Cubase -zrychlení nahrávky

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
kapela g.t

Cubase -zrychlení nahrávky

Příspěvek od kapela g.t »

Zdravím Vás všechny a prosím o radu,
mám cubase 10.5 a mám problém s tím, že když uložím nahranou písen ,uloží se ,ale je zrychlená.
Ale když si jí pustím před uložením, tak hraje jak má, problém je vždy jen pri uložení písně, bud se zrychlí nebo zpomalí.
Může někdo prosím co s tím?
Nahravám už nějaký čas, ale tohle se my ještě nestalo.
Díky všem za rady

jackies

Re: Cubase -zrychlení nahrávky

Příspěvek od jackies »

asi to máš v 48kHz, tak se podívej v jakém formátu to máš a ukládáš
muzikant

kapela g.t

Příspěvek od kapela g.t »

Jojo mám to v 48Khz.
A v jakým formátu to má být?
tohle se my ještě nestalo.
díky moc

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Já to malinko nechápu. Problém by mohl vzniknout už při importu audia, kdy se Sample Rate nebude shodovat s toyu nastavenou v projektu a uživatel nezaškrtne volbu pro "resamplování". Uložení (projektu) s popsanou akcí nemá co dělat, nejspíš se tu bavíme o exportu - a to mi opět nesedí, protože pokud by se zvolila jiná samplovací frekvence v tomhle stádiu, tak se mixdown prostě resampluje a pořád by to mělo hrát korektně.

Takže se v tom prostě malinko ztrácím, nic podobného se mi nikdá nestalo. Nezamlčuje tazatel nějakou skutečnost - byť provedenou "podprahově"? :-D

P.

EDIT: už to asi mám, jde o to, že se přehrává zrychleně mimo Cubase (tj. v nějakém přehrávači) - je tak? Pak je nesoulad samplovacích frekvencí zde. Audio materiál musí splňovat nastavení zvukovky v OS (nebo naopak). Takže ano - pokud je systém nastaven na 44.1kHz a pustí se audio v 48kHz, bude to hrát blbě (a naopak). Takže a-priori ta S/R 48kHz není špatně, ale zvukovka v systému jí interpretuje dle svého nastavení. Takže stačí exportovat podle toho (zde tedy zřejmě 44.1kHz).

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tím uložením písně myslíš export do wav? nebo uložení projektu vrámci cubase?

jestli ti to zlobí v cubase, musíš si zkontrolovat, jak máš nastavený projekt. ideální je, abys měl všechno audio i projekt nastavený na stejnou samplovací frekvenci - tzn. např. na 48 kHz. žádné pravidlo, s jakou samplovací frekvencí nahrávat a v jaké sample rate mít projekt neexistuje. všechno se to řídí tvými nároky/požadavky, které by měly být podloženy nějakými základními "fyzikálními" vědomostmi.

edit: pavlii píše vlastně o tom samým co já...

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

pavlii píše:
15 úno 2021 11:05

EDIT: už to asi mám, jde o to, že se přehrává zrychleně mimo Cubase (tj. v nějakém přehrávači) - je tak? Pak je nesoulad samplovacích frekvencí zde. Audio materiál musí splňovat nastavení zvukovky v OS (nebo naopak). Takže ano - pokud je systém nastaven na 44.1kHz a pustí se audio v 48kHz, bude to hrát blbě (a naopak).
hm. Tak to sa mi nejako nezda. Sak prehravac automaticky rozozna format a pusti nahravku spravne nie? :roll:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

concord: ale zvukovka nemusí přepnout hodiny. může to zůstat zamčené na jiné frekvenci.
nicméně je to zase tak podivně položený dotaz, že se na něj těžko jednoznačně odpovídá...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Přesně. Počkáme na detaily.

2concord: hele, já fakt netuším. Blbě se navrhuje odpověď na něco, s čím se člověk nesetkal, takže jen hází tipy na možné příčiny. Navíc viz biscuit výše.

P.

Odpovědět