Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Kermitak » 31 srp 2010 12:46

No jasne, ja nezpochybnuju, ze konkretne Cubase 64b je rychlejsi nez Cubase 32b (nebo mozna taky Cubase 32b pomalejsi (kvuli WOW)), ale tipl bych, ze pes bude opravdu zakopan jinde. BTW jak jsi to meril? Rychlost renderu?
Jinak si jen lehce rypnu k ty vete o CPU architektovi - programator by mel znat CPU a jeho chovani, znat jeho registry (aspon vedet co je stack pointer nebo instruction pointer) a "jak to cely poradne funguje". Intel developer manualy jsou dobry a zajimavy cteni, vrele doporucuju. (Cimz nerikam, ze ty tyhle veci neznas, jen reaguju na tu vetu, ktera mi neprijde uplne koser, peace.)

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od rajs » 31 srp 2010 13:03

Kdepak, já jsem programátor druhého nálevu. :-))) S assemblerem jsem se konfrontoval naposledy u osmibitu. A o rychlost renderu mi ani nešlo. Měřil jsem to v real-time playbacku. Respektive při přehrávání v 32b Cubase jsem pozoroval rozdíl jeho vlastního performance-měřáku oproti měření systémových prostředků přímo ve W7. A opravdu - Cubase byl na 100%, dávno to blikalo červeně, kdežto W7 ukazoval 40 - 50% zatížení. Až přijdu domů, udělám screenshot. Všech 8 logických jader jede fakt na půl... A přitom Cubase už trhá a nestíhá. Jo ale co vím, tak je to, že je teda obrovský rozdíl mezi C4 a C5. Ten jsem pozoroval na 32b. Pětka je o hodně rychlejší sama o sobě. Kdo ví, jak to s tím výkonem je, ale to, co jsem popisoval, mi přijde fakt podezřelý. Navíc konverze datových typů wow64 si určitě taky vezme hodně (když vezmeš v úvahu ty obrovský datový toky)... A dík za doporučenou literaturu. :-)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od a.tom.x » 31 srp 2010 13:32

Kermitak píše:rajs: promin ale tvrzeni, ze diky x86_64 instrukcni sade docilis obecne zkraceni doby vypoctu na polovinu je nesmysl jak hrom ;]

a.tom.x: tvrzeni, ze 64b win7 ignorujou 32b aplikace je taky pekna s prominutim blbost :] Jediny, co nemaji 64b Win7 home je 32b xp virtual machine. To je zalezitost pro tech par ojedinelych programu, ktery si nerozumi s win7; pro ne se spusti na pozadi virtualni stroj s 32b win xp, ale drtiva vetsina 32b x86 aplikaci bezi ve win7 64b bez problemu nativne (pokud nepocitam wow64 na pozadi, kterej preklada 32b syscally a datovy typy na 64b) a nic nikde stahovat nemusis.
Dal jsem Win7 64 bit a nešly mi Waldorf pluginy, většina editorů na starší nástroje (K4, VL7, atd.) chtělo to tu virtual machine. Jasně, že zbytek fungoval, ale já tyhle věci prostě potřebuju :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Kermitak » 31 srp 2010 13:41

Nj tak kdyz to nejde, neda se svitit, to neni co resit. Ty editory budou asi dost stary veci co?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od a.tom.x » 31 srp 2010 13:48

Jasně, dneska už nikdo moc nedělá editory na staré nástroje a ty univerzály jako MIDIQUEST a SOUNDDIVER mi nesedí. Jinak pod WIN7 mi nejde ani editor na SY99, SY manager kterej je novej :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2010 13:58

rajs píše:Kdepak, já jsem programátor druhého nálevu. :-))) S assemblerem jsem se konfrontoval naposledy u osmibitu. A o rychlost renderu mi ani nešlo. Měřil jsem to v real-time playbacku. Respektive při přehrávání v 32b Cubase jsem pozoroval rozdíl jeho vlastního performance-měřáku oproti měření systémových prostředků přímo ve W7. A opravdu - Cubase byl na 100%, dávno to blikalo červeně, kdežto W7 ukazoval 40 - 50% zatížení. Až přijdu domů, udělám screenshot. Všech 8 logických jader jede fakt na půl... A přitom Cubase už trhá a nestíhá. Jo ale co vím, tak je to, že je teda obrovský rozdíl mezi C4 a C5. Ten jsem pozoroval na 32b. Pětka je o hodně rychlejší sama o sobě. Kdo ví, jak to s tím výkonem je, ale to, co jsem popisoval, mi přijde fakt podezřelý. Navíc konverze datových typů wow64 si určitě taky vezme hodně (když vezmeš v úvahu ty obrovský datový toky)... A dík za doporučenou literaturu. :-)
ad trhani: nejde tu (taky) o to, jak je napsanej asio driver audio interfacu pro ten kterej OS? (m-audio driver mi 'vydrzi' min nez RME atd.)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Amorph » 31 srp 2010 14:06

jj, jde i o to, ze ten asio merak v cubase nemeri jen zatizeni cpu... A mimochodem, pokud jsi upgradoval system jen prostou vymenou cpu ze 4 jader na 8, tak muzes mit podobnej problem jako ja. Kdyz jsem mel dvoujadro, tak cubase jel na 90% a system ukazoval 90% na obou jadrech. Ted se ctyrma jadrama mam zatizeni cubase u stejneho projektu stale 90% a system ukazuje 40 az 50% na kazdem jadru. Tady by se dalo argumentovat tim, ze cubase prirazuje jadra podle stop. Ale proc mi system ukazuje vsechny jadra zatizene rovnomerne? A navic v pripade, ze vytvarim novej projekt, tak je ten problem stejnej, jadra se obsazuji rovnomerne, ale pri jejich 50% zatizeni je performance merak na 100% a asio trha. Tak tedy nevim, jestli to ouvisi s 32bit vs 64 bit, ale spis s nejakou chybou, kdy bud windows nebo cubase nedokaze spravne vyuzit cpu.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od rajs » 31 srp 2010 14:10

Juarezi, ano, to je pravda. Uvědomil jsem si, že i to jsem chtěl zmínit. ASIO ovladač má dost zásadní vliv samozřejmě. Nejen ovladače, ale také schopnosti zvukové karty. Od toho se odvíjí latence a stabilita. Ale ASIO ovladače neřeší DSP výpočty. Tam už je to záležitost DAWu. Hele a mimochodem kdo dneska dělá dobrou hudbu na Atari, jak jsi předtím zmiňoval? Mě by to opravdu zajímalo. Miluju retro :-)

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od rajs » 31 srp 2010 14:16

Amorphe, to je všechno klidně možný. Ikdyž mě přišlo nejvíc pravděpodobný, že je to tou 64b optimalizací... Hmmm... Je divný, že se ti děje totéž. Respektive to, že na dvoujádru to jelo na 90%. Neměnil jsi náhodou operační systém ve smyslu přechodu z 32b na 64b? Pokud ne, pak bude možná opravdu zakopanej pes jinde. To je opravdu zajímavý co píšeš. Vypadá to totiž podobně jako to, co se dělo mě...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Amorph » 31 srp 2010 14:25

menil jsem jen cpu, nic jinyho. Mam tam win xp32 home a mozna je problem v tom home, ktery nezvlada vic nez dve jadra, nevim. Myslim, ze jsem o tom nasel i nejakou zminku na steinberg forech, ale zadny uspokojivy reseni. Nejkej cas jsem se to snazil resit, ale nakonec jsem si stejne ve vetsine projektu vystacil i s tim polovicnim vykonem (vzhledem k tomu, ze jsem pak taky poridil UAD karty), takze jsem na to pozapomnel:) A mam na policce sice originalku sedmicek, ale jeste jsem se nedokopal k instalaci:)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Kermitak » 31 srp 2010 14:27

rajs píše:Juarezi, ano, to je pravda. Uvědomil jsem si, že i to jsem chtěl zmínit. ASIO ovladač má dost zásadní vliv samozřejmě. Nejen ovladače, ale také schopnosti zvukové karty. Od toho se odvíjí latence a stabilita. Ale ASIO ovladače neřeší DSP výpočty. Tam už je to záležitost DAWu. Hele a mimochodem kdo dneska dělá dobrou hudbu na Atari, jak jsi předtím zmiňoval? Mě by to opravdu zajímalo. Miluju retro :-)
iirc treba Trent Reznor.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2010 14:32

rajs píše:Juarezi, ano, to je pravda. Uvědomil jsem si, že i to jsem chtěl zmínit. ASIO ovladač má dost zásadní vliv samozřejmě. Nejen ovladače, ale také schopnosti zvukové karty. Od toho se odvíjí latence a stabilita. Ale ASIO ovladače neřeší DSP výpočty. Tam už je to záležitost DAWu. Hele a mimochodem kdo dneska dělá dobrou hudbu na Atari, jak jsi předtím zmiňoval? Mě by to opravdu zajímalo. Miluju retro :-)
atari je na midi sekvencing, impikace retro zvuku je chybna :] donedavna treba fatboyslim, urcite tu nejakej fanda zmini dalsi.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2010 14:36

Brooklyn / juanita juarez píše:
rajs píše:Juarezi, ano, to je pravda. Uvědomil jsem si, že i to jsem chtěl zmínit. ASIO ovladač má dost zásadní vliv samozřejmě. Nejen ovladače, ale také schopnosti zvukové karty. Od toho se odvíjí latence a stabilita. Ale ASIO ovladače neřeší DSP výpočty. Tam už je to záležitost DAWu. Hele a mimochodem kdo dneska dělá dobrou hudbu na Atari, jak jsi předtím zmiňoval? Mě by to opravdu zajímalo. Miluju retro :-)
atari je na midi sekvencing, impikace retro zvuku je chybna :] donedavna treba fatboyslim, urcite tu nejakej fanda zmini dalsi.
"film composer David Arnold used an Atari/Notator/logic setup for the soundtracks to some rather well known films:
Stargate, Independence Day, Tomorrow never dies, Last of the Dogmen and Godzilla."

"They use Mac's now, but Basement Jaxx's first album "Remedy" was made on the ol' Atari ST and Adat combo."

...bude toho hafo.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od rajs » 31 srp 2010 14:39

Ano, máš pravdu. Pokud vím, tak co do MIDI bylo vyhlášené (16-bitové) Atari ST. Už tam přeci běžely první verze Cubase. :-)

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od rajs » 31 srp 2010 14:43

Vím, odbíhám od tématu. Ale takhle má vypadat pořádnej Cubase! Ten je z STčka. :-) Obrázek

Odpovědět