Cubase 8,5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Triball22
Příspěvky: 69
Registrován: 09 říj 2016 17:06

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Triball22 » 14 říj 2016 23:29

Ad 1: kupovat postupně (například teď budu kupovat zvukovu kartu) nech to není najednou . Jak se znam bych pak hkedal kompromis
Ad 2: čekat na slevu vybraného komponentu (zvukovka ma super akci teď )
Ad 3: neviem sa už dockat

Stačí takhle ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od pavlii » 14 říj 2016 23:56

No je to vysvětlení jak od Ovčáčka ;-) ale proti gustu..... jen mi to přijde jako trochu chyba v plánování. No ale koneckonců - měl bych synovi koupit Citren, on je teď v akci....sice bude mít řidičák nejdřiv za 10 let, ale je třeba kupovat postupně. Ale nemůže se dočkat.

Nic ve zlém, ale nemyslím si, že máš takové ambice, jak tu prezentuješ. Ale když se to bude brát z pohledu "chci si udělat radost", tak potom v pořádku. On i HW morálně i technicky zastarává - byť je pravda, že kvalitní věci zastarávají výrazně pomaleji, ppkud vůbec.

Co s tou kartou budeš těch 11m dělat?

P.

Uživatelský avatar
Triball22
Příspěvky: 69
Registrován: 09 říj 2016 17:06

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Triball22 » 15 říj 2016 00:15

Jaky mam ambice? Co to meleš? Požádal jsem tuhle komunitu lidí o pomoc s výběrem věci do nového studia. Mně pomohli. Jestli máš s něčím problém, tak je to tvůj problém. Podle tebe je lepší utratit peníze najednou, koupit všechno za plny ceny, ok. Z me stranky je lepší mít představu o tom co chci a pak když je to výhodné si to koupit.

Takže tvůj názor ti neberu, ale prosím nevnucuj my názor tvůj. Jestli jako moderátor máš problém že se tady informuji o prosím lidi o pomoc s výběrem, již to dělat nebudu a můžeš mít klidné spaní.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Fractal » 15 říj 2016 07:02

Triball22 píše:...
Na každém odborném foru je třeba dodržovat nějaké ty pravidla slušnosti, vůči moderátorům zvláště. Vypadalo to tady, že umíráš na zhoubnou nemoc a chceš si ještě rychle poskládat nějakou tu muzičku a zanechat po sobě nějaké beaty. Všichni už natěšeně čekali na tvé super výtvory v sekci "Nové tracky" a teď to vypadá že nic nebude, možná nejdříve za rok a kdo ví jestli.

Trollit tady o nových zvukovkách a monitorech, když je tu témat o tom habaděj, no to se dá ještě jakžtakž pochopit. Když ti někdo vysvětlí, že v tvém případě není moudré zbytečně utrácet za něco, co nepotřebuješ, tak ho pošleš k šípku. Prostě lidi tu strávili nějaký čas odepisováním ti na dotazy v nejlepší víře a ty razíš heslo čím více pruhů, tím víc audidas, nebo já nevim.

Za rok budou nové produkty, nové ceny, jiné slevy, čekat na slevu má opodstatnění teď, před vánoci, kdy to začne padat, ale taky můžeš čekat do důchodu, pak bude hodně času na tvorbu... vnoučata ti můžou beatboxovat... neuslyšíš otravné frekvence nad 6khz... defacto ušetříš za de-esser... jinak chtít více pruhů se slevou a pak se ptát na co využít channelstrip a jak zapsat do midi běžnou goa basu prostě nejde logicky rozklíčovat a některé lidi to může vytáčet.

Nakonec to vyústí do darování HW lidem na Ezone... To je jak darovat sněhulákovi nanuk. Tohle je opravdu tvoje věc, nikomu do toho nic... ale je vidět, že jednáš bez rozmyslu. Neproblesklo ti hlavou, že třeba nějaký klub, asociace pro volnočasové aktivity mladých, by z toho měla stokrát větší užitek? A co hudební škola v horní dolní... no nic, každý myslí a je vychován jinak a každý máme jiné priority.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od pavlii » 15 říj 2016 08:15

2Triball: :-) ale já nemám s ničím problém. Jen jsem chtěl poukázat na něcoco mi přišlo taky důležité, ale nikdo se nad tím nepozastavil; jen ti všichni raděj ve vztahu k momentální situaci.

Mě je to opravdu fuk, jak kdo naloží se svým budgetem na koníčka třeba, musíme mít nějaký ventil :-) ale tady mi chybí prostě kus logiky, to je vše.

Flame rozpoutávat nemusíme, všechno jsme si řekli a tobě poradili - doufám - ke spokojenosti.

Jo a pod slovem "ambice" se nemusí hned hledat význam skoro celonárodního významu :-D

P.

Uživatelský avatar
Triball22
Příspěvky: 69
Registrován: 09 říj 2016 17:06

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Triball22 » 15 říj 2016 08:26

Fractal: tobě na tvůj výplod geniality raději nenapíši nic.

PAvlii: mne to od Vas pride jako takova lidska závist, že rychlo je potřeba ukázat že ten amatér co se tady zajímá ao drahé hracky, je jenom troll co si nakonec nic nekoupí. Ja se určitě nechci flamovat s někým.

Považuji věc taky za uzavřenou a jiz nebudu do tohto vlákna psát. Když budete mít někdo potřebu mi ještě napsat odpověď, prosím do soukromé zprávy. Děkuji

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4579
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Amorph » 16 říj 2016 14:55

Stan: diky! Dneska se k tomu konecne dostanu a vyzkousim.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Fractal » 02 pro 2016 21:26

Tohle jsem nikdy moc neřešil, ale z Reapera jsem si zvykl na skiny a ten poslední Cubase nevypadá defaultně kdovíjak. Trochu jsem si s tím hrál, ale pořád mi tam něco vadí. Existuje něco jako skiny (patrně v .xml) pro Cubase 8.5?

Uživatelský avatar
humusgen
Příspěvky: 162
Registrován: 06 srp 2012 00:18

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od humusgen » 03 pro 2016 00:12

https://audiosex.pro/threads/cubase-skins.22392/

jsou pro cubase 8, autor prispevku pise ze by to mohlo jit i na jinych.Zkus.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Fractal » 03 pro 2016 12:38

jo, to jsem našel též, no a není tam moc na výběr, taky není jasné, jestli to bylo odzkoušené na 8.5 verzi

Ungravedeath
Příspěvky: 3
Registrován: 19 pro 2016 10:38

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Ungravedeath » 19 pro 2016 11:16

zdar borci :twisted:

Mam taky zaludny problem s Amplitube 4, ked ho otvorim ako soft a importnem do neho DIcko tak nastaveny presset hra pekne stereo, ak ale toto iste Dicko otvorim v Cubase cez Amplitube je to pocutelne ine, horsie...nepozna niekto nejaky trik alebo nastavenie tak aby to hralo identicky zo zvukom zo softu ? Skusal som aj paralelne poslat DI cez bus do R a L s rovnakym presetom ale tak isto je to strasna katastrofa :oops: ...dik za pripadnu radu

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1861
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Stan » 19 pro 2016 11:50

Nevim v cem je tvuj signal horsi, plugin a standalone by mely hrat identicky. Tim ze zminujes Stereo, tak me napada pouze jedna vec a to ze by jsi se mel podivat jestli pouzivas v Cubase mono -> stereo verzi pluginu misto pouze mono.

Ungravedeath
Příspěvky: 3
Registrován: 19 pro 2016 10:38

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Ungravedeath » 19 pro 2016 12:12

no ved tiez nevidim zmyslel v tom ze VST by hralo horsie ako standalone. hmmm :shock: v plugin liste mam iba jeden VST na amplitube , da sa cez nieco doklikat k tomu kde zistim ci je to mono alebo stereo ? :|

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1861
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Stan » 19 pro 2016 13:38

Hmm AT4 nepouzivam ale myslel jsem ze budou mit nabidku podobnou jako napr. Waves. Prece kdyz vytvoris monotrack das na nej mono DI signal a na track das plugin tak by to melo hrat identicky jako kdyz vytvoris mono track a posles tam signal z kytary pres DI. Opravdu nechapu proc ti plugin hraje jinak.


EDIT: koukni na tohle jestli ti to pomuze vyresit tvuj problem

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 8,5

Příspěvek od Fractal » 19 pro 2016 14:44

Muze to byt rozdilnym samplerate a bit depth v standalone aplikaci a v daw

Odpovědět