Cubase - External Instruments

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Cubase - External Instruments

Příspěvek od Martin » 29 led 2006 14:43

Mam tento problem.

V posledni cubase 3.1.9xx / pripadne N 3.2 je funkce
External Instrument.

Tedy integrace externich syntaku do VST Mixu v CUBASE.

Vse u me funguje jak ma az na latenci. Kdyz nahravam nejaky VST nástroj (napriklad FM7) a k nemu do dalsi midi stopy nahraji napriklad bici z Yamahy nebo Kurzweilu , tak slysim, ze externi nastroje oproti VST jsou zpozdeny , maji latenci ( takovou jakou ma ASIO driver zvukovky - u me cca 8 ms)

Nevite co s tim?

Zatim to resim takovym trapnym zpusobem, ze memim hodnotu Delay (v hlavnim okne hned pod Volume a Pan ) u kazde MIDI stopy.
VST nastroje davam kousek o 8-10ms dopredu.
:(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 led 2006 15:12

co tak nastavit mtc offset?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 29 led 2006 15:32

nevim jak :)

snad by to mela cubase spocitat sama, ne?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 led 2006 15:41

mala, nemala... ono aj hw modul ma nejaku latenciu...
nepoznam cubase ale pocitam ze niekde v nejakych project options to bude schovate... urcite to tam dakde je.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 29 led 2006 18:55

kexik píše:mala, nemala... ono aj hw modul ma nejaku latenciu...
nepoznam cubase ale pocitam ze niekde v nejakych project options to bude schovate... urcite to tam dakde je.
ano i moduly (synt, samplery FX) maji nejakou latenci.
kdyz jede vse direct tak je latence okolo 2-4 ms ... tohle jsem vycetl a pak zkusil a je to nejak tak pravda.

A - (takto jsem nahraval a mel zapojene instrumenty v SX 2 )
pokud nahravam s direct monitoring a pocitam jen s latenci MIDI a AUDIO prevodniku a latence CPU modulu , pak je celkova latence nahraneho zaznamu okolo 4-6ms - s tim se da zit , i kdyz je to neduh (u bici nuno srovnat podle sluchu nebo oka - nastesti to lehce jde), , ze VST instrumenty se samozrejme vyrenderuji naprosto bez latence!

B - ( moznost vyuzit FX na inputu ve VST mixu )
pokud nahravam bez direct monit. , pak je latence nahraneho zaznamu jeste kousek vetsi , a pri nahrati stopy vydim ( napr. snare ) latenci cca 8 az 10 ms

C - ( snaha o vyuziti nove integrace do VST Mixu )
pokud pouziju novou funkci External Instrument , pak je latence pri vyrenderovani do audio nepeknych 20ms !!!

Nevim kde delam chybu.

Jak to delate vy, kdyz nahravate Externi MIDI nastroje v SX 3 nebo N 3?

Diky moc za vysvetleni a radu!

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2006 20:26

Ja pouzivam externy HW ale samozrejme aj SW VSTi (bol by som blbec keby nie) a nemam s tym ziadny problem... Pritom nic specialne nenastavujem a nerobim... Samozrejme ked nahravam VSTi tak idem cez Mixdown a ked externe HW tak v realnom case.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 29 led 2006 20:47

Pouzivas novou funkci External instrument ?
nebo jedes klasickou cestou , tedy to co popisuji v bode A ?

Kazdopadne nejakou latenci tam budes mit at chces nebo ne , pokud kombinujes VSTi a Externi nastroje.
A ridis Externi nastroje MIDI povely z Cubase. Ta latence je zanedbatelna cca 4-6 ms (ale je viditelna a slysitelna pokud jde o bici - scvalne si je zkus nahrat)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2006 21:28

Martin píše:Pouzivas novou funkci External instrument ?
nebo jedes klasickou cestou , tedy to co popisuji v bode A ?

Kazdopadne nejakou latenci tam budes mit at chces nebo ne , pokud kombinujes VSTi a Externi nastroje.
A ridis Externi nastroje MIDI povely z Cubase. Ta latence je zanedbatelna cca 4-6 ms (ale je viditelna a slysitelna pokud jde o bici - scvalne si je zkus nahrat)
ja mam SE3, takze tam ta funkcia asi ani nie je... idem uplne klasickou cestou, mam MidisPort2x2, a priamo v Device si priradujem ktory nastroj ide odkial. bicie som takto este nenahraval, v kazdom pripade ak by tam nejaky posun bol, nie je problem si to odoka zrovnat, aspon to nebude totalne strojove nalepene na sebe...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 30 led 2006 11:56

Ahoj. Sorry, nejsem doma na kompu, takže Cubase nemám u sebe. Ale tahle funkce je jedna z nejlepších, co se mi na Cubase líbí a konečně jsem našel to, co na mé externí syn?áky funguje. Nastavení jsem udělal přes ikonu co je v mixu v levé části (je to takové to routování in/out. Je tam položka external instruments, external effects, vybereš outy, které tím obsadíš, pak MIDI, které přiřadíš instrumentům a taky tam můžeš zadat zpoždění... Je to dokonalé....

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 30 led 2006 12:51

Ondrash - to co pises, naprosto s tebou souhlasim !
Je to vyborna zalezitost v momente , kdyz to bude fungovat a nejakym zpusobem Cubase bude latenci kompenzovat!
Jak pises ... mužeš zadat zpoždění ... to je si ce pravda , ale at zadas jakekoliv zpozdeni na vyrenederovany (export do audia) novy track to nema vyliv, ani pri playbacku. A vzdy ma zpozdeni okolo20ms oproti stopam vyexportovanym u VSTi ( ty jsou bez latence )

Doporucuji vyzkouset napriklad na bicich (snare) tam je to pekne viditelne a slysitelne.


Mozna delam nekde nejakou chybu , nebo je nejaka chybka v teto verzi Cubase. Fakt nevim

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 30 led 2006 13:06

Martin - Aha... Zatím jsem to takhle nezkoušel.... budu se muset na to podívat....

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 20 úno 2006 10:15

Jak to delate vy, kdyz nahravate Externi MIDI nastroje v SX 3 nebo N 3?

Pouzivate nekdo externi efekty? maji taky zpozdeni jako instrumenty? Slepe duverujete, nebo uz to nekdo testovat a funguje to ok?
U extrernich instrumets jsem zjistil, ze novy zpusob zapojeni do VST mixu trochu pokulhava za sliby steibergu, ktere popisuje manual .

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 27 úno 2006 23:44

je docela podstatna vec - divim se , ze to nikoho nezajima ???

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 28 úno 2006 06:32

Zajímá,ale nikdo neví kvalifikovanou odpověď.

Odpovědět