Cubase MIDI zvuky - problém

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 29 srp 2017 19:06

Dobrý den,

mám tento problém: mám v Cubase MIDI stopu, propojím klávesy a na nich si nastavím zvuk, jaký chci aby hrál v MIDI stopě. Ale kdykoliv spustím Play na Cubase, klávesy se mi samy přepnou na nějaký úplně jiný zvuk. Přitom na klávesách mám nastaven midi kanál 1, na Cubasepožadovaného zvuku také. Nevíte kde je chyba ? Děkuji.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Fractal » 29 srp 2017 19:36

Na MIDI stopě v cubase je zapsaný Program change

Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 29 srp 2017 19:42

A co to znamená?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Pytkin » 29 srp 2017 20:20

v inspektore je kolonka PROGRAM .. a tam mas nastaveny ten zvuk , na ktory sa to stale samo prepina .. Cubase to posiela vzdy pri PLAY

Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 29 srp 2017 20:26

Díky za pomoc, vyzkouším ! :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 30 srp 2017 08:58

No vyzkoušet, to jako jo. Ale chtělo by to pár věcí i nastudovat, jinak budeš "stratený ako maďar v kukurici" :-D

P.

Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 30 srp 2017 18:58

Tak už to nepřepíná, ale pořád mi přepíná jedna stopa na jiný nástroj kdykoli dám Play. Program change mám na stopě na pozici Off jako u všech ostatních, ale zde to stále zlobí :-/

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od MDudas » 30 srp 2017 21:49

Rychlokurs Program Change-
- obvykle ma kazda stopa niekde v hlavicke alebo vo vlastnostiach startovacie parametre - MIDI kanal, banka+program, hlasitost, panorama a pod. Tieto sa odoslu pri spusteni skladby, takze idealne je ich nastavit spravne, tak, ako to potrebuje cielovy nastroj. (alebo vypnut)
- kdekolvek v skladbe (t.j. aj milisekundu po starte) mozu by zapisane dodatocne BankSelect a Program Change. Tieto tiez treba bud vymazat alebo spravne nastavit.
- ked mas viacere stopy na rovnakom MIDI kanale (napr. nejake perkusie), vzajomne sa Ti mozu "chaoticky pobit" - t.j. kazda stopa Ti pri kazdej udalosti (a asi aj pri starte) prepise nastavenia vsetkych ostatnych stop s rovnakym kanalom. Alebo inak - vsetky stopy si vzajomne prepisuju vsetky nastavenia. Clovek potom obvykle cumi, co sa deje. :shock: :wink:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 31 srp 2017 08:36

Ano, na zmnožení stop pro jeden kanál bacha :-D Jinak bych řekl, že dost dobrým základem při práci s MIDI by měla být jednoznačná inicializace jednak celkového režimu nástroje (je-li třeba) a druhak všech základních parametrů pro jeden každý MIDI kanál. Pak má člověk docela dobrou startovní pozici na ladění případného někorektního chování (ale nikdy ne hned po startu) 8)

P.

Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 31 srp 2017 22:29

Přátelé díky za navední. Na Korgu M50 v globál nastaveních MIDI stačilo vypnout "ALLOW PROGRAM CHANGES" a problém je vyřešen. Takže žádné nastavené v DAW, ale na klávesách. Mimochodem - skladbu dělám jak v Cubase tak v Abletonu, ale nemohu si pomoci v germánsky akurátním Abletonu to všechno zní daleko lépe.. Možná mají vyřešený lépe zvukový engin, nevím.. Možná návrh na nové téma.. :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Pytkin » 31 srp 2017 22:37

zvukovy engine a midi stopy ? cece .. trochu treba nastudovat este..

Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 31 srp 2017 23:14

Pytkine, já tam mám totiž zvuky na midi stopách od Abletonu. Cubasovskej Halion je povětšině trapnej. Tak jsem to myslel.To jsem nenapsal. Nejsem tak blbej. :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2017 00:51

To ale ake zvuky a virtualne instrumenty pouzijes , predsa neni dane zvukovym enginom .. Trebars Kontakt alebo Reaktor musia zniet rovnako v Cubase aj v Abletone ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od pavlii » 01 zář 2017 08:11

Přesně tak. Jen ještě když se vrátím o pár postů zpět, tak mi to přijde jen jako "obejití" problému, ale fakt je asi ten, že tohle je implementováno z důvodu, kdy si s tím člověk nechce dělat hlavu. Každý máme jiný přístup 8)

P.

Greyhound90
Příspěvky: 183
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI zvuky - problém

Příspěvek od Greyhound90 » 01 zář 2017 09:35

pavlii: myslíš že to vypnutí na KORGu ten skutečný problém neřeší? Jak tedy poznám kde je na té MIDI stopě zaznamenána ta změna? Kanály mám nastavené správně, v Cubase také Program change v inspektoru na pozici Off a stejně mi to přepínalo. Tak pak už fakt navím :-/

Odpovědět