Cubase 9

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2702
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal » 19 čer 2017 20:15

Ještě jsem si vzpomněl, že v nové Cubasi nebyla tracklock funkce zobrazena na stopě defaultně, ale musíš ji tam přidat přes Track control settings, když klikneš pravým na stopu

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 20 čer 2017 08:02

Jediné, čo tam vidím je "Freeze Audio Channel", asi to teda... Ja som mal ale skôr na mysli iba ukotvenie pozície jednotlivých eventov na mriežke, toto ti zablokuje akýkoľvek edit.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan » 20 čer 2017 14:22

manual C9 (En) strana 212 - Locking Events

nebo (D) Pokud to pouzivas casto tak si vytvor klavesovou zkratku

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 20 čer 2017 14:55

Aha, no mám Cubase 9 - ale verziu Element, a "Locking Events" v manuali nie je, takže je možné, že táto funkcia v nižších verziách absentuje, pozriem večer doma.
Dik

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan » 20 čer 2017 16:34

Sorry, tato moznost neni v Elements a ani v nizzsich verzich. Je to divny ale podle Steinbergu je tato zakladni funkce urcena pouze pro Cubase PRO verzi.

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9 - Quick Control

Příspěvek od IvanB » 28 kvě 2018 20:21

Ahoj, neviem nejak rozchodiť Quick Controls v Cubase Element 9. V Remote Device som bez poblémov priradil knoby jednotlivým "slotom", ale pri kliku pravou myškou na akýkoľvek parameter (vo VST) mi nedáva možnosť "Add quick control". Nemáte s tým niekto skúsenosti?

Dik

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan » 28 kvě 2018 21:04

Snad ti to pomuze. Myslim ze QC by mely v Elements 9 fungovat, jen ve verzi LE ne

https://music.tutsplus.com/tutorials/qu ... -cms-24390

A jedno video

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 28 kvě 2018 23:50

To som už videl, ale nepomohlo. Vyzerá to byť úplne primitívna procedúra, nechápem to...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan » 29 kvě 2018 00:57

Precti si ten navod tam je jak se prirazuje nove zarizeni, pokud tento krok neprovedes spravne pak se ti ho nepodari samozrejme nakonfigurovat

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 29 kvě 2018 08:24

Ten krok mám už úspešne za sebou, zariadenie je aktívne, knobom som pomocou "learn" priradil lokácie, ale proste Cubase mi nedáva možnosť parameter na tie knoby poslať... Po pravom kliku na parameter mi ukazuje jedine Show "xy" automation track

EDIT: Tak vyzerá to, že sa to asi ani v Elements 9 nebude dať: https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=80476

V tom prípade by ale mohli nemčúri o tom napísať do návodu aspoň zmienku :x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan » 29 kvě 2018 17:35

Nedavej na hlasky "Junior member" tz. novacka, ty nemusi byt spravne, a i tak je vzdy lepsi si dohledat dalsi nazory k problemu nez delat zavery kvuli jednomu prispevku. Tady mas odpovedi od moderatora, Elements je vyssi nez AI a ten je vyssi nez LE. Proto Elements jako nejvyssi rada z teto serie by nemela mit s QC problem stejne jako AI.

https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=132058

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 29 kvě 2018 20:16

Vyzerá to tak, že to, čo potrebujem, je Track Quick Controls a táto funkcia v Elements zjavne nie je. VST Quick Controls sa vzťahuje na ovlàdanie parametrov vo VST instrumentoch, Insert plug-iny to nevie.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan » 29 kvě 2018 22:45

Tak jsem nasel porovnani (stary) a TQC je opravdu az v Artist. Takze pokud chces upgrade z Elements, pak je za 199 EUR ;)

Pouzij vyhledavani (na Apple Mac je to CMD + F, na Widlich je to myslim CTRL + F), zadej vyhledavany vyraz tedy "Track Quick Control"
https://www.steinberg.net/fileadmin/fil ... _Chart.pdf

IvanB
Příspěvky: 173
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 30 kvě 2018 08:45

Přechcal jsem SC, přechčiju i TQC! :mrgreen:

Odpovědět