Cubase SE3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 28 říj 2005 18:26

Fuuuuha tak tu sa toho fuckt napisalo. Co sa tyka SE, som jeho uzivatelom a prave v tychto dnoch som si objednal upgrade na SE3.

Nebudem sa tu rozkecavat dlho, tak len v skratke: mam aj kreknuty SX, no nepouzivam ho. Osobne davam prednost spolahlivosti pred kvantitou a ziadna kreknuta verzia mi nesla uplne na 100prec.

V ziadnom pripade sa neda porovnavat LE a SE je to obrovsky rozdiel, LE je naozaj brutalne okresany. A co sa tyka SE, su asi len tri veci, ktore mi vadia, ze tento program nema, z toho jednu riesi SE3.

Nikdy nebudem taky profik, aby som pouzival sucasne viac, ako 16VSTi, potreboval viac, ako 5 inzertov a viac ako 48 stop. Takze ja som spokojny :roll:

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 28 říj 2005 20:12

dano píše:Fuuuuha tak tu sa toho fuckt napisalo. Co sa tyka SE, som jeho uzivatelom a prave v tychto dnoch som si objednal upgrade na SE3.

Nebudem sa tu rozkecavat dlho, tak len v skratke: mam aj kreknuty SX, no nepouzivam ho. Osobne davam prednost spolahlivosti pred kvantitou a ziadna kreknuta verzia mi nesla uplne na 100prec.

V ziadnom pripade sa neda porovnavat LE a SE je to obrovsky rozdiel, LE je naozaj brutalne okresany. A co sa tyka SE, su asi len tri veci, ktore mi vadia, ze tento program nema, z toho jednu riesi SE3.

Nikdy nebudem taky profik, aby som pouzival sucasne viac, ako 16VSTi, potreboval viac, ako 5 inzertov a viac ako 48 stop. Takze ja som spokojny :roll:
Co konkretne ti vadi? Predpokladam, ze jedna z veci, kterou by SE3 mohlo resit, je full PDC, mozna taky ne. :) Taky o SE3 uvazuju, proto se ptam.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 říj 2005 09:38

to toolz:uplne podrobne zmeny SE3 oproti SE som nenasiel ani na strankach Steinbergu, ani Sunteq. Ale je tam veta "Rovnaké pracovné prostredie a funkcnost, ako u Cubase SL/SX". Som sam teda zvedavy na vsetky zmeny, ale tesim sa, lebo samotny SE1 mi uplne vyhovoval.

Co mi najviac chyba pri SE1.7: plny logical editor (ma len presety), procesovanie audia (da sa urobit len ako mixdown) a freeze.

Najviac som prekvapeny, ze za cenu do 5000 je mozne mat program, ktory je okresany oproti SX/SL nepomerne s cenou, teda ma toho ovela viac, ako by sa za takuto cenu ocakavalo. Tvrdim, ze na SE urobis na 90perc vsetko ako na SX/SL, len nieco moze trvat dlhsie, nakolko budes musiet pouzit viac krokov. Ale na domace studio to uplne staci a hlavne sa legalizujes :P

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 29 říj 2005 10:11

dano: Diky, se vsema temahle nedostatkama bych asi dokazal v klidu zit, me na SE3 nejvic zaujalo, ze by mela konecne mit delay kompenzaci i na sendech a busech. Prima.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 06 pro 2005 15:35

Tak mam to teda doma.Objednal jsem si to u Disku, vyslo to s tou jejich vanocni slevou+posta na 4160 Kc.
Z sede krabicky mi vypadlo instalacni DVD, CD s demem Cubase SX 3.1(?), USB protekcni klic a tlusta knizka,zrejme manual... po prolistovani jsem zjistil,ze to je jenom Getting Started v trech jazycich :(.
Bezproblemova instalece,poustim New Project... no vypada to jako CUbase SX 3
Hlavni rozdily najdete v srovnavaci tabulce.... :wink: ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... arison.pdf

Ale vsechny rozdili tam zas nejsou...
Byl jsem zvykli v mixeru jde nastavovat routing ... to tady neni(viz obrazek).Pokud treba chcete nejaky kanal poslat do groupy tak se nastavuje routing v inspectoru.
Obrázek
V mixeru nejsou zobrazeny HW vstupy.
Dal neumi otevrit project vytvoreny v SX3(naopak lze).

Jinak jsem nenarazil na nejaky problem ktery by me omezoval. Osobne mi prijde SX3 nabouchana funkcema,ktere vubec nevyuziju.Na moje domaci skladani je to akorat(pustit par audiostop,nahrat nejakou audio stopu,VST instrumenty,efekty,automatizace,export do WAV...)
Za ty prachy mi to prijde fer.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 pro 2005 19:12

ako uzivatel SE3 s tebou uplne suhlasim. a aj to, co SE3 nema sa da urobit viacerymi krokmi alebo inou funkciou /napr. freeze/

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 07 pro 2005 10:12

ADDyS píše:Ale vsechny rozdili tam zas nejsou...
v tej tabulke je polozka "Extended Mixer view" a je zaskrtnuta len pri SX

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 05 led 2006 11:23

Jedina "nevyhoda" oproti SE1 je v tom, ze SE3 vyuziva ochranny USB kluc Syncrosoft, co znemoznuje pouzivat niektore H2O cracky, ktore maju tento USB kluc nahradeny softom. Nie je toho zatial tak vela, zistil som, ze nemozem pouzivat Hypersonics, GrooveAgent2 a Virtual Bassist.

Co uz:-( aspon to nuti cloveka viac kupovat LE verzie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2006 16:41

dano : ale pribuda toho .. Vsetko nove od steinbergu ma tieto ochrany ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 05 led 2006 18:05

Pytkin píše:dano : ale pribuda toho .. Vsetko nove od steinbergu ma tieto ochrany ..
to mi je jasne. no zatial mi stacia uplne tie VSTi co mam (ani to nevyuzijem) a postupne si chcem niektore veci zlegalizovat...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 led 2006 19:06

tak kdyz tady mluvite tak pekne o SE3 ja ho chci taky poridit, vsecky funkce atd. sem s tim seznamen jedina neznama je mi ta jesi SE3 a SX3 maji stejny sound . HW nastroje pocitam, ze fungujou pres MIDI OK.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 07 led 2006 19:10

Samozrejme, ze SX/SL/SE sa lisia len funkciami. Rozdiely medzi nimi nemaju ziadny vplyv na vysledny sound.

Odpovědět