Cubase sx problem s testem sync.lost

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Cubase sx problem s testem sync.lost

Příspěvek od paggi » 14 bře 2006 21:29

Potřeboval bych poradit co s tím, když po instalaci cub.sx spustim pocatecni test a sync.lost my naskakuje závratným tempem :( zkoušel jsem snad už vše-přeinstalaci,detekovat atd.jedu na system win.xp a používám zvuk. kartu audiophile 2496.....zkoušel jsem i ruzny drivery.Prosím pomoc.Jirka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2006 22:30

paggi ; musis prepnut ASIO na Audiophile .. Ked ti to ponuka TEST , tak mas asi nastavene ASIO multimedia ..

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 14 bře 2006 22:31

... počáteční test můžeš směle přeskočit, protože se netýká ASIO Delta driverů, které budeš používat ... a které zvolíš v Devices setup.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 14 bře 2006 22:56

paggi - presne k tomuto je na m-audio stranke popis...

ASIO Multimedia Test (Cubase/Nuendo): Sync Errors

Q: I get synchronization errors when I run Steinberg's ASIO Multimedia Test. What can I do?

A: Steinberg's ASIO Multimedia Test is designed for soundcards that do not have their own ASIO drivers but can only run using WDM or MME drivers such as onboard soundcards or low budget consumer soundcards. The ASIO Multimedia Test utility makes it possible to use such WDM or MME based soundcards in Steinberg's (Cubase/Nuendo) ASIO environment.

M-Audio's audio interfaces come with high quality ASIO drivers which can be selected from within Cubase or Nuendo. We do not recommend using Steinberg's "ASIO Multimedia" mode and therefore advise against running the ASIO Multimedia test utility. Always use the M-Audio ASIO driver instead. You can choose this driver from Cubase/Nuendo's Audio Settings Window, e.g. in Cubase in the VST Multitrack section.

paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Příspěvek od paggi » 15 bře 2006 02:23

Zatím díky,díky....jo,ještě jeden dotaz.Když jsem vše nainstaloval a přeinstaloval, ztratili se mi skoro všechna nastavení.např v samletanku nejsou zvuky co jsem tam měl, při tom cestu jsem zadal, on našel,kde zvuky jsou,ale nepřiřadil....jo a a když spustím cubase a chci otevřít projekt ozve se známej zvuk win.xp,když je chyba a píše mi to hlášku např."part 1 INSTRUMENT NOT FOUND. Co stím kluci šikovní? :lol:

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 15 bře 2006 09:56

paggi.. windows system sound si mozes vypnut.. a hento pokial asi nemas ulozene nejake nastavenia.. asi nic a musis to manualne znova namapovat...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 24 bře 2006 21:25

lidi potrebuju urgentni pomoc.
konfigurace je:
ESI Quatafire610 firewire
notebook HP-Compaq nx6125
cpu: AMD Sempron 3100+
256ram (z toho 32 na grafiku)
windouws XP servis pack2


sync lost: 2 a více
we winampu i v cubejsu, kdyz prehravam jednoducho wavku se zvuk cirka co 30sec zakucka (nekdy i casteji)
mam nastavene quatafire asio drivery
zkousel jsem uz vsecko, brutalne zvednout buffer, asio4all
pocitac je optimalizovany na praci se zvukem
vyradil jsem vsecky zarizeni ktere mely stejne irq jako firewire radic(/21)

cim to teda kur°a muze jeste byt... ??????????????????????????
mam tip na ramku, jenomze integrovana zfukada prehrava winamp fpohode, a potrebuju to jenom na prehrani wavek plus jedno vstcko

je to otazka zivota a smrti, potrebuju to do ctvrtka vyresit, jinak jsem total vhaj°lu

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 24 bře 2006 22:24

takze ten test vubec na sync lost me nema zajimat kdyz pouzivam primo esi quatafire asio2.0, ok.... v cem je teda zakopany pes?

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 25 bře 2006 12:11

Quatu mam, na notesu IBM P3@900Mhz (T22) pres pcmcia radic kowel a nemam problem ...
Chybu bych hledal v konfliktech IRQ atd... nastaveni DMA na HDD a CD, v ovladacich na grafiku (to delalo problemy u me) nebo v softwaru co bezi po spusteni na pozadi, antiviry... antijanevimco......

Dela ti to od zacatku nebo az posledni dobou? jestli se vposledni dobe neco zakernyho neinstalovalo.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 25 bře 2006 13:15

kdyz ji mam pres pc (kouwell) tak je vsecko fpoho
ale ten interni radic firewire v notebooku, je asi peknej shit
uz jsem to vzdal, ten noutbook ma asi neco proti esi (a ja ted uz taky - uplne vsecko:)

Odpovědět