Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2011 14:37

ale ano vyuzije... akurat nie na daw ale ramka sa vyuziva aj na sluzby a dalsie casti windows, vyrovnavaciu pamat, dalsie aplikacie, atd...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 05 kvě 2011 14:54

I 32bit VSTcko muzes nahrat pres bridge a pak tech 8GB vyuzijes do mrte.
Ale hlavne on se ptal, jestli mu na 64b woknech, ktery ma, aby vyuzil pamet (coz neznamena, aby ji vyuzil pouze DAW, presne jak pise kexik) budou chodit 32bit pluginy v pohode. A na to jsem mu odpovidal.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 05 kvě 2011 14:58

Kermitak píše:I 32bit VSTcko muzes nahrat pres bridge a pak tech 8GB vyuzijes do mrte.
Jenze ten bridge je nic moc.. docilit toho, aby ti 64bit vytezovalo vic jak 32bit.. tak to postrada smysl :c) mam koupeny bridge a mam to otestovane na projektech a s bridge x64 vytezuje vic.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 05 kvě 2011 15:00

Smysl to nepostrada, i nektery 32b pluginy pres bridge nejedou, tudiz je musis spustit nativne.
Ale to bylo jen tak mezi reci, s puvodni otazkou to nesouvisi.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 05 kvě 2011 15:46

Kermitak píše:Smysl to nepostrada, i nektery 32b pluginy pres bridge nejedou, tudiz je musis spustit nativne.
Ale to bylo jen tak mezi reci, s puvodni otazkou to nesouvisi.

Smysl ztraci mit 64bit cubase a nativni 32bit plug iny, protoze vykonove to vyjde hur, jak jsem to testoval..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 05 kvě 2011 16:07

Ja ale mluvim o 32bit Cubase.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 05 kvě 2011 16:29

Kermitak píše:Ja ale mluvim o 32bit Cubase.
To zní jako když chceš v 32bit cubase spustit přes bridge 32bit plug in jako 64bitový? :oops:
Sorry asi jsem tě špatně pochopil.. jen jsem chtěl podotknout to, že má smysl 64bit cubase + 64bit system + 64bit plug iny... nebo se dá spustit v pohodě 32bit plug iny pod 64bit cubase a 64bit systemem přes bridge, ale postrádá to smysl, protože bych čekla od 64bit, že to pojede svižnějc a líp to využije všechny jádra, více ram atd., ale při použití bridge je opak pravdou.. taká je moje zkušenost na to jsem chtěl jen poukázat.
Takže při cubase DAW má smysl více RAM asi jen pro využití zbytku RAM pro systém a ostatní apps, tak jak říkal kexik.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 05 kvě 2011 16:33

Ne, chci pres bridge spustit v 32bit Cubase 32bit plugin jako 32bitovy ;) (protoze pak nesdili adresni prostor s Cubase)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 05 kvě 2011 17:32

jasny diky za vysvetleni.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Fractal » 02 pro 2016 20:21

Potvrzuju, že na 64bit Windows 10, po instalaci Cubase 5 64 bit, bylo upgradováno na Cubase 8.5 a ještě posléze doinstalován Cubase 5 32 bit a vše běhá.

Složky pluginů jsou rozdělené pro 32 a 64bit zvlášť. Stabilita Cubase 5.5 32bitové verze s načítáním 32bit pluginů ucházející, stejně tak bridging funguje v 64bitové verzi, někdy je třeba akorát zkontrolovat odpovídající verzi pluginu a může se taky stát, že se plugin načte, ale s default nastavením.

Cubase 8.5 zatím běhá jak hodinky se všema pluginama (až na pár autorizačních zádrhelů, které se řeší s povolaným helpdeskem, jmenovitě hlavně acustica audio v tom mají pěkný bordel)

Odpovědět