Cubase 6.5.3 padá

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 07 zář 2012 11:32

Přátelé, koukal jsem po fóru, zda to tady už někdo neřešil. Mám teď novej Cubase 64-bit 6.5 aktualizovanej na 6.5.3 a padá po chvíli do modré smrti s DUMPem paměti. Testoval jsem asi 20 hodin RAM a nic. Žádnej problém. Jedná se o instalaci na zcela čistý Windows.

Konfigurace:

Notebook Dell Vostro 3750 - CPU i7 (čtyřjádro) 2.2GHz Sandy Bridge, USB3.0 (uvádím jako možnou příčinu problému)
Systém: Windows 7 SP1 64-bit (čistá instalace)
DAW: Cubase 6.5.3 64-bit, USB eLC
RAM: 6GB (podle Memtest+ je v pořádku - 20 hodin běhu)
VST: Zatím tam nic krom standardních záležitostí Cubase nemám!

Řešili jste někdy podobný problém? Čím to může být? Ani jsem k tomu nepřipojil zvukovou kartu. Padá to tedy v minimální konfiguraci. Díky předem za odpovědi. Omlouvám se, pokud zakládám již vyřešené téma, ale opravdu jsem to zde nenalezl. Kdyžtak stačí odkaz.

matucha
Příspěvky: 5036
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od matucha » 07 zář 2012 11:55

Mas tam nejaky pluginy navic? Jestli jo, posun je vsechny mimo VST adresar at se nenactou a vyzkousej znovu. Jinak se proste vrat ke starsi verzi, ktera chodila.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od TOM-Thak » 07 zář 2012 13:41

Me to dela cas od casu Virus TI.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 zář 2012 14:06

rajs píše:Přátelé, koukal jsem po fóru, zda to tady už někdo neřešil. Mám teď novej Cubase 64-bit 6.5 aktualizovanej na 6.5.3 a padá po chvíli do modré smrti s DUMPem paměti. Testoval jsem asi 20 hodin RAM a nic. Žádnej problém. Jedná se o instalaci na zcela čistý Windows.

Konfigurace:

Notebook Dell Vostro 3750 - CPU i7 (čtyřjádro) 2.2GHz Sandy Bridge, USB3.0 (uvádím jako možnou příčinu problému)
Systém: Windows 7 SP1 64-bit (čistá instalace)
DAW: Cubase 6.5.3 64-bit, USB eLC
RAM: 6GB (podle Memtest+ je v pořádku - 20 hodin běhu)
VST: Zatím tam nic krom standardních záležitostí Cubase nemám!

Řešili jste někdy podobný problém? Čím to může být? Ani jsem k tomu nepřipojil zvukovou kartu. Padá to tedy v minimální konfiguraci. Díky předem za odpovědi. Omlouvám se, pokud zakládám již vyřešené téma, ale opravdu jsem to zde nenalezl. Kdyžtak stačí odkaz.
pises, zes nepripojil zvukovou kartu. jaky mas tedy zvoleny interface/driver v cubase? zkousel bych to az s kartou, kterou budes pouzivat. jiny usb slot na klic jsi zkusil?

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 07 zář 2012 15:22

Já jí totiž ani nestihl připojit. Měl jsem obdobné (ikdyž ne tak časté) problémy i s nižší verzí Cubase 5 a to na dvou počítačích. Protože už jsem si fakt nevěděl rady (výměna počítače nepomohla), investoval jsem do Cubase 6.5 v dobrý víře, že se něco zlepší a ono to padá furt. I při startu programu. Vlastně je to teď horší. Ani jsem nestihl otevřít nějaký pořádný projekt. Jsem z toho docela hotovej. Čtrnáct tisíc je totiž pro mě opravdu hromada peněz. Prostě to nešlape ani na stroji, který mám. Nyní jedu na ASIO driveru Generic Low latency. To je jedno, na jakým jsem driveru. Ten program prostě nesmí padat do modrý smrti na sedmičkách v žádným případě. Jinak standardně používám zvukovku M-Audio Fast track r8 Ultra. Na ní to padalo taky. Žádný plug-iny, nic takovýho tam nemám. A podpora Steinbergu mlčí...

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 07 zář 2012 15:28

Ano, jiný USB port na klíč jsem také zkoušel.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Bedobus » 07 zář 2012 16:02

podla toho co pises bude asi problem s notebookom. Mal som podobny problem s Alienware, co je vlastne tiez Dell a pomohla az vymena notebooka. Na pc sa mi to obcas stane a robi to videokarta. Skus to nainstalovat niekde inde a uvidiš...

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Symphonic » 07 zář 2012 16:04

Zkus 32-bit verzi.

matucha
Příspěvky: 5036
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od matucha » 07 zář 2012 16:15

Me ted nejaky obdobny problemy delal flash (aspon jak to tak vypada), jedna z verzi byla nejaka divna a ani se nejak neumela aktualizovat. Takze jsem to preinstaloval natvrdo verzi z adobe stranek (ne pres aktualizacni kanal) a zatim to drzi. Nicmene se to neprojevovalo s cubase. Nepouzivas nahodou video? Ze by to byl problem s kodekama videa?

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 07 zář 2012 18:01

Kluci, díky za odpovědi. Jen ještě doplním, že 32-bit verzi jsem měl právě nainstalovanou předtím a taky to padalo. Dokonce nejen modré smrti, ale také klasické zámrzy. Dokonce jsem pro jistotu ani neinstaloval ovladače k zařízením, u kterých jsem měl jistotu, že je nutně nepotřebuju. Ten můj noťas má dvě grafické karty (Intel HD3000 a nVidia GT525 - nebo nějaké takové číslo). Ta druhá se spouští pouze při vysoké zátěži a vůbec jsem jí dříve neinstaloval. Je fakt, že teď jsem jí tam prdnul, protože jsem věděl, že se tím problém stejně neřeší a věřil jsem v novou verzi Cubase. Momentálně mám ve správci zařízení zakázané USB 3.0 porty a můžu zakázat tu grafiku, ale ze zkušenosti vím, že to bude zase padat. To s tím FLASHem je teda vůbec zajímavá souvislost, ale teď jsem jej tam ani nenainstaloval. No propadám v zoufalství. Ještě je tu pořád alternativa MacBook (potřebuju to nutně přenášet), ale to jsou takové pálky, že bych na to neměl asi ani kdybych prodal vše, co mám. Jinak ten Dell Vostro 3750, který používám nyní, je například ve hrách (tím jsem zkoušel stabilitu) zcela stabilní, ikdyž je úplně rozpálený. Nejhorší je, že kromě mě se tohle kamarádům ze studií vůbec neděje. Kde může ten zpropadenej šotek bejt...?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 zář 2012 18:17

takze ntb provozujes porad stejny?

jeste bych se podival na doprucene bios tweaks pro audio/cubase, vypnul vsechny speedstepy, turboboosty, c1e a tak dal. nekde to mam ve druhym studiu ulozeny, muzu ti to sem potom prekopirovat.

na provoz cubenda na macu si lidi obecne trochu stezujou, je to linejsi, to bych asi nedelal.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 07 zář 2012 18:44

Omlouvam se ted za nediakritiku - pisu z mobilu. No Brooklyne, notebook uz jsem mezitim take menil. Mival jsem nejaky ASUS v podobne konfiguraci, jako nyni ten Dell. Ten byl na tom ale opravdu spatne. Jeste me napadaji takove silenosti, jako instalace Windows XP. Co o tom soudite? Neni to uz trochu zcestne? Zase na druhou stranu tim ztracim polovinu RAMky (vzhelem k 32-bit technologii) a navic jsem koukal, ze - pomerne logicky - neexistuji od vyrobce poskytovane ovladace pro WXP. Obecne by mi stacil alespon display. Myslite, ze by mohlo mit cenu uchylit se k podobnemu kroku? Jeste jednou a stale diky za kazdou odpoved.

PS: Brooklyne, budu rad samozrejme za cokoliv, co posles. Budu moc rad, kdyz si na me v tom studiu vzpomenes.

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 61
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od EMOTIKONE » 07 zář 2012 21:07

Ja vim, ze ti nejspis nepomuzu, ale ja jsem za 6.53 rad, protoze me docela casto padala prvni verze 6.5. Mam ale taky 32 bit verzi a myslim, ze ted je to (u me na PC) stabilnejsi, nez predtim, navic mam podezreni, ze moje pripadne pady zpusobuje muj stary pci Powercore element, v momente, kdy se prehreje...V zadnym pripade si ale nemyslim, ze by ti pomohly WIN XP, Cubase 6 a vyse proste XP uz oficialne nepodporuje. Ale jak rika Brooklyn, zkus nainstalovat a na zacatek nechat veskery 3rd party pluginy mimo. A hlavne je potreba cubase spustit ve w7 jako administrator, nastavit veci jako multi processing, pripadne upravit latenci, a hlavne spravny (ASIO)ovladac zvukovky (ne duplex, alespon u me to dela bordel)...Taky se muze stat, ze nekdo omylem priradi asio input a output u VST System link, to je spatne, tam by melo byt " not connected"...nejspis jsem nepomohl, ale preji hodne stesti.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 zář 2012 22:05

rajs píše:Omlouvam se ted za nediakritiku - pisu z mobilu. No Brooklyne, notebook uz jsem mezitim take menil. Mival jsem nejaky ASUS v podobne konfiguraci, jako nyni ten Dell. Ten byl na tom ale opravdu spatne. Jeste me napadaji takove silenosti, jako instalace Windows XP. Co o tom soudite? Neni to uz trochu zcestne? Zase na druhou stranu tim ztracim polovinu RAMky (vzhelem k 32-bit technologii) a navic jsem koukal, ze - pomerne logicky - neexistuji od vyrobce poskytovane ovladace pro WXP. Obecne by mi stacil alespon display. Myslite, ze by mohlo mit cenu uchylit se k podobnemu kroku? Jeste jednou a stale diky za kazdou odpoved.

PS: Brooklyne, budu rad samozrejme za cokoliv, co posles. Budu moc rad, kdyz si na me v tom studiu vzpomenes.
ok, tak nasel jsem v pokynech tohle (jsem trochu skeptickej :/ ):

"---------------
BIOS Tweaks
---------------

In your BIOS make sure to turn OFF: C1E, C3/C6/C7, EIST and Turbo Boost. "

kazdopadne jestli mas stejny problem na dvou noteboocich, zkousel jsi treba hledat prunik sw a hw, ktery byl na obou systemech, a eliminovat?

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 08 zář 2012 03:01

Brookline, priznam se bez muceni, ze u toho Asusu jsem nejdrive veril v chybu, ktera se ale vlastne asi nepotvrdila. Mel jsem za to, ze ten pocitac ma poddimenzovane chlazeni. Take proto, ze u techto notebooku se to i hodne proslychalo. Veril jsem tomu, ackoliv pri hre Portal 2 Asus topil jeste mnohem vic, nez pri pouzivani Cubase. Veril jsem v lokalni prehrivani casti pocitace, dulezite pro Cubase. A to hlavne z toho duvodu, ze pocitac silene topil a vetral v podstate neustale.

Vypozoroval jsem ale jeste jinou nemene zavaznou vec. Diky propojeni okruhu 230V > pocitac > zvukovka > zesilovac > 230V se mi podarilo zjistit brutalni interference v siti, ktere modulovaly zvuky z cinnosti pocitace. Ty se mi podarilo odbourat odebranim propojeni zeme z napajeciho kabelu. Takze ne zrovna bezpecnym postupem. Ruchy sice byly pryc, ale je jasne, ze pocitac jako takovy musel byt silne zarusen. Proto si myslim, ze pri rozbehnuti mnoha datovych proudu, uvnitr aplikace Cubase, pocitac nerozumnel sve vnitrni komunikaci a tim mohlo dochazet k jeho hrouceni. Obecne bych vinu svaloval na nekvalitni provedeni. Predevsim nekvalitni zdroj.

Proto jsem se rozhodl jej prodat a koupit peclive vybrany Dell Vostro 3750. Ten fungoval snad perfektne do urcite doby. To i pres to, ze zdroj a celkove provedeni pocitace pokladam za perfektni. Pak ale najednou zacal zase padat. Je pravda, ze v posledni dobe se mi (jen jednou) stalo, ze pri propojeni okruhu, ktery jsem uvadel u pocitace Asus + zapojeni napajeni klaves do zasuvky na prodluzce (hned vedle pocitace), se nahle objevil ohlusujici brum v zesilovaci. Ten vecer se to delo naposledy. Pak byl adapter zase tichy, ale slycham obcas ruchy ze site, ktera, pravda, je vystavena odberu prumyslovych stroju v blizkem okoli. Pripada mi, ze to predtim nedelal. Rekl bych, ze zpocatku jsem tento pocitac povazoval za zcela genialni PC notebook prave na hudbu.

Uz me napadla jen jedina varianta - zakoupit nejnovejsi verzi Cubase a nakonec jsem tak ucinil. Cesta ale muze take vest chybou v odruseni, ikdyz by to byl opravdu pech. Co o tom soudite?

Da se nejak efektivne a spolehlive proverit zaruseni pocitace?

PS: Diky za vsechny odpovedi. :-)

Odpovědět