Cubase vs. VLC player

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Cubase vs. VLC player

Příspěvek od groegaard » 02 led 2011 23:45

Zdravim,

ked mam spusteny Cubase (verzia 5 Essential), neda sa mi prehrat ziadna skladba cez akykolvek prehravac (VLC player, WMP...). Ma aj niekto iny podobny problem? Neviem zistit, ci je to v nastaveni samotneho DAWu alebo zvukovky (Focusrite Saffire 6 USB).

Podobne je to, ked mam spusteny Galaxy II (software piano od Best Service) ako stand-alone aplikaciu. Ak vtedy spustim video na youtube, zvuk ide z reproduktorov v laptope namiesto zo zvukovky...

Vdaka!

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od nixx » 03 led 2011 00:03

V nastaveni zaskrtni volbu "Release driver in background".

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od groegaard » 03 led 2011 00:11

Super. Dakujem!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2011 00:46

zavisi od driverov zvukovky .. release driver in background mi dost vadi .. ked sa prepnes inde , prestane hrat cubase .. ked ma zvukovka viac portov , tak nejake pouzije cubase , nejake ostatne playeri .. treba sa s tym pohrat ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od delay » 03 led 2011 05:38

Release driver in background je celkem na nic, ale může se hodit, ale musíš Cubase minimalizovat (kdyby jsi třeba renderoval projekt a chtěl mezitím koukat na net, tak máš smůlu, přerušíš proces - viz Pytkin). Tohle omezení má hodně karet, prostě neumí ASIO + WDM dohromady a nic s tím neuděláš, leda si najít takovou kartu, která to umí.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od MonkeyFighter » 03 led 2011 11:09

no jak pise Pytkin, udelas... staci si porty pres ktery ti hraje prohlizec/prehravac/cokoli vypnout v cubase a je to...

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od groegaard » 03 led 2011 11:26

Diki vsetkym, len netusim ako v Cubase pridem na to, ktore porty pouziva a ktore nie a ako to nastavim povedzme vo VLC playeri, ale vecer sa na to pozriem a mozno budem mudrejsi...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od MonkeyFighter » 03 led 2011 12:52

no zalezi co mas za zvukovku, ale da se to vykoukat z control panelu zvukovky, vetsinou tam bejvaj output metry, pokud si nic nenastavoval tak vsechno nejspis poleze ven outem 1/2..v cubase staci vlizt do device setup a tam tusim nekde VST audio system je tabulka kde si zaskrtnes jaky vstupy chces aktivni pro cubase,tam teda vyhodis outy 1/2 musis pak teda prenastavit studio out na treba 3/4 aby ti hrala cubase(F4 a tam pak myslim posledni zalozka)... no a pak jeste to zavisi opet na zvukovce ty out porty nasmerovat do fyzyckýho outu kam mas zapojeny bedny..no kdyz budes mit problem napis co mas za klartu urcite pujde lip poradit

(jinak nemusi to teda jit u vsech karet zalezi jak ma chytrej kontrol panel, ale u vestiny co jsem videl to naroutovat slo)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. VLC player

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2011 14:45

v cubase das F4- VST Connection a tam si nastavis , ktore porty pouzivas ..

Odpovědět