Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 15 bře 2011 10:51

Tady se fakt vyplatí zbavit se 32bitových plug inů. Bohužel některé firmy už nevyvíjejí některé plug iny na které jsem zvyklí.. takže těžko se odvyká a je to daň..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 15 bře 2011 18:30

Projekt z C64 jsem otevřel i v C32. takže v tomto směru pohoda 8)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od SoundsFine » 15 bře 2011 20:55

Moje zkušenost s 64bit a Cubase6 je jiná než tu popisujete.
Zatížení CPU v projektu u Cubase 6 je ještě menší než v Cubase 5.5. (32bit)
Ve verzi Cubase 6 (64bit) používám a mám však nainstalovány výhradně 64 bitové pluginy.
Steinberg je stabilní, nepadá, přestože mé PC není nejmodernější zázrak.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 15 bře 2011 21:01

dobrá zpráva! ještě že tak... základ je nepoužívat 32bit pluginy v 64bit Cubase. V tom je celej problém.

mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od mmjeww » 18 bře 2011 18:21

Win7 32bit + Cubase 5 32bit. Občas děsivé problémy s výkonem (3 x Nexus 2 - CPU overload), VirusTI Control má prakticky pořád problém s desynchronizací, po čase se "zblázní" úplně - přestane neahrávat nové patche, zasekne se a v loopu hraje jeden zvuk bez možnosti vypnout. Všechno mám legální a pravidelně aktualizované včetně driverů. Mám čím dál tím větší nutkání jít zpátky na WinXP 32bit, kde všechno běželo bez jediného problému.

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 07:37

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od boolocks » 24 bře 2011 20:04

jak to teda je? když budu mít win 7 64bit(abych využil 8giga ramek), tak do něj naistaluju cubase 32bit budou mi chodit všechny pluginy v pohodě nebo ne?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 24 bře 2011 20:24

Jo.

Uživatelský avatar
adamis
Příspěvky: 2
Registrován: 03 dub 2011 22:44

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od adamis » 03 dub 2011 22:53

V pátek jsem si domů přinesl nový stroj - ve zkratce - Intel i5, 8GB paměť, 1TB HDD SataIII, Win7/64. Stáhnul jsem si Trial Cubase 6 (normálně mám 5.5 origoš s klíčem) a zkouším. Co mě posadilo na zadek: nahrál jsem si do jedný stopy zpěv, dal na něj hal REVerence a nějaký Delay a tuhle stopu jsem zduplikoval 40x!!!
Vytížení CPU 15-25% - vytížení ASIO asi 2mm v Transportu. To je teda MAZEC!!!
Jenom teď řeším to, že se mi nenahrává MIDI - ukazatele (ty modré a oranžové sloupečky ve stopě) normálně ukazujou - všechno si myslím mám nastavené - nic jsem výrazně neměnil, a přesto se mi noty nezaznamenávají do Tracku... :evil:
Intel i-5, 8GB DDR, 1TB HDD SATA III, Win 7/64 - Cubase 6

Uživatelský avatar
adamis
Příspěvky: 2
Registrován: 03 dub 2011 22:44

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od adamis » 03 dub 2011 22:56

boolocks píše:jak to teda je? když budu mít win 7 64bit(abych využil 8giga ramek), tak do něj naistaluju cubase 32bit budou mi chodit všechny pluginy v pohodě nebo ne?
Řekl bych, že NE!!
Virtual Guitarist jede jenom Acustik, Electric verze nejde nainstalovat, Spectrasonic Atmosphere a Trilogy jde nainstalovat, ale není vidět v pluginech - takže musíš prostě zkusit, co jde a co ne!
Intel i-5, 8GB DDR, 1TB HDD SATA III, Win 7/64 - Cubase 6

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Vlad » 04 dub 2011 10:08

jestli neni videt v pluginech, tak musis povolit slozku s temy pluginama v Cubase. Nejlepe tam dat jak 32bit tak i 64bit slozku (jasne, pojmenovani je na prd, myslim slozku v instalacich Cubase)
Je to v menu Devices - Plugin(neco) - jsem v praci, nepamatuju se

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 04 dub 2011 10:37

Plug in information..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od carloff » 04 dub 2011 12:43

Misto Trilogy a Atmosphere chodi Trilian a Omnisphere...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

juresh
Příspěvky: 39
Registrován: 08 lis 2010 19:00

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od juresh » 04 kvě 2011 15:15

Kermitak píše:Jo.
To je nejaka hovadina, nie?
Ja mam 64 bit Win7, 8GB ramky, Cubase mam 32bit a aj Kontakt 32bit. Cize nemozem naplno vyuzit 8 GB, idem vzdy maximalne po 4,7 GB.
Keby som mal 64Bit Cubase, myslite ze by to vyriesilo? VST do Kontaktu su taktiez 32bit
HP ProBook 4540S, Desktop Intel core i5, 8GB RAM, Focusite Saffire PRO 40, Focusrite Scarlett 8i6, Fostex PM-0.5, Korg Pad Kontrol, TC-Helicon VoiceLive Touch 2, Microkorg XL, AKG C3000, AKG K271 MKII Studio, AKG Q460 Quincy Jones, Studiologic VMK 88 PLUS

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 04 kvě 2011 15:37

A jak tvoje vyuziti pameti souvisi s tim na co jsem reagoval?

juresh
Příspěvky: 39
Registrován: 08 lis 2010 19:00

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od juresh » 05 kvě 2011 14:21

otazka bola
"jak to teda je? když budu mít win 7 64bit(abych využil 8giga ramek), tak do něj naistaluju cubase 32bit budou mi chodit všechny pluginy v pohodě nebo ne?

v podstate mas pravdu, jemu to bude chodit, ale nevyuzije plnych 8GB ramky
HP ProBook 4540S, Desktop Intel core i5, 8GB RAM, Focusite Saffire PRO 40, Focusrite Scarlett 8i6, Fostex PM-0.5, Korg Pad Kontrol, TC-Helicon VoiceLive Touch 2, Microkorg XL, AKG C3000, AKG K271 MKII Studio, AKG Q460 Quincy Jones, Studiologic VMK 88 PLUS

Odpovědět