Cubase vs. WIN7 64 bit

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 14:19

Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Atoss » 26 pro 2010 18:54

Ahoj chci se zeptat, jestli je Cubase 5.1.1 32bit nebo 64 bit? Předpokládám, že když při instalaci se automaticky nabízí adresář Program files X86, tak to asi bude 32 bit. Dá se někde stáhnout 64 bit ovladač?
Nebo by ovladač nepomohl, protože se už musí Cubase instalovat rovnou jako 64 bit (tj. do Program Files).

Díky za odpovědi.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Vlad » 26 pro 2010 19:18

Cubase 5 je jak 32 tak i 64bit. Zalezi na tom, jestli si Cubase koupis nebo stahnes. Koupena je oboji, stahnuta je jenom 32bit.
Nicmene 64bit Cubase nedoporucuju, hodne VST zatim je jen v 32 bitech a to se pak musi pouzit VST bridge, kterej dela neplechu.
Uz jsme to tady resili - na 64bit system je 32bit Cubase uplne v pohode. Sam mam nainstalovany obe verze, ale pouzivam 32bit na W7 64bit

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od montek » 28 pro 2010 21:20

Vlad píše:Cubase 5 je jak 32 tak i 64bit. Zalezi na tom, jestli si Cubase koupis nebo stahnes. Koupena je oboji, stahnuta je jenom 32bit.
Nicmene 64bit Cubase nedoporucuju, hodne VST zatim je jen v 32 bitech a to se pak musi pouzit VST bridge, kterej dela neplechu.
Uz jsme to tady resili - na 64bit system je 32bit Cubase uplne v pohode. Sam mam nainstalovany obe verze, ale pouzivam 32bit na W7 64bit
Zdravím,
můžeš prosím Tě mě (a příp. dalším potřebným) tady krátce popsat, jak jsi to obojí instaloval do těch w7/64bit ?

předem díky
montek
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Vlad » 28 pro 2010 21:44

spustil jsem instalaci Cubase 5 z DVD disku a pak klikal na OK. Dokonce jsme nemusel restartovat system :)
Jenom u instalace Halionu One library jsem zadal jinou cestu nez doporucenou.
Co tim chci rict, pokud mas ofiko verzi Cubase 5, pta se te to na nainstalovani jak 32 tak 64bit verze.
Pokud sis Cubase stahnul, mas k instalaci jen 32bit. Zadny driver nebo neco podobneho na dodatecne nainstalovani 64bit verze neexistuje.
Hele, bud rad za to co "mas" a zkus na tom udelat nejakou muziku a prd na to jestli to je 32 nebo 64bit. To ti v nicem nepomuze.

Jak pise Sasa - "jen muj nazor" :wink:

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od TOM-Thak » 29 pro 2010 09:00

Ja mam origos W7 64bit a UG z C4 na C5 a jedu 32bit Cubase5 a pod W7 64bit mi ted zacal nehorazne padat a kdyz spadne tak se mi navic nenacte zpetne v projektu Virus TI. USB spojeni ma.. ale vyrve me to a napise mi to, ze mam zapojenych moc USB zarizeni nebo ze selhal midi driver. Kdyz otevru uplne novy projekt tak mi tam jde TIcko vlozit v pohode a vsecko hraje.. Pak je jedina volba.. bud prehodit USBcko v PC tzn. zmenit slot a nebo vypnout a zapnout PC (restart nepomuze) a pak se to nacte. Docela zrada :D asi budu muset konecne naformatovat komp bez netu a udelat si Image funkcni instalace systemu pro muziku a pak kdyz se to zacne srat, tak udelam vzdycky recovery systemu z image a bude..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Vlad » 29 pro 2010 14:58

tom: http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... 6eaea17e25
mas verzi 5.5.2? Ono to muze bejt i aktualizaci Cubase, na jejich foru se to hemzi podobnejma pripadama po upgradu. Najednou prestane neco fungovat.

Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 14:19

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Atoss » 29 pro 2010 18:50

Vlad píše:Cubase 5 je jak 32 tak i 64bit. Zalezi na tom, jestli si Cubase koupis nebo stahnes. Koupena je oboji, stahnuta je jenom 32bit.
Nicmene 64bit Cubase nedoporucuju, hodne VST zatim je jen v 32 bitech a to se pak musi pouzit VST bridge, kterej dela neplechu.
Uz jsme to tady resili - na 64bit system je 32bit Cubase uplne v pohode. Sam mam nainstalovany obe verze, ale pouzivam 32bit na W7 64bit
OK, díky za radu. Nainstaloval jsem tedy 32 bit verzi a uvidím, jak to bude fungovat...jen holt asi nevyužiju těch 12 Gb, které mám...
Ještě se zeptám - kolik GB dokáže využít Cubase (32 bit) pod 64 bit systémem? Někde jsem četl, že snad 4 GB. Je to tak?

Na pozadí ve WIN7 mi běží aplikace, které zabírají celkem cca 1,5 Gb. Chápu to správně, že Cubase bude využívat 4 volné Gb, tedy celková zátěž na systém bude celkem cca 5,5 Gb? Nebo těch 1,5 Gb ukrojí Cubase z těch 4 Gb, co dokáže využít (pokud to tak tedy je) a volná kapacita pro Cubase bude jen 2,5 Gb?

Atoss

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Vlad » 29 pro 2010 23:41

atoss: tak to vyzkousej - otevri si Cubase a naladuj do ni co nejvic VST a pluginu. Ono ti to pak samo napise out of memory. Ve spravci uloh pak zjistis kolik ti Cubase zabira

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od vras » 31 pro 2010 00:59

atoss: tak to vyzkousej - otevri si Cubase a naladuj do ni co nejvic VST a pluginu. Ono ti to pak samo napise out of memory. Ve spravci uloh pak zjistis kolik ti Cubase zabira
Out of mem jsem nikdy nevidel. Mne se v takovem pripade Cubase proste natvrdo zhrouti.

Jinak, pod w64 mas 4GB pro kazdou x32 aplikaci. System lezi jinde.

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Carrione » 31 pro 2010 01:41

Já osobně bych do 32 bit verze už nešel, protože naprosto běžně mi projekty poberou více jak 4 GB.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2010 01:46

Carrione píše:Já osobně bych do 32 bit verze už nešel, protože naprosto běžně mi projekty poberou více jak 4 GB.
To je zajímavé. A jsi si jistý, že to bere jenom Cubase project? Nemáš tam ještě nějaké aplikace? Nebo náročné scripty? Asi používáš hodně velké samplery že? Jinak to nedovedu pochopit. Mívám i 60 stop recording (samozrejme žádné orchestry, nebo bigbandy) malé kapelky, nebo vlastní produkce a žere mí to max. když se fakt neohlížím vlevo vpravo 2,5GB paměti

ještě by to mohlo být workflow a samplovací hloubkou a frekvencí těch vzorků v samplerech nebo "romplayerech"

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Carrione » 31 pro 2010 03:14

Samozřemě, že mě to nebere pouze Cubase, ale celé portfolio VST nástrojů využitých v daných projektech.

Uživatelský avatar
Lunar Flap
Příspěvky: 54
Registrován: 27 pro 2010 14:54

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Lunar Flap » 31 pro 2010 11:57

Pani mam rovnaky problem, ktory riesim na inej teme... Opytam sa takto: Mam ponuku NB s Win7 64b (i7, 12GB ram, 2x500GB HD...).
Ked pisete o "stahovani" Cubase (teda ze stahovana verzia je len 32b), hovorite o oficial stahovani nejakej free odlahcenej verzie, resp. plnej verzie? Alebo o pirat stahovani z torentov? Pirat softy z torentov podla mna vecsinou funguju nestabilne.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od vras » 31 pro 2010 15:34

U ofic. verze je setup i update 32 i 64 distribuovany v jednom baliku a lze si vybrat, kterou verzi, popr. se daji nainstalovat obe verze soucasne do jednech windows. To, ze nekomu blbne soft nakradeny z jakychsi pokoutnych zdroju, to bych tady moc neprobiral.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase vs. WIN7 64 bit

Příspěvek od Fractal » 04 led 2011 01:10

vubec ne, proste neresit, v momente kdy je ti pres 18, uz bys mel na tyhle adolescentni klicky zapomenout a dat programatorum na zradlo (nehlede na to kdyz te bonzne typek co ti jede do mlade) tak mas pokutu jak za kilo susene travicky

Odpovědět