Zdravim,
ked mam spusteny Cubase (verzia 5 Essential), neda sa mi prehrat ziadna skladba cez akykolvek prehravac (VLC player, WMP...). Ma aj niekto iny podobny problem? Neviem zistit, ci je to v nastaveni samotneho DAWu alebo zvukovky (Focusrite Saffire 6 USB).
Podobne je to, ked mam spusteny Galaxy II (software piano od Best Service) ako stand-alone aplikaciu. Ak vtedy spustim video na youtube, zvuk ide z reproduktorov v laptope namiesto zo zvukovky...
Vdaka!
Cubase vs. VLC player
Re: Cubase vs. VLC player
V nastaveni zaskrtni volbu "Release driver in background".
Super. Dakujem!
zavisi od driverov zvukovky .. release driver in background mi dost vadi .. ked sa prepnes inde , prestane hrat cubase .. ked ma zvukovka viac portov , tak nejake pouzije cubase , nejake ostatne playeri .. treba sa s tym pohrat ..
Release driver in background je celkem na nic, ale může se hodit, ale musíš Cubase minimalizovat (kdyby jsi třeba renderoval projekt a chtěl mezitím koukat na net, tak máš smůlu, přerušíš proces - viz Pytkin). Tohle omezení má hodně karet, prostě neumí ASIO + WDM dohromady a nic s tím neuděláš, leda si najít takovou kartu, která to umí.
- MonkeyFighter
no jak pise Pytkin, udelas... staci si porty pres ktery ti hraje prohlizec/prehravac/cokoli vypnout v cubase a je to...
Diki vsetkym, len netusim ako v Cubase pridem na to, ktore porty pouziva a ktore nie a ako to nastavim povedzme vo VLC playeri, ale vecer sa na to pozriem a mozno budem mudrejsi...
- MonkeyFighter
no zalezi co mas za zvukovku, ale da se to vykoukat z control panelu zvukovky, vetsinou tam bejvaj output metry, pokud si nic nenastavoval tak vsechno nejspis poleze ven outem 1/2..v cubase staci vlizt do device setup a tam tusim nekde VST audio system je tabulka kde si zaskrtnes jaky vstupy chces aktivni pro cubase,tam teda vyhodis outy 1/2 musis pak teda prenastavit studio out na treba 3/4 aby ti hrala cubase(F4 a tam pak myslim posledni zalozka)... no a pak jeste to zavisi opet na zvukovce ty out porty nasmerovat do fyzyckýho outu kam mas zapojeny bedny..no kdyz budes mit problem napis co mas za klartu urcite pujde lip poradit
(jinak nemusi to teda jit u vsech karet zalezi jak ma chytrej kontrol panel, ale u vestiny co jsem videl to naroutovat slo)
(jinak nemusi to teda jit u vsech karet zalezi jak ma chytrej kontrol panel, ale u vestiny co jsem videl to naroutovat slo)
v cubase das F4- VST Connection a tam si nastavis , ktore porty pouzivas ..