CUBASE 6 na NAMM 2011

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od biscuit » 13 led 2011 22:46

ja fakt nevim. nevidim tam nic co by me nejak extra zaujalo vzhledem k mymu minimalistickymu stylu prace.
o upgrade bych asi premejslel jen v pripade, ze by tam nejak vyrazne lip fungoval vst bridge, ale to se asi neda ocekavat. spis to proste vyresi cas, se kterym snad prijde dostatek 64bit pluginu.... mozna jeste ta audio detekce, ale to muzou bejt reklamni zvasty a fungovat to treba bude zas blbe..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 13 led 2011 23:57

Tak ze 4 to pro me rozdil bude, uz jenom kvuli vestavenymu doladovani. Ale preinstalovavat win kvuli tomu ted v dohledny dobe nemuzu. Cekal sem teda vic posun od 5ky. Vecma jako zakladni balik zvuku v rompleru nebo simulaci komba v steinberg kvalite me teda moc nelakaj.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Kermitak » 14 led 2011 00:00

Na druhou stranu, mne nejak nic nechybi. Mozna nejakej lepsi wave editor...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od pavlii » 14 led 2011 00:49

Kermitak píše:Na druhou stranu, mne nejak nic nechybi. Mozna nejakej lepsi wave editor...
Jo - ale tím by si nadělávali do vlastního hnízda; wave editor je zde WaveLab a nemůžou moc cool jeho funkcí implementovat do vymožeností Cubase, to je holt byznis řek bych :wink: když pominu ten fakt, že je třeba teda mít halt další produkt k superuspokojení :D tak External Wave Editor funkce je dost bezchybná - aspoň mě teda ještě nikdy nevypekla. Jak by to spolupracovalo s jiným editorem než WL jsem nezkoušel, ale tipuju, že o moc jinak ne. Takže třeba i Wavosaur (free) by šel určo použít...

P.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 14 led 2011 01:01

- mohli se trochu predvest s efektama a syntakama. To je fakt velka slabina. Ty jejich "horsi freeware" pluginy (eq, komprese...) tam sou fakt nic moc, kdyz se podivas na logic... a to uz deset let nebo mozna vic.

- mohlo by to lip fungovat s videem (vic videi v jednom projektu, ktery vsechny hrajou), nechci od toho strihacsky funkce, ale kdyz dam jedno, druhy, treti video do projektu, tak nechci aby hralo jenom to prvni

- trochu taky mohli trumfovat konkurenci tim, ze ten orchestral daj v cene

- vestavenej normalni jednoduchej sampler by v roce 2011 neuskodil kdyz uz tam maj ty loopmashe a podobny


Nerikam, ze ten program je naprd, to bych ho nepouzival. Ale vlastne ten upgrade udelam jenom ze dvou duvodu. Vestavenej "melodyne" a to, ze kdybych neupgradoval, tak pak upgrade na 7 bude stejne drahej jak si ji koupit novou.

Mimochodem aspon ze upgrade vypada, ze bude za 149eur, coz je trochu min nez v minulosti. Uvidime jak to bude doopravdy.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od James L. » 14 led 2011 01:03

Sorry za spam předtim, tohle vlákno jsem omylem přehlíd. :P

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Kermitak » 14 led 2011 01:07

Ja to komentoval ze svyho pohledu, kdy chybejici veci mam poreseny jinyma produktama.
BTW ten groove agent neni sampler? Mi to z popisu prijde podobny baterce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2011 01:22

Vlad píše:ceske poctenicko na disk.cz - cena zatim nestanovena
http://www.disk.cz/disk/productpreview?6479#2
na studio.sk uz su ceny http://www.studio.sk/steinberg/

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 14 led 2011 02:23

149e s dani? prima, to je za upgrade z 4 na 6 adekvatni.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Ondrash » 14 led 2011 09:07

Matucha: Jojo. Cena je opravdu nižší než dřív. Konečně si nebudu připadat jak rokujmí. :lol:

Jinak scalování automatizace se mi hodně líbí...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 14 led 2011 11:28

tak ja si jeste teda ten full lincenced reaper rozmyslim :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od biscuit » 14 led 2011 12:02

no tak upgrade z cubase studio 4 na cubase 6 za 150, to si necham libit.. no mozna do toho teda taky pujdu.
s matuchovym bodem c.1 ale do pismenka souhlasim!!!

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Magion » 14 led 2011 14:15

mě tam oproti ProTools stále chybí jednoduchý skrývání nepoužívaných stop. Vím, že to Cubase umí, ale oproti ProTools to má strašně nepřehledný. A taky bych osobně hodně uvítal něco jako Max4Cubase ( ale to věřím je jen otázka času a týká se to spíš Cycling74 než Steinbergu...)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 14 led 2011 15:01

- Ja vim ze to vsichni resej dlouhodobe produktama tretich stran. Ale co by jim udelalo, kdyby aspon ten jejich vestavenej EQ stal za neco. Na spoustu stop bych potom moh jednoduse pouzit ten primo z mixeru (bez otevirani okna) a zivot by byl paradni. Aby sli trochu s dobou, tak by v tom jejich eq mohl byt i analyzer...

- Neco jako elastic audio taky chybi.



+ ale musim uznat, ze treba to napasovani tempa cubase pres tempotrack na stavajici material neni vubec zla funkce

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 led 2011 16:01

mohli by mit v tom pripade moznost do okna jejich nativniho EQ vlozit jakykoliv VST :]

tragicky vzdycky bylo v cubendu prirazovani parametru k midi controleru. z aktualnich videi se zda, ze je to castecne poreseny, ale pres quick controls. a quick controls v aktualni verzi sly jen u audiostop. tohle je dost ostuda.

mela by existovat jednoducha moznost vyrenderovat eventy a aplikovat efekty, ktery jsou zrovna na insertu. v posledni verzi uz jde jako vstup audiostopy nastavit vystup jakykoliv grupy a interne tak nahravat cokoliv prochazi jakymkoliv audiokanalem, ale porad to vyzaduje dost nastavovani. idealni by byl right-click na event, render, a hned by se v poolu objevil novej event. taky by bylo fajn, mit moznost na eventy vesit efekty drag&drop stylem. a routing by mohl jit jeste dal, inserty by se mohly dat pouzivat vic modularne, propojovat, bez omezeni poctu atd...

ale libi se mi skalovani automatizace, GUI vypada prijemne, treba to bude i stabilnejsi diky tomu, ze se zameri jen na jeden OS.

Odpovědět