Cubase - nefunguje Program change

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od Dollac »

Zdravim Vas!
Nevim si rady s nefunkcnim prepinam program change u VSTi instrumentu v Cubase 7. Na PC mi vse fungovalo pri stejne konfiguraci bez problemu. Nyni mam vse na MacBooku, vse funguje bez problemu, jen se mi nedari prepnout preset v zadnem VSTi. Kdyz ve stope zaznamenam, co prichazi z kontroleru, je vse OK. Je tam zaznamenan prgchange, MSB, LSB. Zadny instrument na to vsak nereaguje ani v pripade, ze zaznamenana data prehravam. Prosim napada nekoho, co delam spatne? Vubec uz nevim, kam se podivat. Ani nevim, ze bych to na PC kdy nejak nastavoval.

predem diky!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od pavlii »

Nefiltruješ je pro přehrávání (MIDI Filtering)?

P.

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od Dollac »

Jestli myslis v preferencich MIDI Filter, tak tam filtruji jen sysex (pro record a thru)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od pavlii »

Mhm...to mi nějak hlava nebere.....reagujou na tyhle kontrolery (se stejnými hodnotami) ty MAC verze VSTi vůbec? Jako byla by to asi samozřejmě haluzna, ale nic mě teda nenapadá... :-/

P.

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od Dollac »

Tak to nevim, bylo by to divny. Nicmene jsem ted zjistil, ze program change nefunguje v zadnem VST3 instrumentu. V nekolika malo starsich, ktere mam, to funguje normalne. Tak nevim...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od pavlii »

Aha - a PC verze fungují? Nemůže to pak být jednoduše BUG pro MAC platformu?

P.

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od Dollac »

Tak to vypada, ze to VST3 instrumenty obecne nepodporuji, bohuzel. Je to ale asi logicky, vzhledem k provazanosti s MediaBay a tudiz k velkemu mnozstvi presetu. U VST2 instrumentu jsou presety napevno v bankach. Zmaten jsem byl proto, ze na PC jsem mel instrumenty napr. synth Z3TA+ ve verzi VST2 a program change fungoval. Na MACu uz mam jejich novejsi VST3 verzi a tam uz to nechodi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od pavlii »

Aha, tak to zní celkem logicky, může být... Dobré si to pamatovat ;-)

P.

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od Dollac »

Kazdopadne diky za tvou ochotu a cas, pavlii !
D.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - nefunguje Program change

Příspěvek od pavlii »

Není zač.

P.

Odpovědět