je vypnuty direct monitoring , tak mozes samozrejme monitorovat aj na karte ale nespina sa to podla cubasu .. len manualne ako si to ty nastavis v total mixe .. a samozrejme paralelne vies riesit monitoring v Cubase .. ktory je samozrejme opozdeny o nastavenu latenciu , ale zase ide s efektami .. cize napriklad na gitaru das na vstup do insertu Amplitube a pocuvas skreslenu gitaru ..V pripade inputu , tu skreslenu gitaru aj nahras - ak chces nahravat suchu , tak zavesis amplitube na track ..

dufam ze teraz to uz je jasne ..

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od skeld » 14 dub 2010 13:33

Mám jeden problém, když dám do projektu VSTi, který má více výstupů jako třeba Battery nebo Wizoo Darbuka a Latigo, C5 ukáže vždy u každého jenom jeden stereo out. Nemůžu za boha přijít na to jak se k těm ostatním výstupům dostat. Když pak adresuju zvuk z Baterky třeba do output 3-4, není nic slyšet.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cubase 5

Příspěvek od Amorph » 14 dub 2010 13:36

skeld: je to pod takovou malou sipeckou primo u slotu toho instrumentu

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od skeld » 14 dub 2010 13:46

Díky, dneska na to kouknu. Líp už to schovat nemohli umělci.

jeany_jeany_jeany
Příspěvky: 139
Registrován: 15 pro 2008 13:49

Re: Cubase 5

Příspěvek od jeany_jeany_jeany » 15 dub 2010 08:56

skeld píše:Díky, dneska na to kouknu. Líp už to schovat nemohli umělci.
No to nemohli :) já to po upgradu ze trojky na čtyřku taky hledal jako kokos... Zas to má výhodu, že si zapneš jen výstupy, který fakt potřebuješ (je tam zaškrtávací menu) a ten nevyužitej zbytek ti nestraší v mixu a nemusíš ho schovávat pomocí can hide

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od skeld » 16 dub 2010 07:38

Jo jasný, teď už to ocením, ale že jsem to teda hledal věky.

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Re: Cubase 5

Příspěvek od Becherius » 18 dub 2010 23:20

Zdravím všechny,
Mám problém. Přešel jsem z Cubase SX 3 na pětku a z Windows XP na Windows 7, taky jsem vyměnil notebook s procesorem Pentium M na 2 ghz za Core 2 duo na 2,8. Většina operací se celkem zrychlila (načítání dat a podobně), ale k mému překvapení se zpomalila editace. Konkrétně, když mám v jedné stopě pod sebou hodně audio objektů a snažím se je prodlužovat nebo zkracovat. Skáče mi to po větších kusech to dlouho trvá. Také když používám přiblížení, tak to reaguje hodně se spožděním. Situace je horší, pokud je zapnuté přehrávání nebo když je stopa hodně roztažená na víšku. Myslím, že by problém neměl být v disku, protože mám hodně rychlí 7200 otáčkový disk. A testoval jsem to i s ramdiskem a nepřipadalo mi to nějak rapidně lepší. Nemáte nějaký typ, jak editaci urychlit?

Díky
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 5

Příspěvek od Fractal » 20 dub 2010 12:35

poslední cubase update předpokládám máš?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 06 pro 2010 18:52

je to sice mesic, ale treba to nekdo jeste nezaznamenal - Cubase update 5.5.2
http://www.steinberg.net/en/newsandeven ... -1357.html

Odpovědět