CUBASE opožděná midi data

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od 303 » 02 črc 2010 10:17

Už se to tu asi řešilo ale zeptam se este jednou ...nevíte někdo proč cubase občas nahrává midi data opožděně ?..vůči kliku jakoby do protidobi ...někdy pomůže restart ale jakmile se přidá nová midi stopa dělá to zas...nechápu.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od delay » 02 črc 2010 11:43

Taky se mi to někdy stalo, už si bohužel nevzpomínám na řešení, ale nebylo nic logickýho myslim.

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od 303 » 02 črc 2010 12:15

...možný bug nakej :-(

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 02 črc 2010 12:16

V cubase......Device>Device setup>MIDI>MIDI port setup> zaskrtnut policko Use system Timestamp for Windows MIDI imputs

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od 303 » 02 črc 2010 12:18

oke Hubert.. zkusim.. snad to pomůže , potom dam vědět jak to dopadlo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od Pytkin » 02 črc 2010 13:30

wow ... hugo .. to je daka novinka ? co to robi ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 02 črc 2010 14:25

To nie je novinka...je to tam uz davno....mne to iste robil M Audio MIDI prevodnik pod Nuendom 3.....po zaskrtnuti hentoho sa to napravilo.......

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od 303 » 02 črc 2010 15:02

ale je divný že doma mi to jede ulně ok a tudle funkcy zaškrtlou nemam , ale na skušebně kde máme cubase 5 lite nebo jak se říka tej nejnižší verzy tam to dělá..tak fakt nevim zejtra pudu do zkušebny tak to svalně zkusim zaškrtnou tu funkci jak řiká Hubert a uvidíme...jinak požíváme midi key. AXIOM 49 ale tam problem nebude si myslim

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od 303 » 05 črc 2010 23:52

Hubert: tak se zdá to zabralo ..chvíly sme pokusně něco nahrávali a běželo to už normálně ..díky

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od Poklop » 07 črc 2010 10:05

Nebo hledat: midiportenabler
To je vec, která to může opravit ...

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od vras » 08 črc 2010 18:10

to je zajimavy, ja mam MIDI data naopak uspechana, MIDI noty, pres keyboard, s clickem, nahrane noty jsou v MIDI eventu posunuty prumerne nejakych 100msec doleva

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 08 črc 2010 18:35

Hehe...takze sa noty zapisuju skor nez ich zahras?......skvele.,.... :D Chuck Norris by mohol zavidiet :D ....tak s tymto som sa este nestretol

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od vras » 08 črc 2010 23:27

Ne ze skor, jen jsou v eventu zapsany o chvilku driv nez by odpovidalo mrizce. Tudiz, pak se prehravaji se s mirnym predstihem oproti kliku, tipoval bych to na nejakou prilis velkou kompenzaci latence pri nahravani midi...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 08 črc 2010 23:38

Jasne..ved som si robil srandu.....ale fakt neviem cim to moze byt....kompenzacia latencie na MIDI....hmmm...netusim

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od Axerathix » 08 črc 2010 23:53

Presne takyto problem mam aj ja. Snazim sa maximalne presne zahrat pri nahravani, ale pozrem a vidim ze u mna su to presne 16tiknky dopredu. Ale ja pouzivam sonar. V reasonne mi ide vsetko v pohode a to mam latenciu nejakych 29ms? uz si nepametam presne a na sonare mam omnoho mensiu latenciu. Zeby som z podvedome zasynchronizovany nejak do buducnosti?

Odpovědět