Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
amellinka
Příspěvky: 21
Registrován: 14 črc 2018 21:12

Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od amellinka »

čau všichni, nainstalovala jsem si cubase a vše proběhlo v pohodě, jenomže když zadám do key editoru například notu C3, tak mi to ve score editoru napíše jako C1 a obráceně. Už jsem z toho dost zoufalá, takže děkuju moc za všechny rady.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2866
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od Fractal »

A která nota zní, když to přehraješ? Pokud C2, tak je třeba se nad tím chvilku zamyslet.

amellinka
Příspěvky: 21
Registrován: 14 črc 2018 21:12

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od amellinka »

To mi to přehraje tak, jak to má být. Tam je problém jenom s tím zápisem.

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od wred »

Ahoj. A nemáš náhodou zapnuté v score editoru "display transpose"? Vytvárala si track cez nejaký template, alebo ručne?

amellinka
Příspěvky: 21
Registrován: 14 črc 2018 21:12

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od amellinka »

Nemůžu to ''display transpose'' najít.. kde to mám hledat? :D Zkoušela jsem obojí, ale i tak to prostě nejde.

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od wred »

Toto som myslel:
2018-07-16_10h30_26.png

amellinka
Příspěvky: 21
Registrován: 14 črc 2018 21:12

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od amellinka »

děkuju moc :)) tak to mám normálně vyplé

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od wred »

Tak už neviem, čím by to mohlo byť... Pošli projekt, nech sa na to pozriem...

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od wred »

Alebo ešte snáď jedna možnosť - tuto nemáš nastavený nejaký transpose?
2018-07-16_20h50_07.png

amellinka
Příspěvky: 21
Registrován: 14 črc 2018 21:12

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od amellinka »

to mám taky vyplé :/ jak to chceš poslat?? jelikož přes email tady přes forum mi to nejde :/

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od Stan »

spis by se vyplatilo sem hodit img s editorem a notovym zapisem vedle sebe (1 screenshot) jako nazorny priklad, protoze o 2 oktavy bez zadne transpozice je to divny. Cubase pocita od C0 a ne od C1 takze tam muze byt rozdil 1 okt podle nastaveni ale i tak se mi to nezda.
Naposledy upravil(a) Stan dne 17 črc 2018 09:37, celkem upraveno 1 x.

amellinka
Příspěvky: 21
Registrován: 14 črc 2018 21:12

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od amellinka »

tady j to vidět, jak mi třeba notu C3 napíše jako C1
tady j to vidět, jak mi třeba notu C3 napíše jako C1
výstřižek 2.PNG
[attachment=1]výstřižek

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od wred »

Ehm... Ja vidím dve noty v zápise, dve noty v editore, C1 a C3. Teraz nejako nerozumiem dotazu...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od Stan »

Pokud me zrak neklame tak notovy zapis je v poradku. Cubase vyuziva standard Yamaha C3 pro middle C, a ne Roland C4.

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 9.5 Elements - PROBLÉM

Příspěvek od biscuit »

zahada hlavolamu je vyresena :-D

Odpovědět