Cubase SE3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Cubase SE3

Příspěvek od ADDyS » 23 říj 2005 21:23

Obrázek

Features:

* 48 Audio tracks and unlimited MIDI tracks
* Professional 24/96 recording
* Up to 16 VST instrument slots
* 5 insert effects and 8 send effects per channel
* VST System Link and ReWire 2-compatible
* VST audio and MIDI plug-ins included
* Video thumbnail track for building your own video soundtracks
* Technology and user interface based on award-winning music production software Cubase SX3/SL3

New in Cubase SE3:

* New VST 2.3 audio engine
* Fully automatic delay compensation for plug-ins
* Enhanced user interface (same “look and feel” as Cubase SX3)
* Platform-specific performance optimizations
* Improved Hitpoint detection for tempo adjustments of audio loops
* Drag & Drop of MIDI tracks directly into the Project Window
* Extended Track Inspector with improved track parameter access
* Many editing and workflow enhancements


Tedka vysla nova verze SE3.Cena je asi 4,5 tis. podle tech srovnavacich tabulek mi to docela prijde na moje pouzavani max. v poho. Vic jak 16 VST snad nepotrebuju poustet(pokud se do toho nepocitaji aji efekty..). Na insertu mi staci max. 5 efektu... Akorat nikde nepisou jestli to podporuje 64 bit procaky :roll:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 říj 2005 22:21

ADDyS: ty pouzivas 64 bitovy wokna ?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 24 říj 2005 01:53

a tohle je nejaka oklestena verze?ze stoji jen 4,5?rad bych se casem zlegalnel:)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 24 říj 2005 08:19

uz to tu bolo niekde riesene... v slabsich cubasoch chyba kopa veci ktore sa steinberg neobtazuje dat do porovnani... a clovek potom len kuka ze jak to ze tam chyba taka elementarna funkcia na ktoru bol zvyknuty z sx...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 říj 2005 10:10

16 vsti na track vam staci? ak by mal mat 20 minut tak by som bol na10tich v koncoch

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 24 říj 2005 10:56

nechcem nahovarat na tresny cin, ale neni dobre si to otestovat pred kupou ? :) na to to predsa je :) a clovek presne vie na com je ked sa ide zlegalnit :)

kexik: 16vsti instrumentov bohato staci, ja som po rokoch dostal rozum a naucil sa veci hned bouncovat, hra to lepsie, setri to proc a nervy :)
skor by sa mi asi zdalo malo tych 48 audio kanalov ;)

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 24 říj 2005 11:04

innak ked tak pozeram
ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... arison.pdf

tak mne osobne pri SE chyba podla toho dokumentu:
vst connections window (pripajam/synchronizujem externe fx)
configurable toolbar & track controls
volume envelopes
a hlavne tych 48 audio stop sa mi zda malo (aj ked sa s tym da dopohody vystacit)

je to na zamyslenie, ale bez otestovania v reali ani na krok :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 říj 2005 11:09

bouncovat...cece ja chcem ma vsjo otvorene... 48 stop na audio by mi naopak stacilo bohate

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 24 říj 2005 11:11

mna by celkom zaujimali podmienky pre kupu EDU verzie...
musi to kupit priamo skola alebo staci ked je clovek student?
pripadne ake su haciky..

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 24 říj 2005 11:13

kexik: a realne to aj vyuzijes ked to mas vsjo otvorene? ja som to tak dlho robil ale dosiel som na to ze to mam pootvarane vlastne vacsinou zbytocne,
ja is nechavam otvorene tak 3-5 instrumentov, ktore najcastejsie modulujem.. inak velkym ufom pre mna zostava vec, ze po zbouncovani to hra vzdy lepsie :)

btw, este som si vsimol ze se nema 32bit float
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 říj 2005 11:18

ja nemam potrebu nieco modulovat, ale vyrabat track... noticky pisat
nerad pouzivam dlho jeden zvuk a hodne pouzivam samplery. moje sucasne veci maju aj 30-40 "vsti" (v sucasnosti su to sice spolovice FL generatory - ale v cubase by sa museli nahradit vstckami). nehraju naraz, samozrejme, ale su tam... toto obmedzenie je uplne disfavorizujuce SE v mojich ociach

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 24 říj 2005 11:28

Mozno sa to bude zdat niekomu ako banalita, ale asi by mi tam chybalo viac groups a s tym suvisiace otvaranie dalsich mixer okien....SE ma iba jedno....mozno sa to da obetovat ale pri tom ako nestastne ma Cubase riesene vsetky okna tak je super si jednym tlacitkom privolat tracky a inym grupy....hlavne ked sa frci na jednom monitore.. jo a nievie to MTC... len MIDI clock...co sa tyka poctu VST instrumentov je to trochu obmedzenie, ale je to dost individualne a zalezi od sposobu prace.....isteze mat otvorenych k dispozicii viac nastrojov je super.....ale mat otvorenych 40 instrumentov aj v Cubase to si hadam ani neviem predstavit...ale ako hovorim je to individualne

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 24 říj 2005 12:14

wir píše:innak ked tak pozeram
ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... arison.pdf

tak mne osobne pri SE chyba podla toho dokumentu:
vst connections window (pripajam/synchronizujem externe fx)
configurable toolbar & track controls
volume envelopes
a hlavne tych 48 audio stop sa mi zda malo (aj ked sa s tym da dopohody vystacit)

je to na zamyslenie, ale bez otestovania v reali ani na krok :)
Mozna se pletu, ale prijde mi, ze ta tabulka srovna starou SE verzi s enginem z SX1. Ta nova SE by mela v leccems bejt bliz ty trojce, treba prave plna PDC apod. Coz teda nemeni nic na tom, ze je to porad krapet orezany... :?

New in Cubase SE3:

* New VST 2.3 audio engine
* Fully automatic delay compensation for plug-ins
* Enhanced user interface (same ?look and feel? as Cubase SX3)
* Platform-specific performance optimizations
* Improved Hitpoint detection for tempo adjustments of audio loops
* Drag & Drop of MIDI tracks directly into the Project Window
* Extended Track Inspector with improved track parameter access
* Many editing and workflow enhancements

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 24 říj 2005 12:30

To by ma zaujimalo nieco z tych elementarnych funcii co Sollarfalovi chybaju ? Sollarfall napis - ja tam nevidim nic zakladne, co by chybalo. Mne 48+ stop nechyba, ja v Cubase nenahravam orchestralne synfonie ... Mne osobne by asi v SE najviac chybal Logical Editor.

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 24 říj 2005 12:30

K mírně solidnějšímu hardweru to dávají některý firmy zadara.

Odpovědět