Cubase vs. Worlde Panda 200

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 18:22

Dobrý den, asi bych měl nejdříve začít tím, že jsem totální zčátečník a byl jsem bohužel donucen si pořídit něco jako domácí studio. Byl mi doporučen a doufám, že správně program Cubase, verze 5. Nicméně koupil jsem k tomu midi kontrolér Worlde Panda 200. Již jsem asi pochopil, že existují lepší vybavení, nicméně,protože jsem úplný laik, říkal jsem si, že mi to na začátek stačí.
Problém je v tom, že nemohu nijak donutit Cubase aby s títmo kontrolérem komunikoval. Mohl by mi někdo alespoň trošku poradit?

Díky moc

Franta

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od Pytkin » 11 črc 2012 19:08

nainstlaujes driver , pripojis ho .. a v cubase nastavis smerovanie portov do neho .. zavisi co vsetko chces s nim ovladat v cubase .. a aka je SW podpora .. Worlde Panda 200 som v zivote nevidel/nepocul ..

triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 20:19

Diky moc, takhle nejak jsem to chtel udelat, ale neni k tomu ovladac a kdyz jsem volal do prodejny, tak mi rekli, ze by to komunikuje samo a staci jen nastavit cubase. Jde mi o to, abych mohl ovladat alespon zakladni funkce Cubase. Tzn. nahravani, strihani atd ... To je tak, kdyz totalni amater se pousti do neceho cemu nerozumi. :-(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od Pytkin » 11 črc 2012 21:08

ok .. takze tu je WEB .. http://www.worlde.com.cn/products_detai ... 96986.html

pise sa tam : ★ Mac/PC compatible–class-compliant so no driver installation is necessary

co teda znamena , ze to asi fakt nepotrebuje drivery (co sa mi zda dost divne , ale budiz) ..


tu mame navod .. http://www.worlde.com.cn/downloadsfront ... 4f9856addb

ten si musis prestudovat a naucit sa s tym kontrolerom robit ..

v principe , ked tlcies do padov , mal by si v cubase vidiet aktivitu na trasport bare .. je tam ?

triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 21:14

Vidim ho akorat v MIDI Port Setupu, ale netusim jestli je tam dobre nastaveny ... :-( Vidim tam toho vic, ale je zaskrtnuty jen tenhle vynalez stoleti a je u nej Active na in i na Out ( tam je ale Inactive )

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od Pytkin » 11 črc 2012 21:21

a ked buchas do padov , tak na transport bare , na midi IN ti neukazuje palicku ?

triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 21:22

Ne ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od Pytkin » 11 črc 2012 21:25

tak sem hod obrazok toho MIDI PORT SETUPU ..

triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 21:31

Ja jsem asi debil, ale nejde mi udelat screen shot ... Musim to nejak vymyslet ... :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od Pytkin » 11 črc 2012 21:42

stlac tlacitko PRINT SCREEN .. a potom otvor PAINT a daj PASTE ..

triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 21:43

mate nejaky mail? Mam to,ale nejde mi to sem vlozit ...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od Poklop » 11 črc 2012 22:02

fakt nemůžu si pomoct ale v zásadě by to fakt chtělo se naučit základy práce s počítačem a internetem a potom se snažit pomocí těchto fenoménů ovládat mašiny.
Pokud chceš poradit tak se snaž nezatěžovat lidi tady blbostma jako je to, že neumíš odeslat kus obrazovky, což umí udělat i mimino pomocí mobilního telefonu.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od MDudas » 11 črc 2012 22:14

dole tlacitko - Upravit v editore..... a opat dole Pripojit prilohu.... :D

Re Poklop: mimina nemaju mobilne telefony... :wink:

triplfox
Příspěvky: 19
Registrován: 11 črc 2012 18:06

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od triplfox » 11 črc 2012 22:31

Ja jsem se asi fakt blbe vyjadril. Sreen shot jsem samozrejme udelal, ale nejde mi sem vlozit soubor, ma 68kb a napise mi to, ze je prekrocen limit. S PC opravdu umim, jen jsem trosku zablbnul a jak koukam, tak jeste vic jsem zablbnul, ze jsem to sem v zapalu boje napsal ... Omlouvam se, pokud jsem tim nekoho obtezoval. Chtel jsem jen poradit s Cubasem, ktery mam asi 1 den. BTW - s pocitacem snad umim docela obstojne, jen se mi rozbil MacBook a s W7 trosku jeste zapasim ... Takze jeste jednou sorry.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase vs. Worlde Panda 200

Příspěvek od MDudas » 11 črc 2012 23:00

Ak to mas cez USB MIDI, malo by to chodit. Aspon ukazovat aktivitu dole (ako pise Pytkin).
Ked si spustal Cubase, mal si to zapnute a nainstalovane ? (prebehol nejaky auto-install?)
V Control Paneli W7 v MIDI zariadeniach nie je nejaka chybova hlaska ?

Odpovědět