Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od vasek » 09 črc 2014 13:07

Mám stejný problém se Sonarem, taky ocením radu v tomto směru.
Na otázku, k čemu je to dobré, tak za sebe říkám: hlavně při kopírování nahraných úseků. Protože když mám noty dlouhé "natvrdo", tak vím, co kopíruju a jak se to snese s "okolím". Když se lehce překryje starý materiál a nový (vložený), údaje o mačkání pedálu se nemusí správně přenést a nebo tam dělají binec.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 09 črc 2014 14:55

Pri kopirovani useku hlavne davej pozor na to jak mas nastaveny kopirovani automatizaci. Se Sonarem nemam zkusenosti bo je jen na PC ale princip bude stejny. Bud se ti kopiruji jen midi ci midi s automatizacemi. V druhem pripade ti prepisi puvodni data, ale vzdy se da po kopirovani dodatecne zapsat novy prubeh automatizace treba i pomoci pedalu.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od vasek » 09 črc 2014 15:08

No to jo, ale nedokážu si představit, že bych dělal jen nohu bez rukou :-)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 09 črc 2014 15:46

Zavri oci brouku. :lol:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 11 črc 2014 21:08

Stan píše:No zkusil jsem to :) Tohle je zakladni funkce pro nahravani piana tak si myslim ze to nejak pujde.
EDIT:
Jeste pro jistotu. Mas zapnuty "W" write na obou linkach? To zanmena na MIDI tracku a na SUSTAIN automatizaci? To je nutne pro nahravani sutainu v realu (nazivo). Dej vedet.
Hele - zase moment ;-) jak tohle spolu souvisí? Doporučoval bych nemíchat dohromady automatizaci a nahrávání MIDI - to fakt nebude dělat dobrotu (a ve výkladu tuplem ne).

Termín "základní funkce pro nahrávání piana" je něco nového, co se ke mě nedostalo? :-) Sustain spadá do základních technik hry na piano, to ano, ale proboha: jeho technický princip v reálu je prakticky přesně převeden i do MIDI; nota je tak dlouhá, jak dlouho se drží stisknutá klapka (plusmínus). Sustain pedál pouze přizdvihne tlumítko, čili i po puštění klávesy nota stále zní. Jo a to jste tu ještě (naštěstí!) nezačali rozebírat, jak to udělat, aby to platilo (myslím ten převod z původního dotazu) jen na některé noty........

Mějte zase kluci trochu soudnosti a nepište sem nesmysle.....všude neplatí, že "každá rada nad zlato" 8)

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 11 črc 2014 21:41

Diky za radu. 8) Upnle zbytecne chytas za slovicka i kdyz vis jak jsem to myslel. Vidim ze co napisu je spatne tak se ti do toho michat uz nebudu a pevne verim ze prides s konstruktivnim resenim. :roll:
good luck

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 12 črc 2014 23:04

Protože mám rád přesnost 8) zase není třeba z toho takhle vycouvat; já se za tu spoustu let už spletl podobným stylem nesčetněkrát :-) své konstruktivní řešení jsem již prezentoval - v rámci prostředků Cubase jsem na to nepřišel a nemyslím, že to tedy jde. Pokud by to šlo, tak ale rozhodně ne v online režimu (pomocí Input Transformer - má méně možností než Logical Editor, ale ten je offline, tedy až PO záznamu).

Závěr jsem možná explicitně nenapsal, takže to shrnu zde: pokud někdo potřebuje pracovat s dlouhými notami, tak je buď musí v tom tvaru (=délce) i zaznamenat nebo si pak ručně musí upravit délky dle informací z CC Sustain (stavy ON/OFF).

Samozřejmě se rád poučím i já, pokud na to někdo přijde 8)

P.

Odpovědět