Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od jazzym » 04 črc 2014 09:34

ja by som tiež prijal keby sa nahravalo hned s dlžkou noty , ..lebo ked si pustiš pri editacii od miesta za zošlapnutim pedalu tak sa v tom mieste dlha nota neozve...no len keby som zabudol urobiť pedals to note lenght :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od MDudas » 04 črc 2014 16:59

A keby si tam mal tu notu natiahnutu, tak sa ozve???
Nota v MIDI su dve udalosti - Note On+Note Off. Medzi nimi plynie cas. Ked sa trafis medzi ne, tak je jedno, kde mas posunuty Note Off. :wink: Netreba si to mylit s beznym chapanim stlacenej klavesy -ono to neni nejaky "priebezny kontroler", ktoreho koniec natiahnes.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Pytkin » 04 črc 2014 17:45

mdudas : ja myslim ze DAW zahra notu , ked ju pustis v polke .. ale neskusal som to ..

EDIT : skusil som to teraz v nuende a nezahralo :)

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od jazzym » 04 črc 2014 18:00

:oops: aj ja som si to prave skusal a nehra to .. .som myslel že to koli tomu sa to človek pyta . a ja som sa aj potešil tejto teme , lebo so nevedel ani o funkcii pedals to note lenght..ja totiž len tak zatial ..moc nerobim s midi a toto by som potreboval :roll:..
zda sa mi že to išlo ked som to včera alebo predvčerom skušal , ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od MDudas » 06 črc 2014 02:48

Pytkin píše:mdudas : ja myslim ze DAW zahra notu , ked ju pustis v polke .. ale neskusal som to ..
EDIT : skusil som to teraz v nuende a nezahralo :)
event chasing ... asi riesi hlavne kontrolery, aby nevznikali blbosti pri dalsom prehravani.
neni som master, neviem... ale mne Cubase noty nezahra. predpokladam, ze preto, ze je to logicka blbost. nemoze predsa zahrat napr. poslednu desatinu trvania noty, ked sekvencer nema ani paru, ako bude vypadat priebeh tonu (co je cisto vec syntezatora).
aspon tak si myslim....

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 06 črc 2014 03:03

Cubase 7 umi prehrat notu z jakeholokiv mista jeji delky. V nastaveni "MIDI" zaskrtni v "Chase Events" policko "Note". Melo by to jit i u starsich verzi co si tak pamatuju.

Edit: v Logic X to jde taky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2014 11:32

no vida .. mozno je to vec nastavenia .. mne pride logicke ze sekvencer by to mal vediet zahrat ..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od jazzym » 06 črc 2014 16:37

ja som tiež veril že to musi byť v nastaveniach , ..len som to nehladal zatial

tak mam to v nuende 4 otestovane.

File /preferences/MIDI/Chase Events .. zaškrtnut poličko "note"
8) a možme editovať

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 07 črc 2014 17:28

Tak výborně - ujasnili jste si, jak zařídit, aby sekvencer při spuštění odkudkoli nastavil veškeré MIDI věci tak, aby odpovídaly aktuální pozici přehrávání 8) a teď už zase stačí vrátit se k původnímu dotazu (nebo spíš počkat na původního tazatele, aby se vyjádřil k dosavadnímu průběhu) :-D

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 07 črc 2014 20:28

Tak aby to teda bylo konstruktivní, tak jsem ted jsem koukal do C7 a v infopanelu pro editaci midi je polozka "note expression" zvolil jsem CC4 (foot) a pak jsem priradil na tuto hodnotu sustain CC64 (neni v nativni nabidce) a pak zaskrtnul "midi as NoteExp" Takze by to melo asi jit timto zpusobem. Nemam Sustain pedal na vyzkouseni ale za pokus to stoji.

edit:
Přílohy
NoteExp.png
NoteExp.png (24.57 KiB) Zobrazeno 245 x

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 08 črc 2014 13:54

Diky za pokus, bohuzel se to chova stale stejne.

Jeste me napadlo, jestli to treba nemuze ovlivnit nejake nastaveni v masterkeyboardu?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 08 črc 2014 16:45

master by mel byt nastaven na zakladni hodnoty, takze pokud jsi je nezmenil mel by posilat stantartni data. Zkus nejaky free "midi motitoring" program at vidis jake hodnoty ti to vysila.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od MDudas » 09 črc 2014 02:49

stan, ak sa nemylim, cela tamta funkcia "midi as NoteExp" sluzi nato, aby si ako Expression pedal mohol pouzivat cokolvek, co mas prave k dispozicii - napr. modulacne kolecko.
ak tam das sustain, tak Ti to podla stlacenia sustain pedalu bude pridelovat 2 hlasitosti - min a max.
nikde v manuale C7 som sa nedocital, ze by to posuvalo koniec noty (Note Off)...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 09 črc 2014 08:50

Stan píše:Tak aby to teda bylo konstruktivní, tak jsem ted jsem koukal do C7 a v infopanelu pro editaci midi je polozka "note expression" zvolil jsem CC4 (foot) a pak jsem priradil na tuto hodnotu sustain CC64 (neni v nativni nabidce) a pak zaskrtnul "midi as NoteExp" Takze by to melo asi jit timto zpusobem. Nemam Sustain pedal na vyzkouseni ale za pokus to stoji.

edit:
Dobrý pokus, ale od začátku odsouzen k nezdaru 8) jak tady už zaznělo. Expression je práce s hlasitostí v rozsahu danem hodnotou Volume. S délkou noty to nemá nic společného.

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 09 črc 2014 11:59

No zkusil jsem to :) Tohle je zakladni funkce pro nahravani piana tak si myslim ze to nejak pujde.
EDIT:
Jeste pro jistotu. Mas zapnuty "W" write na obou linkach? To zanmena na MIDI tracku a na SUSTAIN automatizaci? To je nutne pro nahravani sutainu v realu (nazivo). Dej vedet.

Odpovědět