Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3516
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od dano »

Caute, tusi niekto, preco mi Cubase (10.5, legal) strka do instrument stop taketo SMF eventy? Nikdy predtym som sa s tym nestretol, ma to tak byt, alebo je to nejaky bug? Navyse BPM projektu je 100, takze neviem odkial to vobec berie. Ked to vymazem, Cubase to nahodi spat, dokonca aj do stop, ktore su disable.

Mi aj napadlo, ci to nahodou nesuvisi s tym divnym bugom, kedy sa mi samovolne menia nazvy instrument a MIDI stop na SysEx Data, ale toto vyzera byt ako nieco ine.

Deje sa to offline, ked nieco nahram, je to OK (cize klaves to asi nesposobuje, ze by nieco vysielal). Nasledne to tam Cubase nahadze, ako som pisal, aj do pasivnych stop.

Dik.
Přílohy
Untitled.png

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od pavlii »

Moment - je třeba se vyznat v terminologii. Clear to je až do bodu "...nahrám, je to OK" včetně ;-) co pak znamená to "následně"? Jako že po nahrávání si jdu dát panáka, přijdu zpátky ke stroji - - a voila, jsou tam eventy navíc, které tam před minutou nebyly? To asi nebude ten správný scénář...takže? Jak se věci mají?

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3516
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od dano »

Nahram, nic tam nie je. Ulozim, na druhy den zapnem, je to este aj v disable stopach. Vcera som to precistil vsetko. Disable stop som sa ani nedotkol. Dnes je to tam.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3516
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od dano »

Napriklad to pribudlo do stopy, ktoru som vobec nenahraval v poslednom case. Proste divne :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od pavlii »

Aha. Tak já si to připravil taky a uvidíme zítra :-D (C11).

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3516
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od dano »

Asi to bude nejaky bug, lebo logiku to nema. Este by som pochopil, keby to "vzniklo" v nejakej nahravanej stope. Ale ked to prida do disable stopy ktoru som nahraval pre mesiacom a odvtedy lezi bez zmien, to uz asi nevysvetlis no.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3516
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od dano »

OK, asi mi nejako zblbol konkretny projekt - v inych projektoch sa to nedeje a ked som tento aktualny nanovo ulozil, prestalo to robit aj v nom. Tak snad niekomu pomoze aj v buducnosti :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase vklada samovolne SMF eventy do stop

Příspěvek od pavlii »

😁😁😁

Tak dobrý.

P.

Odpovědět