Echo pri nahravani audio signalu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od groegaard » 19 zář 2010 14:03

Ahojte,

ked chcem nahrat audio do Cubase (mam verziu Cubase 5 Essential), tak potom co stlacim Monitor, pocujem echo. Je pritom jedno, ci chcem nahrat klavir z Motifu ako audio alebo vokaly cez mikrofon. V com moze byt problem? Radili mi odtiknut MIDI Thru active v Preferences pod MIDi, ale to nepomohlo...

A dalsej veci, ktorej nerozumiem je, preco vokaly pocujem len vlavo, ked busy mam nastavene ako Mono In a Stereo Out...?

Vdaka!

Gabo

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od Rudovous » 19 zář 2010 14:37

s echem ti neporadim, ale do toho mono busu musíš mít nastavenej i mono vstup - F4 ->input devices musíš mít vyrobený mono inputs

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od TOM-Thak » 19 zář 2010 16:07

To dela zvukovka.. ten monitoring v cubase funguje trosicku jinak.
Ja to pouzival na vsech zvukovkach tak, ze mam INPUT na zvukove karte v nejakem tom Software mixeru mutnuty a potom mi to jde jen pres ten monitoring.. pokud zapnu cubase monitoring a jeste k tomu mam zaply monitoring z karty tzn. savle inputu nahore, tak to hraje 2x pres sebe.
Samozrejme, jakmile to vypnes na karte, tak pak budes hrat pouze sse spustenym tlacitkem v cubase jinak nic neuslysis bez cubase..

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od groegaard » 20 zář 2010 00:33

Dik TOM-Thank!

Fakt to funguje! Nemam sice Mute na mojej zvukovke (Focusrite Saffire 6 USB) ale vsetko az na sluchatkovy vystup som dal na nulu a - aj ked tomu nerozumiem, pretoze som logicky cakal ze nebude pocut vobec nic - klavir ako audio z klavesov je bez echa!

Vdaka!

Gabo

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od TOM-Thak » 20 zář 2010 08:44

Ahoj, jasne ono to funguje.. ja sem nad tim premyslel cim to je :D a podle me je to dvoji monitoring.. ten soft mixer na zvukovce dela direct monitoring tzn. primo jako kdyby si spojil klavesy a bedny.. a jde to skrz.. kdezto cubase to jede pres sebe softwarove tim padem tys slysel soft monitoring a zaroven direct (primy) monitoring ze zvukovky.. no a ten si savlema jednoduse stahl.

Me to delala uplne kazda zvukovka :D M-Audio Delta, Esi JULI@, Motu Ultralite MK3, Audiophile FW.. takze je to asi tak nejak :mrgreen:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od pavlii » 20 zář 2010 10:04

Tome - ale Direct Monitoring musíš v Cubase aktivovat - čili pokud aktivní není, neměl by být použit (jo ale jde to mimo ty fyzické ovladače "Mix" na zvukovkách, které míchají vstup s DAW výstupem).

Není zde uveden typ zvukovky, vaříme z vody. Nebo mi něco uniklo?

P.

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od groegaard » 20 zář 2010 10:09

Ahoj Pavle,

vid, moju odpoved o 00:33 - moja zvukovka je Focusrite Saffire 6 USB.

Gabo

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od pavlii » 20 zář 2010 10:49

Ahhhh Gabo :lol: nějak moc myslím na práci při čtení diskuse. Hele - v jaké poloze máš tedy ovladač "Mixer" na zvukovce?

P.

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od groegaard » 20 zář 2010 11:01

Normalne ho mam v strede...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od pavlii » 20 zář 2010 12:06

Mno tak to je ono - aneb jak jsem psal výše.... míchá se ti tak Direct Monitoring (mimo management Cubase) s DAW monitoringem. Měl bys ho mít jen na té straně pro DAW (nevím, jestli je to "0" nebo "10", ale to řekne manuál).

P.

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od groegaard » 20 zář 2010 12:13

U mna to je Input vs. Playback. Takze ked to skrutnem celkom na Playback, tak by som nemal mat echo. Tak je?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od pavlii » 20 zář 2010 12:34

Ano, tak jest. Monitoring je pak řešen výhradně přes DAW (Cubase).

P.

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Echo pri nahravani audio signalu

Příspěvek od groegaard » 20 zář 2010 12:39

Super. Dik! Vecer to otestujem.

Gabo

Odpovědět