CUBASE opožděná midi data
CUBASE opožděná midi data
Už se to tu asi řešilo ale zeptam se este jednou ...nevíte někdo proč cubase občas nahrává midi data opožděně ?..vůči kliku jakoby do protidobi ...někdy pomůže restart ale jakmile se přidá nová midi stopa dělá to zas...nechápu.
Re: CUBASE opožděná midi data
...možný bug nakej 

V cubase......Device>Device setup>MIDI>MIDI port setup> zaskrtnut policko Use system Timestamp for Windows MIDI imputs
oke Hubert.. zkusim.. snad to pomůže , potom dam vědět jak to dopadlo
wow ... hugo .. to je daka novinka ? co to robi ?
To nie je novinka...je to tam uz davno....mne to iste robil M Audio MIDI prevodnik pod Nuendom 3.....po zaskrtnuti hentoho sa to napravilo.......
ale je divný že doma mi to jede ulně ok a tudle funkcy zaškrtlou nemam , ale na skušebně kde máme cubase 5 lite nebo jak se říka tej nejnižší verzy tam to dělá..tak fakt nevim zejtra pudu do zkušebny tak to svalně zkusim zaškrtnou tu funkci jak řiká Hubert a uvidíme...jinak požíváme midi key. AXIOM 49 ale tam problem nebude si myslim
Hubert: tak se zdá to zabralo ..chvíly sme pokusně něco nahrávali a běželo to už normálně ..díky
Nebo hledat: midiportenabler
To je vec, která to může opravit ...
To je vec, která to může opravit ...
to je zajimavy, ja mam MIDI data naopak uspechana, MIDI noty, pres keyboard, s clickem, nahrane noty jsou v MIDI eventu posunuty prumerne nejakych 100msec doleva
Hehe...takze sa noty zapisuju skor nez ich zahras?......skvele.,....
Chuck Norris by mohol zavidiet
....tak s tymto som sa este nestretol

Ne ze skor, jen jsou v eventu zapsany o chvilku driv nez by odpovidalo mrizce. Tudiz, pak se prehravaji se s mirnym predstihem oproti kliku, tipoval bych to na nejakou prilis velkou kompenzaci latence pri nahravani midi...
Jasne..ved som si robil srandu.....ale fakt neviem cim to moze byt....kompenzacia latencie na MIDI....hmmm...netusim
Presne takyto problem mam aj ja. Snazim sa maximalne presne zahrat pri nahravani, ale pozrem a vidim ze u mna su to presne 16tiknky dopredu. Ale ja pouzivam sonar. V reasonne mi ide vsetko v pohode a to mam latenciu nejakych 29ms? uz si nepametam presne a na sonare mam omnoho mensiu latenciu. Zeby som z podvedome zasynchronizovany nejak do buducnosti?