Po mnoha hodinách zbytečně strávených listováním v midi implementation charts přislušnejch mašinek sem se konečně odhodlal a postahoval sem mixmapy od harampádí co se mi válí na stole.Nainstaloval sem je pres midimanager...a vsechno funguje jak má ale když otevřu pianoroll tak v rolovátku s parametrama jsou furt defaultní názvy kontrolerů,přitom ve stopě s automatizací se jmenujou správně
dálší věc co nechápu je,že když třeba u nordleada zaškrtnu "write automation" objeví se mi sice v sequenceru řádek s automatizací ale jsou tam jenom parametry pro 1. kanál a zbytek už tam neni přesto že norcek je 4timbrální
Ještě mám jeden problém,némužu nikde sehnat mixmapy pro yamahu 03d a ensoniq dp4...už sem prošel všechno možný a googlil až se ze mě kouřilo ale nic:/ nemáte někdo, nevíte kde hledat?
2Monkey: jen tip: obávám se, že první případ (názvy kontrolerů) je v pořádku - stopa s automatizací je něco jiného než zobrazení kontrolerů v pianoroll (tedy Key Edit) - tedy alespoň podle mně. V automatizaci se totiž nemusí pracovat výlučně se standardními MIDI názvy; zřejmě si to přečte věci z mixmapy. V Key Editoru bych řekl, že jsou názvy MIDI kontrolerů dle normy neměnné....
Co se týče kanálů - to je zajímavá věc, jde o to, zdali norcek vysílá ta data správně - teda asi jo, protože jinak by to i blbě hrálo - ale schválně si pusť prográmek MIDI OX a tam bude jasně vidět, co se na kterém MIDI kanálu vysílá. Pakliže bude vše OK (tedy bude vysílání na 4 kanálech), bude třeba se kouknout, jestli není v Cubase nastaveno pro automatizaci nahrávání dat jen z jednoho kanálu; obávám se, že ano.
pavliii:no bal jsem se že to tak je ale příjde mi to totálně stupidní když si umí prečíst automatizace nazvy z mixmapy proc by nemoh key editor:/
no ani nepotřebuju midi ox protože všechny tymbry norcka hrajou správně,a naopak posilam si midii dumpem presety do cubase pro kazdej kanal zvlast,takze vsechny 4 kanaly komunikujou obousmerne.zkusim popatrat po jiny mixmape,protoze kdyz se otevru tu kterou tam ted mam tak kde se definujou parametry jsou nadevinovany prave jenom pro ten prvni kanal(nevim jestli nazyvam veci pravymi jmeny, shorel mi komp takze se na to ted nemam kam podivat)
Peteness:nn,pres krivku v keyediitoru to muzu editovat vsechno najednou,ale pres tu automatizaci jde jenom ten 1 kanal:(
2Monkey: ale jo, nahlížet se na to samozžejmě dá taky takhle, ale možná je to jen tím, že Piano Roll prostě dodržuje MIDI standard (konkrétně terminologii a názvosloví) a Automatizace je featura obecná pro více věcí, než jen MIDI parametry (ty by se tak ostatně řešit neměly), takže asi proto.