Cubase 9

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Fractal

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal »

Ještě jsem si vzpomněl, že v nové Cubasi nebyla tracklock funkce zobrazena na stopě defaultně, ale musíš ji tam přidat přes Track control settings, když klikneš pravým na stopu

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Jediné, čo tam vidím je "Freeze Audio Channel", asi to teda... Ja som mal ale skôr na mysli iba ukotvenie pozície jednotlivých eventov na mriežke, toto ti zablokuje akýkoľvek edit.

Stan

Příspěvek od Stan »

manual C9 (En) strana 212 - Locking Events

nebo (D) Pokud to pouzivas casto tak si vytvor klavesovou zkratku

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Aha, no mám Cubase 9 - ale verziu Element, a "Locking Events" v manuali nie je, takže je možné, že táto funkcia v nižších verziách absentuje, pozriem večer doma.
Dik

Stan

Příspěvek od Stan »

Sorry, tato moznost neni v Elements a ani v nizzsich verzich. Je to divny ale podle Steinbergu je tato zakladni funkce urcena pouze pro Cubase PRO verzi.

IvanB

Re: Cubase 9 - Quick Control

Příspěvek od IvanB »

Ahoj, neviem nejak rozchodiť Quick Controls v Cubase Element 9. V Remote Device som bez poblémov priradil knoby jednotlivým "slotom", ale pri kliku pravou myškou na akýkoľvek parameter (vo VST) mi nedáva možnosť "Add quick control". Nemáte s tým niekto skúsenosti?

Dik

Stan

Příspěvek od Stan »

Snad ti to pomuze. Myslim ze QC by mely v Elements 9 fungovat, jen ve verzi LE ne

https://music.tutsplus.com/tutorials/qu ... -cms-24390

A jedno video

IvanB

Příspěvek od IvanB »

To som už videl, ale nepomohlo. Vyzerá to byť úplne primitívna procedúra, nechápem to...

Stan

Příspěvek od Stan »

Precti si ten navod tam je jak se prirazuje nove zarizeni, pokud tento krok neprovedes spravne pak se ti ho nepodari samozrejme nakonfigurovat

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Ten krok mám už úspešne za sebou, zariadenie je aktívne, knobom som pomocou "learn" priradil lokácie, ale proste Cubase mi nedáva možnosť parameter na tie knoby poslať... Po pravom kliku na parameter mi ukazuje jedine Show "xy" automation track

EDIT: Tak vyzerá to, že sa to asi ani v Elements 9 nebude dať: https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=80476

V tom prípade by ale mohli nemčúri o tom napísať do návodu aspoň zmienku :x

Stan

Příspěvek od Stan »

Nedavej na hlasky "Junior member" tz. novacka, ty nemusi byt spravne, a i tak je vzdy lepsi si dohledat dalsi nazory k problemu nez delat zavery kvuli jednomu prispevku. Tady mas odpovedi od moderatora, Elements je vyssi nez AI a ten je vyssi nez LE. Proto Elements jako nejvyssi rada z teto serie by nemela mit s QC problem stejne jako AI.

https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=132058

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Vyzerá to tak, že to, čo potrebujem, je Track Quick Controls a táto funkcia v Elements zjavne nie je. VST Quick Controls sa vzťahuje na ovlàdanie parametrov vo VST instrumentoch, Insert plug-iny to nevie.

Stan

Příspěvek od Stan »

Tak jsem nasel porovnani (stary) a TQC je opravdu az v Artist. Takze pokud chces upgrade z Elements, pak je za 199 EUR ;)

Pouzij vyhledavani (na Apple Mac je to CMD + F, na Widlich je to myslim CTRL + F), zadej vyhledavany vyraz tedy "Track Quick Control"
https://www.steinberg.net/fileadmin/fil ... _Chart.pdf

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Přechcal jsem SC, přechčiju i TQC! :mrgreen:

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Ukazuje sa, že Steinberg zjavne serie na update verzií starších ako 9.5. Ak máte nejaký "bug" vo verzii 9, už to evidentne neriešia. Strategický ťah ako si zabezpečiť pravidelný príjem z nutnosti zakúpiť novú verziu...

Odpovědět