Cubase MIDI zvuky - problém

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2017 09:38

no ved oznac vsetky midi stopy .. das event edit .. das filter na program change .. a vidis ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 01 zář 2017 10:20

Ano. Je to teda List Editor (event edit neznám), ale jinak správně - musíš kouknout do samotných MIDI stop, Inspektor je jen rychlopomůcka a myslím, že nebude mít prioritu před případnými BS+PC eventy ve stopách.

Jinak k dotazu: můj pohled na věc je, že neřeší, protože tím si vypneš reagování na BS+PC zprávy ze sekvenceru. Takže můžeš zase jindy doject na situaci, kdy měníš nástroje v DAW jako vzteklej (v MIDI stopě) a Korg ti tvrdošíjně hraje furt stejný zvuk :-D

P.

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 01 zář 2017 13:00

Tak bohužel v mém Cubase elements ten List Editor není. Je pouze v Cubase Pro, takže mám asi smůlu :-/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2017 13:06

Pavli : Jo .. Mas pravdu .. Grid Editor sa to vola :)

Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 01 zář 2017 13:47

Greyhound90 píše:
01 zář 2017 13:00
Tak bohužel v mém Cubase elements ten List Editor není. Je pouze v Cubase Pro, takže mám asi smůlu :-/
Nemáš - Key Editor, ve spodní části je Controller Lane, vybereš si typ kontrolerů k zobrazení (viz manuál str. 334 - C7 Elements).

P.

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 01 zář 2017 14:19

Super, díky moc ! :palec+:

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 03 zář 2017 18:09

Tak bohužel - otevřel jsem Key Editor, zadal že chci zobrazit Program Change a NIC. Zobrazil se jen prázdný pruh bez jakýchkoliv hodnot. Přitom stále ten MIDI track tvrdošíjně přepíná zvuk. Tak už fakt nevím kde ten kontrolér Program Change najít a vymazat :-/

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 03 zář 2017 22:24

Tak nasaď MIDI-OX a sjeď si MIDI stream.

P.

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 03 zář 2017 23:06

pavlii mluv česky :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 04 zář 2017 06:46

http://hudebniforum.cz/klavesove-nastro ... 17346.html

Budeš ještě potřebovat virtuální MIDI kabel (MIDI Yoke nebo Hubi`s Loopback), abys mohl pustit MIDI-OX a Cubase současně. Nastavení pak bude v Cubase výstup MIDI stop do toho virtuálního kabelu a v MIDI-OX bude ten virtuální kabel jako vstup. Pak tam budou vidět všechny MIDI eventy, které z Cubase lezou.

P.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2618
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od MDudas » 04 zář 2017 23:12

Greyhound90 píše:
03 zář 2017 18:09
Tak bohužel - otevřel jsem Key Editor, zadal že chci zobrazit Program Change a NIC. Zobrazil se jen prázdný pruh bez jakýchkoliv hodnot. Přitom stále ten MIDI track tvrdošíjně přepíná zvuk. Tak už fakt nevím kde ten kontrolér Program Change najít a vymazat :-/
Kedy sa Ti to prepina? Na zaciatku,alebo pocas skladby ? Ak na zaciatku, tak samozrejme uvidis len ten jeden pruh - t.j. jedna zmena hodnoty a dalej nic. (graficky teda rovna ciara)
Kontroloval si vsetky tracky, ci nahodou nemaju rovnaky kanal ?
Nemas tam zabudnuty nejaky osamoteny Bank Select ?
Nemas tam zabudnuty nejaky zakerny Sysex typu "GM Mode Enable" ?

Mozno by bolo rychlejsie to niekomu poslat, nech Ti to precisti. (ja som momentalne v prerabke bytu)

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 05 zář 2017 09:21

Zapíná se to okamžitě - jako první tón sice zazní můj, který jsem si na Korgu zvolil, ale pak to okamžitě pokaždé přepne na jeden a ten samý zvuk. Kanály jsem ohlídal. V Key editoru je jak říkáš u Program Change prázdný pruh, Sysex v Key Editoru taky nic :-/

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 05 zář 2017 09:25

Zde je ten MIDI soubor (nutno přepsat koncovku souboru z TXT na .mid :-)
Přílohy
uvod koncertu_vše dohromady.txt
(8.26 KiB) Staženo 6 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 05 zář 2017 09:36

A který zvuk je špatně - myslím z kterého kanálu? Zatím tipuju kanál 11 (Synthesizer-pozadí). Oprav si v té stopě pořadí, PC máš na místě první noty, to by být nemělo, Po PC (případně i BS zprávách) se doporučuje nechat nějakou dobu "prázdno", aby se synth stihl přepnout. Takže dle tempa, ale když si řekněme v jednom taktu uděláš veškeré inicializace (i kdyby jen PC zprávy), tak vše ostatní začni až od druhého taktu. To je obrovská rezerva.

P.

Greyhound90
Příspěvky: 180
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 05 zář 2017 09:47

Kromě kanálu 3 úplně všechno. Potom housle - kanál 5 tam se ten zvuk udrží, když najedu kurzorem na místo kde začíná hrát, ale jakmile dám kurzor na počátek skladby, stejně se přepne. A vůbec nejhorší je kanál 1 a 11 - tam se ty zvuky změní okamžitě, jakmile se skladba spustí.

Odpovědět