Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 13 bře 2011 23:28

Chtěl bych tu řešit anomálie nebo vyloaděné kombinace s 32bit/64bit Cubase a OS (a popř. i HW)
-
Měnil jsem OS a pak i Cubase :? : Win7 64bit a dodnes jsem měl Cubase 4.52 64bit( jo zatím oldschool 4ka). Nedoporučuji tuto kombinaci. V podstatě nějak to jelo, ale některý 32bit pluginy strašně žraly ASIO ( přitom CPU i7 bylo dost nevytížené). Občas i padalo.
Reálnej výkon byl skoro jak na staré PIII a přitom to je i7 a 6GBram...
Takže moje zkušenost: Win7 64bit + Cubase 4.52 64bit = nestabilní, velká spotřeba výkonu...KO
Teď jdu samozřejmě měnit na 32bit verzi... jBridge zatím nepoužívám...
-
Na jiném DAW mám Cubase5 32bit a OSX 10.6 a vše jede supr.
Máte nějaký patálie s výkonem, či stabilitou - nebo nějaké ověřené kombinace verzí Cubase a OS?

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Rudovous » 14 bře 2011 00:32

stabilní systém C2Q + WinXPPro 64bit + Cubase 5.0.1 (32-bit)
po update na Cubase 5.5.2 se nechce loadnout Elicencer - Cubase nenastartuje
po deinstalaci a instalaci Cubase 5.0.1 a elicenceru vše v pohodě...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Kermitak » 14 bře 2011 00:45

Win7 64bit + Cubase 4.x a Cubase 6, oba 32bit, zcela bez problemu, frci jak z praku (64bit Cubase nepouzivam, nemam k tomu duvod). C6 mam zatim kratce.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od carloff » 14 bře 2011 10:02

WIn 7 64 cubase 6 32 i 64bit zadny problem ...obcas 6ka spadne (jednou tydne prumerne) zadny hrozny problem...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 14 bře 2011 11:01

reinstalaci Cubase na 32bit jsem ještě odložil - mám rozdělaný jeden projekt v 64bit verzi a mám obavu, že bych ho znovu ve 32bit verzi neotevřel. Co myslíte? - ale asi ne, že....
Rudovous: XPPRo 64bit - to je docela rarita - Cubase tento OS nepodporuje, ale když ti to jede, tak to je hlavní.
Carloff: Jak se ti chová Cubase 6 64bit k 32bit pluginům? Používáš jBridge?

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od carloff » 14 bře 2011 11:02

nenacte waves jinak vsechno bez problemu
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Vlad » 14 bře 2011 11:28

magion: nevim jak je to s dodatecnou instalaci, ale ja si instaloval obe verze C5 najednou. Pouzivam hlavne 32bit, tu 64bit jsem si dal na vyzkouseni, jak bude fungovat Bridge. Ale jedu hlavne 32bit.
Podle me by sis mohl doinstalovat 32bit verzi (vzpominam si ze se instalator pta jakou verzi chces). Zkus se zeptat primo u Steinberga, jestli dodatecna instalace 32bit nerozhodi 64bit verzi.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 14 bře 2011 11:28

Ja mam WIN7 x64 + Cubase 6 x64 tahle kombinace maka nestabilne a plug iny delaji problemy i s jBridge i s jejich vlastnim bridge a spotreba vykonu cca o 30% vyssi nez u 32bit. Napr. muj projekt vytizeny na 65% v Cubase 6 32bit se mi nacte v 64bit a je stale zamrzly na 100% vykonu CPU (Core i5 750, 4GB DDR3).
Takze jsem cekal ze 64bit bude vykonejsi a diky rozlozeni a vyuziti jader atd. ze to proste bude makat rychleji a nebude to vyuzivat tolik vykonu.
Bohuzel opak je pravdou.. zatim teda C6 64bit nedoporucuju.

P.S. Nainstalovane mam momentalne obe dve verze a mam spolecnou VST slozku a netluce se to.
Jinak Cubase 6 sem tam spadne.. Wokna origos, plug iny PoCo a UAD a pak par freeware plug inu a origos plug iny jako PSP.. Virus Control atp. a obcas to proste hodi chybu LOG nebo to hodilo o vikendu chybu Visual C++ a spadlo to rovnou do woken. Log me necha alespon ulozit projekt.

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Rudovous » 14 bře 2011 13:02

Magion píše: Rudovous: XPPRo 64bit - to je docela rarita - Cubase tento OS nepodporuje, ale když ti to jede, tak to je hlavní.
Stavěl jsem ten stroj když se ještě o Sedmičkách tolik nevědělo, ale vědělo se, že Visty šlágr nejsou - prakticky nepozoruju žádný problémy, nikdy se mi nestalo, že by Cubase spadlo, když se dělají náběry - občas to nějakou chybu zahlásí, ale naštěstí se tak zatím nestalo v nějakým důležitým momentě...

jinak verze XP je asi poslední dostupná krabicová, od té doby nebyl proveden jediný update ničeho - stroj je trvale mimo dosah jakéokliv sítě, natož pak internetu....

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 15 bře 2011 10:27

tak po přechodu na 32bit se výkon cca zdeseti-dvacetinásobil. :D
Nicméně řeším ještě jednu věc, ale to v dalším topicu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od TOM-Thak » 15 bře 2011 10:31

Magion píše:tak po přechodu na 32bit se výkon cca zdeseti-dvacetinásobil. :D
Nicméně řeším ještě jednu věc, ale to v dalším topicu.
Takže stejné zkušenosti jako mám já .. 64bit je kontra-produktivní.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Martin » 15 bře 2011 10:40

V Win764bit + C6 32 bit mam vykon cca na 50%
V Win764bit + C6 64 bit mam vykon cca na 52% až 55%
Ale letenci mohu použít s Win764bit + C6 64 bit o polovinu nižší než c C6 32bit - vynikajici to je hlavne s externimi efekty.
Mam pluginy z UAD a PoCo 64bit, nove Duende 64bit a Native Instruments 64bit, zatim naprosta stabilita.

Tagze k vuli latenci preferuji kombinaci Win764bit + C6 64 bit

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 15 bře 2011 10:44

Martin: jo jestliže máš pluginy 64bit, tak pak C64 má smysl. U mě byl ten obrovský skok u používání 32bit pluginů...Tam není co řešit a C64 je v podstatě nanic.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Vlad » 15 bře 2011 10:46

zajimave. Jeste bych pozadal Magiona aby zmenil nazev topicu a pridal tam ze se jedna o Cubase 4. Ikdyz Tom-thak pise ze ma stejne problemy s Cubase 6, carloff zase bez problemu. . . .
a jak vidim tak Martin je spokojenej . . . :)
No ja zustanu jeste chvili u C5.5 32bit

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cubase 64bit/32bit vs OS 64bit/32bit

Příspěvek od Magion » 15 bře 2011 11:34

Vlad: nazev necham - zajima me to celkove i v ruznych verzich - ne jen Cubase 4. celkovy zkusenosti...

Odpovědět