Cubase 6 -přeladění více stop současně

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 70
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od K studio »

Zdravím. Potřeboval bych poradit, díky předem.. :wink:
Mám v projektu nástroj (např. violoncello) nabraný několika mikrofony a linkou současně, čili ve více audio stopách a potřebuju pracovat s laděním (opravit falešnosti) v sample editoru na všech stopách současně. Je to v C6 možné? Znáte někdo prosím způsob?

PS -samozřejmě je možnost exportu do jedné stopy, ale připravuju se o možnost v mixu pracovat s poměry a barvami jednotlivých stop.. :roll:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jasne... oznac vsechny prislusny audioeventy a v 'event info line' muzes menit naraz pitch v centech az pultonech.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1956
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od tony9 »

Jde tohle udělat i v C - 5.5?


Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 70
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od K studio »

Brooklyn / juanita juarez píše:jasne... oznac vsechny prislusny audioeventy a v 'event info line' muzes menit naraz pitch v centech az pultonech.
..jde mi ale o to, doladit třeba jen jeden tón v delším audioeventu, proto jsem chtěl použít sample editor (otevře se poklepáním na audiostopu..). jenže tady mi jde upravit vždy jen jedna stopa..

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od longsleeper »

nemusíš použít sample editor,prostě vem nůžky "nastřihni" si všechny kousky který chceš doladit,přidrž CTRL,označ si je a pak můžeš ladit pomocí transpose nebo fine tune jen vybrané pasáže

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

K studio píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:jasne... oznac vsechny prislusny audioeventy a v 'event info line' muzes menit naraz pitch v centech az pultonech.
..jde mi ale o to, doladit třeba jen jeden tón v delším audioeventu, proto jsem chtěl použít sample editor (otevře se poklepáním na audiostopu..). jenže tady mi jde upravit vždy jen jedna stopa..
pouzij 'range tool' (klav. zkratka cislo '2' ne na numericky klavesnici). obarvi kandidata na zmenu, dej shift+x -- automaticky se ti nastrihne audio event z obou stran, tam, kde jsi ho oznacil. a potom postupuj, jak ti tu radime nade mnou.

matucha
Příspěvky: 5713
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od matucha »

Akorat se bojim, ze takovy doladovani nebude drzet dobre fazi u vsech stop a tak to bude delat neprilis dobrou zmenu barvy pro ten kratkej usek.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od MDudas »

Asi nechapem otazku, alebo nechapem odpovede.... :shock:
Ked strihne track a doladi napr. 0,5sek., tak mu Cubase urobi plynuly prechod medzi povodnym a doladenym ?
Resp. aky vyznam (pri doladovani violoncela) ma strihnut maly kusok a potom ho cely (od zaciatku az dokonca natvrdo trnsponovat o rovnakych kus ?
Vsak tam musi byt pocut ten skok, alebo ? :?:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od MDudas »

Jo, matucha to zacal spravne - od podlahy....
Musis to skutocne doladovat "rozobrane" podla mikrofonov? To asi chces prilis ... :( Nemozes to spojit a potom ladit? Fazovy posun a strata priestorovosti su realita! Tomu sa nevyhnes. Bude to tam robit divne veci.
A ladenie nepresnosti je vzdy trosku manualna pracicka. Pokial si narocny, tak nejake Click&Go kuzlo neeistuje. Ak nie moc narocny, tak staci spustit tuner na oznacenu cast, samozrejme.... :wink:

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 70
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od K studio »

..jasný, ok, dík, souhlasím se vším, co bylo napsáno -těch fázových posunů se bojím, proto jsem chtěl pracovat se všemi mikrofony současně, stejně tak tvrdého přeladění vyříznutého úseku, jsem muzikant, taky raději řeším muziku a ne to honit na SW, ale někdy je potřeba tomu štěstíčku chloupek pomoct.. ;-)
Dík za rady, nějak se s tím poperu, možná po finálním mixu, až bude hotový zvuk, si to cello vyexportuju a přeladím v rámci jedné (stereo)stopy..
...apropos autotune si s tim taky neporadil.. :roll:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od MDudas »

:D :D :D
Ani sa nedivim. Podla mna uplne najvacsi TOP-SECRET profi studiovy KNOW HOW je, ze vsecko chce hodiny prace stravene s kazdou drobotinou. Autotune :) ... to je prave ta "magic" na 2 kliky pre "menej" narocnych alebo na zachranu veci. Nic "advanced" nefunguje Click+Go. Mne sa osvedcilo (ked uz to musi byt) - existuju tunery, kde mozes rucne a PLYNULE doladovat podla krivky. Autotune pouzi iba ako "vyhladavac" spornych pasazi. A potom tam vbehni mysou a vyrob krasne hladke tune-krivky....

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

MDudas píše::D :D :D
Ani sa nedivim. Podla mna uplne najvacsi TOP-SECRET profi studiovy KNOW HOW je, ze vsecko chce hodiny prace stravene s kazdou drobotinou. Autotune :) ... to je prave ta "magic" na 2 kliky pre "menej" narocnych alebo na zachranu veci. Nic "advanced" nefunguje Click+Go. Mne sa osvedcilo (ked uz to musi byt) - existuju tunery, kde mozes rucne a PLYNULE doladovat podla krivky. Autotune pouzi iba ako "vyhladavac" spornych pasazi. A potom tam vbehni mysou a vyrob krasne hladke tune-krivky....
autotune ma taky grafickej mod, do kteryho jde prepnout a ladit krivku, ale malokdo to pouziva. na tohle uz je pohodlnejsi vestaveny variaudio v cubase.

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 70
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Re: Cubase 6 -přeladění více stop současně

Příspěvek od K studio »

..právě o použití toho "variaudia" mi šlo, možná to z dotazu nebylo jasné. Ale jak jsem psal, nepodařilo se mi najít způsob, jak upravit více audio stop současně.
...autotune jsem zmínil spíš ze žertu, na akustickou muziku je téměř nepoužitelný... :)

Odpovědět