Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 28 čer 2014 14:46

Cest,

chci se jen zeptat, zda-li je mozne v Cubase 6.x nastavit chovani zaznamu sustain pedalu tak, aby pri zaznamu ukladal do matice misto ON/OFF skutecnou delku noty pri drzeni pedalu. Popsal jsem to snad dobre.

Predem diky a preji hezky vikend.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 28 čer 2014 14:58

Ma to byt nejspis funkce "Pedals to note lenghts", ale nejak se mi ji nedari najit.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 28 čer 2014 15:01

Tak jsem ji nasel, ale ta se pouziva az po zaznamu. Neda se to uz pri nem, at se nemusi pokazde aplikovat tato funkce? Predem diky.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od dJR » 29 čer 2014 12:46

Přemapuj si to v Input Transformeru.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 30 čer 2014 13:18

Zkousel jsem, lec neuspesne, asi delam neco spatne. Muzu poprosit o nejaky blizsi popis, nejlepe priklad.

Predem moc diky.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od dano » 30 čer 2014 17:52

a preco je problem urobit to dodatocne pri editacii? (len sa pytam)

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 30 čer 2014 23:23

Ono pri jednom nahravani, nebo nekolika malo to jde, ale pokud je toho vice, tak pak to asi zacne dost obtezovat, takze asi uspora casu. A nakonec je to elegantnejsi reseni.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 01 črc 2014 09:03

Mno nějak jsem se nedostal k praktickému zkoušení, nicméně zatím teoreticky váznu, protože udělat podmínku filtru, kdy tato bude platná pro moment puštění/sešlápnutí Sustain pedálu, je celkem hračka, ale nepřišel jsem na to, jak zapsat změnu pozice Note-off místa. Input Transformer toho umožňuje malinko méně než Logical Editor; nicméně nepřišel jsem na to ani v Logical Editoru (kde se právě dá - ale jenom v něm! - pracovat s parametrem Length, ale k němu jde nastavit pouze pevná hodnota, což je pro tento případ nonsense).

Ještě budu zkoušet, ale nějak mi zatím přijde, že to nemá řešení (ostatně podobný případ se tu někde už před časem řešil v souvislosti s arpeggiem).

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1950
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 01 črc 2014 10:17

Mozna se ti bude hodit tohle, http://www.midisolutions.com/prodped.htm ci podobny vyrobek.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 01 črc 2014 10:35

Mhm - nějak mi nedochází k čemu by se to v daném případě hodilo....

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1950
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od Stan » 01 črc 2014 10:43

Pokud jsem tomu dobre rozumel potrebuje zaznam zmen pozice pedalu mit jako dlouhe noty. To znamena prevest CC na noty a to dela tahle krabicka.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 01 črc 2014 10:55

Mno - přečet jsem si to pro jistotu ještě jednou, ale o notách tam není ani slovo (umí posílat AT, PB, CC a SysEx). Krom toho tady jde o to, aby se prodloužily ty noty, při kterých je Sustain stisknut; čili není to "jen" o převodu CC > nota, je to komplexnější.

P.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od alquadim » 02 črc 2014 14:12

Tak to bych neveril, ze by to mohl takovy problem. Vim, ze napriklad v FL studiu to funguje bez pedalu, cili zapis noty ma skutecnou delku, takze krabicky navic bych ozelil, ale diky za nabidku.

Urcite to pujde, snad to bude jen nejaka blba funkce v nastaveni? Neverim, ze by na to Steinberg nemyslel. Navic, pokud pamatuji stare casy Cubase, tak to dokonce takto fungovalo nativne.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od pavlii » 02 črc 2014 14:25

V reálném čase? Pochybuji - odporovalo by to i MIDI normě. Nicméně já pracuji s docela starou verzí (VST/32), takže si to zkusím v ní. Nota má takovou délku, jak dlouho držíš klapku ;-) to je holý fakt. Všechno ostatní, co se dělá (zde tedy Sustain) je jen řídící povel pro generátor obálky; na notu jako takovou to nemá vůbec vliv.

Že to ve FL jde (když to vezmu jen jako tvrzení) neznamená pro obecný princip zhola nic 8)

P.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase a chovani zaznamu sustain pedalu

Příspěvek od MDudas » 03 črc 2014 22:41

pavlii píše:nota má takovou délku, jak dlouho držíš klapku ;-) to je holý fakt. Všechno ostatní, co se dělá (zde tedy Sustain) je jen řídící povel pro generátor obálky; na notu jako takovou to nemá vůbec vliv.
+1
Neni mozne, ze chces robit nieco zbytocne nestandardnym sposobom, pricom existuje iny - standardny postup?
Co takto vratit sa o krok spat - na co to ma sluzit ?
Naposledy upravil(a) MDudas dne 09 črc 2014 02:23, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět