Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 04 úno 2009 12:32

super dik že si to zistil. Je to predsa len výhodnejšie ako kúpiť full bez ničoho. :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 05 úno 2009 11:45

Tak já už mám Upgrade na pětku objednaný... Příští týden by měl dorazit. Tak jsem zvědavej :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 10 úno 2009 12:17

Tak uz ho mate nekdo doma? nepada to?

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 14 úno 2009 12:10

Cena u Thomanna išla dolu o 10 percent. Teraz to vyjde na 177 EUR. Prvé odozvy na cubase.net sú pozitívne. Na C4 boli zo začiatku len sťažnosti. Pravda je, že od C4 mali ľudia väčšie očakávania. C5 už môže len milo prekvapiť. :)
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 14 úno 2009 19:30

Tenhle týden jsem dostal zprávu z Disku, že se dodávky zpozdí o týden. Takže v příštím týdnu snad Cubase5 dorazí. Poinformuju ;)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 úno 2009 09:05

Už jste někdo upgradl ? Jak píše Ondrash, na disku už to vypadá, že je mají. Tak kdyžtak napište nějaké dojmy.. jestli to má nějaké výrazné chyby apod.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 22 úno 2009 19:22

Já jsem upgradnul včera :) No... pocity zatím smíšený. Look se blíží víc k Nuendu. Je to škoda, že když už jeden kopíruje od druhého, tak proc Steinberg nejde víc k Logicu? Například mix je hodně nepřehlednej, snad si na to zvyknu. Upgrade z 4.2 na 5.0 úplně bez problému. Ale pozor stará verze se neodinstaluje. Cubase5 se instaluje do nového adresáře. C5 je na 4 DVD, respektive na jednom, druhý je VST Collection Plugins, takže to jsou přesně ty pluginy, které byly zadarmo verzi 4.1. A další dvě DVD je 30 denní verze Halion Symphonic Orchestra. Co se týká nových VSTi... zatím jsem je zkusil jen tak narychlo. HalionOne Drum sampler (nebo jak se to jmenuje) konečně přichází s možností, přenést samply přímo z arrange okna. Jsou předělané MIDI pluginy, grafika mi opět připadá jak z nějaké scifi hry. Export je fakt vymazlenej. A to byl hlavní důvod proč jsem přešel na novou verzi. Ale o vikendu jsem upgradnul comp na Visty 32bit, takže asi víte, kolik mi to vzalo času a zatím nezkouším Cubase, ale ladím celý systém. Visty jsou super (i když jsem musel zvednout latenci na 12ms). Pro Atoma: všechny external instruments zůstávají zachovány, upgrade z C4 na C5 absolutně bez problému. Zápasil jsem s Novationem. Je třeba stáhnout jedno dll z fóra Novationu. Takže verdikt je takovej, že čímdál tím víc přemýšlím, jak časem přejít na Macka a Logic. Třeba by mě zajímalo takové srovnání, kolik šavlí na mixu se vejde v na 24" LCD Logic vs Cubase. Nenapíšete někdo, kolik je to u Logicu? ;)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 22 úno 2009 19:48

Ondrash píše:Třeba by mě zajímalo takové srovnání, kolik šavlí na mixu se vejde v na 24" LCD Logic vs Cubase. Nenapíšete někdo, kolik je to u Logicu? ;)
Na 22" mám 26 kanálů při rozlišení 1680x1050

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 22 úno 2009 19:50

na 22" iba 1680x1050 ? to je plytvanie priestorom :)) ja mam na 17" ntb 1920x1200 :-)

ondrash: no obecne mi to moc optimisticky nevyznelo, takze okrem exportu ziadne zasadne vylepsenie tam nieje ? ja som rozmysla ci zainvestovat do upgradu ale zatial si ma skorej odradil :) s vistou32 - drzim palce, je to super OS, ja s nou zijem uz rok :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2009 21:36

ondrash : sable mozes zuzit a potom ich vojde 2x tolko ..

BTW : konecne som si doma postavil novy komputer na muziku a konecne som updatol z windows2000 na windows XP ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 úno 2009 22:25

ajimalo by mne jestli ten drum sampler uklada samply po nacteni do adresare projektu, nebo jestli je ponechava v puvodnim adresari...
by bylo celkem dobry kdyz by to bylo ulozeno vse pohromade...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 úno 2009 08:47

2dendy: nojo, když ono ten LCD má holt svojí nativku, pod kterou se nedostaneš - a pokud není extra nový, tak má rozlišení takové, jako má (já například jedu na 2x 1600x1200 na 22").

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 23 úno 2009 11:10

Tak jsem včera ještě dělal z MediaBay a musím říct, paráda. Tady bohužel nemůžu být úplně objektivní, protože jsem přešel na tu Vistu a musím zase říct (Dendy mi to asi potvrdí), že Vista je mnohem rychlejší. New Project Setup, což je moje pracovní template, kde mám připravených 7 External instruments a 2 external effects se mi dříve načítala tak 25 sekund, teď ani ne 10. Mediabay indexuje jak slíbili opravdu rychle. Navíc u každé kategorie vidíte i počet souborů, při importu do aranže přibyla možnost bitové, herzové konverzce, navíc dotaz, jestli chcete soubor zkopírovat do pracovního adresáře. na nový look Cubase si zvykám, na mix bohužel ne. Na mé 24" LCD 1920x1280 je to 22 šavlí.

Pytkin: zůžit šavle můžu, ale to je pak ještě víc nepřehledné...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 23 úno 2009 11:13

ekeaze píše:ajimalo by mne jestli ten drum sampler uklada samply po nacteni do adresare projektu, nebo jestli je ponechava v puvodnim adresari...
by bylo celkem dobry kdyz by to bylo ulozeno vse pohromade...
kouknu na to

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 úno 2009 11:23

Ondrash píše:při importu do aranže přibyla možnost bitové, herzové konverzce, navíc dotaz, jestli chcete soubor zkopírovat do pracovního adresáře.
Pockej, to mi dela ctyrka taky ;)

Odpovědět