Cubase Pro 8 - A je to tady!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od EMOTIKONE » 07 pro 2014 11:41

Už jsem na to přišel...chyba byla u mně:) latenci způsobovalo zaškrtnuné "Adjust for Record Latency"....teď je to ok

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 07 pro 2014 13:29

Já jsem od zavedení Chord Tracku ulítlej na tomhle novým konceptu a dost kvituju, že to Steinberg rozvíjí. A tak se věnuju v prvé řadě tomu, jak to funguje teď v C8 a zkoumám nové funkce Chord Pads a jenom v této oblasti už mám tento seznam buggů:

1) Mackie MCU Pro - Main Stereo Out je zdvojený, je na faderu MASTER, ale i mezi obecnými fadery
2) Mackie MCU Pro - Nereaguje na Visibity
3) Chord Pads - Piano Player / Klavierspieler
4) Chord Pads - Chord Assistent - Proximity tab - maximize window
5) Window behavior - Kontakt, Guitar Rig
6) Chord Editor v Chord Pads window - maximized!
7) Voicing indicators disappear when 2 octave pads setting
8) Use As Origin - doesn't work in Proximity Chord Assistant
9) Notepad v Chord Track Inspectoru - mizení kurzoru
10) Chord Track - Use Monitored Track - hraje pouze první následující instrument stopa, další Monitored stopy mlčí

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 pro 2014 00:39

tak jsem prozatim cubase pro 8 zavrhl, kvuli spouste drobnych bugu a aeru. hlavne mi nefunguji zadna makra, kdyz jsem v mixconsole (tj. pokud nema focus hlavni project window). doporucil bych spis s upgradem pockat, zatim je to neprekrapive hodne beta (i kdyz oproti prvni verzi C7 evidentne mnohem lepsi). na prvni pokus jim to proste nejde, tak na 4. a 5. uz se strefi. (ale porad me to u nemecko-japonsky firmy prekvapuje.)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od carloff » 09 pro 2014 13:57

Já byl asi půl hodiny nadšen, pak po 7 pádu během dvou hodin , třeba při pouhém přepínání workspace jsem se vrátil k naprosto stabilní a funkční 7.5
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
delayko
Příspěvky: 122
Registrován: 17 bře 2011 23:50
Vybavení

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od delayko » 09 pro 2014 17:39

Vdaka za vase poznatky. Takze cakam a 100 euro investujem do vianocneho puncu :)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Stan » 09 pro 2014 19:11

Tak ja nevim ale me zatim v CP8 spadla vcera poprvy a to protoze jsem delal kraviny s EuCon takze moje chyba. Ja jsem s CP8 spokojeny a pomalu si zacinam osvojovat a intergrovat novy veci. Jo jinak jsem nasel na netu ze bouncing sice maka tak jak ma to znamena ze po obraceni faze je null ale vykresluje wavky (attack) na nespravnych mistech. Sice jsem to jeste netestoval tak nemuzu rict jestli je ten problem globalni, ale urcite stoji o nem vedet a otestovat. CP8 je o poznani (alespon z myho pohledu) rychlejsi a stabilnejsi, C 7.5 mi spadla minimalne jednou denne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2014 19:56

stan : trochu offtopic .. ale ake eucon zariadenie pouzivas ?

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 09 pro 2014 20:04

Mě nepadá ani 7.5, ani 8.0 tak nevím co dělám špatně... Ale v C8 je celá řada neodpustitelných buggů viz seznam v mém příspěvku. Sleduju taky Steinberg forum a skoro vsechny me postrehy uz tam nekdo Steinbergům mlátí o hlavu. Jsem zvědav, co z toho bude opraveno v 8.0.1 záplatě. Dokud nebude opravena součinnost s Mackie protokolem, tak na C8 plně nepřejdu. To je jako by vám dali auto bez jednoho kola a s volantem co se dá točit jen na jednu stranu a řekli ŘIŤ :D

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Stan » 09 pro 2014 21:50

MC control

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 pro 2014 21:56

Stan píše:Tak ja nevim ale me zatim v CP8 spadla vcera poprvy a to protoze jsem delal kraviny s EuCon takze moje chyba. Ja jsem s CP8 spokojeny a pomalu si zacinam osvojovat a intergrovat novy veci. Jo jinak jsem nasel na netu ze bouncing sice maka tak jak ma to znamena ze po obraceni faze je null ale vykresluje wavky (attack) na nespravnych mistech. Sice jsem to jeste netestoval tak nemuzu rict jestli je ten problem globalni, ale urcite stoji o nem vedet a otestovat. CP8 je o poznani (alespon z myho pohledu) rychlejsi a stabilnejsi, C 7.5 mi spadla minimalne jednou denne.
ten bounce jen v souvislosti s audiowarpem (to video jsem delal).

jinak ale jak se tu pise, moc bugu na me, nez abych to pouzil v akci.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od vras » 10 pro 2014 01:38

in-place bounce by se hodil, ale ozelim to (nestoji to za 100ecek plus obvykle potize s novymi chybami - steinberg to vzdycky vyprskne naprase a pak to pul roku testuje na uzivatelich). A ta novinka, ze prepsali audio engine a snizili ASIO load na polovinu zni jak z pohadky ale v realu to bude nejspis absolutni kravina, 99% CPU si berou pluginy, tak co chteji zrychlovat?
Naposledy upravil(a) vras dne 10 pro 2014 01:42, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 pro 2014 01:41

vras: jde o to, ze lze nastavit mensi buffer na karte a asio guard si k nemu nad ramec podle potreby pridava vlastni latency (ktera se meni podle toho, jestli je treba armed kanal s VSTi, kde je treba mit co nejmensi latenci pro hrani bez prodlevy... tak nejak... jeste to zkusim poradne proverit). ve vysledku to vypada, ze asio zatizeni je podobny, ale realtime zatizeni muze bejt nizsi a tim to zvladne mit v projektu vic aktivnich pluginu.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od vras » 10 pro 2014 01:47

tak to by me moc zajimalo, taky ockam na nejake odezvy ve steinberg forech - sofistikovany realtime CPU mngmnt - udrzeni max. vykonu pri minimalni latenci - tak to je asi nejkritictejsi misto vubec, navic se s tim asi nejak poperou vsechny 3rd party pluginy - ale velmi rad se necham prekvapit:-))

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Stan » 10 pro 2014 02:32

Ted z trochu jinyho soudku :) pokud nekdo ma Euphonix Artist serii tak CP8 nenacita soft keys. Co jsem dohledal tak stacilo v adresari app support/euphonix udelat kopii a prepsat cubase7.xml na cubase8.xml a vse funguje zase tak jak ma. Je naprd ze si to CP8 nevytvorila sama ale i tak. Ted mam v adresari obe .xml a zatim to funguje jak v 7.5 tak i v 8.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 10 pro 2014 08:20

Mám podobnou zkušenost s celým nastavením Cubase.

Při instalaci C8 si Cubase vytvořila vlastní adresář se soubory setupu na obvyklém místě:
C:\Users\...\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase 8_64
Nastavení po spuštění samozřejmě defaultní a 3rd party pluginy nedohledatelné...

Struktura souborů setupu velmi rozdílná od C7.5! Ok. Pokus o překopírovaní s přepsáním všech souborů:

z
C:\Users\...\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase 7.5_64
do
C:\Users\...\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase 8_64

Nastavení po spuštění byla směsice defaulty a mého osobního nastavení...

Další pokus - kompletní vymazání obsahu adresáře setupu:

C:\Users\...\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase 8_64

Heuréka! Cubase si vytáhla z nastavení C7.5 vše potřebné a přetavila ho do nového systému setup souborů C8. Vše je, jak má být.

Odpovědět