Cubase Pro 8 - A je to tady!

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Pytkin
Moderátor

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Pytkin »

mame tu v studiu nuage konzolu .. je to zaroven predvadzacka pre potencionalnych zaujemcov z europy .. kolega je v dost uzkom kontakte s ludmi z yamahy aj steinbergu .. Ma tu dost velky zoznam bugov a navrhov vylepseni ktore s nimi furt riesi .. A podla toho co mi rozpraval , je to cele dost komplikovane v takychto velkych firmach .. aby sa vobec nejaky bug zacal odstranovat , musi sa napred zhodnotit financna narocnost toho .. proste kopa ludi to riesi , dlho to trva a je to drahe ..

dJR

Příspěvek od dJR »

skoro bych řekl, že ve Steinbergu proti sobě stojí zájmy programátorů a marketingu.

Těm ve flanelové košili a prestižkách tolik nezáleží na tom kdy, jako v jaké kvalitě
a těm s kravatama a vyběleným chrupem tolik nezáleží na kvalitě jako na datu, kdy to vyjde ;-)
Naposledy upravil(a) dJR dne 08 led 2015 16:51, celkem upraveno 1 x.

dJR

Příspěvek od dJR »

Pytkin: jj, četl jsem loni v ProSound News, že Nuage byla s velkou slávou instalována někde v Bratislavě :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Brooklyn / juanita juarez píše:zajimal by me komentar nejakeho programatora tady, ktery ma zkusenosti s kompilovanim velkych projektu, jak se muze nejaky bug rok resit, vyresi se, kod se prepise a zkompiluje.

a v nasledujici verzi se objevi opet ten puvodni spatny kod (ok, stane se). proc ale ani nasledujici update 'rozbite->spravene->rozbite' verze tohle nevyresi?

clovek uz musi spekulovat na zamer.. co nechapu?
Tak tady můžu posloužit (byť ne v roli programátora, ale v úzké spolupráci s nimi, protože já jsem ten, kdo je ohledně BUGů úkoluje ;-) ). Jo a můžu občas použít termín, který se nepoužívá obecně, ale to mi odpustíte 8) Všechno je v organizování projektové práce. Obvykle je to u těhle věcí rozděleno přes více lidí, kteří pracují na tzv. "trunk", což jest vývojová větev nějaké verze. Mějme uzavřenou verzi (=hozená zákazníkům) a začíná se pracovat na nové. Programátoři pracují a mezitím se plní bug-list, dělá se tedy analýza, odstraňování a testování. Fór je ve vyřešení "commitnutí" opravy do trunku, aby se promítla i do nové verze. Pokud je rozjeto více nových verzí paralelně, tak je to pak ještě zajímavější ;-)

No a když je "bordel" v téhle organizaci práce, tak vznikají tyhle excesy. Já tu mám třeba fakt parádní případ, kdy ob-release se vrací bug, jež je vyloženě letitý (a vždy vyřešen v následujícím ob-release) :-D už to beru jako folklór - a těhle perliček bych našel víc.

No jako OT to stačí, řekl bych ;-) nic z toho ale neomlouvá ty výsledky; ať už se bavíme o Steinberg nebo o komkoli jiném.

P.

m4x

Příspěvek od m4x »

Nejsem programátor, jen admin IS, ale překvapivě se to stává, jak zmiňuje pavlii v příspěvku výše. Velké firmy na to mají jednoduché řešení. Aktualizují na novou verzi až s finální verzí, po vydání všech opravných balíčků. Pokud uživatel není hobbista, který se baví hledáním chyb a komunikací s podporou, nemá ve výrobním procesu neodladěný produkt co dělat.
Naposledy upravil(a) m4x dne 08 led 2015 17:27, celkem upraveno 1 x.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Proto je lepsi cekat az na sub-release. Kupovat neco ve verzi XX.0 je blbost u vetsiny softu pak prijde dost updatu, takze az po nekolika subverzich se to stava pouzitelnym.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2m4x: ano, ale jde o to JAK prostě i mezi sebou komunikují ti programátoři, jestli to dobře hlídá verzovací systém atdatdatd. Pak je tu otázka samotného testování a regresních testů, což jsou časově (hlavně ty regrese) zatraceně náročné položky a opět tu je lidský faktor (=jak moc dobře se jejich přípravě a provádění věnuje zodpovědná osoba apod.).

P.

m4x

Příspěvek od m4x »

To je práce analytika, který řídí vývoj i programátory, kteří ani nemusí být zaměstnanci vývojáře.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ono je celkem jedno, jak se ten post jmenuje - u nás je to třeba "vedoucí projektu" nebo "metodický administrátor systému", to je fuk. Podstatné je, aby to měl někdo na krku a aby ho někdo nad ním aspoň namátkově kontroloval. 8)

Každopádně to je věcí celého týmu a lhostejno, kolik lidí je v něm na plný pracovní úvazek a kolik je nájemně nasmlouvaných na úkol ;-)

P.

Palio-boss

Příspěvek od Palio-boss »

Dnes vysiel update na 8.0.10
http://www.steinberg.net/en/newsandeven ... -3139.html
U mna to opravilo par veci co boli problematicke: F3 na otvorenie mixeru vo velkom mixe znamenalo crash (vraj zlepsena kompatibilita s pluginmi tretich stran) a sekajuci control room metering

vras

Příspěvek od vras »

A vidim, ze i 7.5.40 hromad oprav. Mj. R-10832 TIME-STRETCH: The accuracy of time-stretching and audio-warp functions has been improved.
To jsem zvedav.

Odpovědět