Echo pri nahravani audio signalu
Echo pri nahravani audio signalu
Ahojte,
ked chcem nahrat audio do Cubase (mam verziu Cubase 5 Essential), tak potom co stlacim Monitor, pocujem echo. Je pritom jedno, ci chcem nahrat klavir z Motifu ako audio alebo vokaly cez mikrofon. V com moze byt problem? Radili mi odtiknut MIDI Thru active v Preferences pod MIDi, ale to nepomohlo...
A dalsej veci, ktorej nerozumiem je, preco vokaly pocujem len vlavo, ked busy mam nastavene ako Mono In a Stereo Out...?
Vdaka!
Gabo
ked chcem nahrat audio do Cubase (mam verziu Cubase 5 Essential), tak potom co stlacim Monitor, pocujem echo. Je pritom jedno, ci chcem nahrat klavir z Motifu ako audio alebo vokaly cez mikrofon. V com moze byt problem? Radili mi odtiknut MIDI Thru active v Preferences pod MIDi, ale to nepomohlo...
A dalsej veci, ktorej nerozumiem je, preco vokaly pocujem len vlavo, ked busy mam nastavene ako Mono In a Stereo Out...?
Vdaka!
Gabo
Re: Echo pri nahravani audio signalu
s echem ti neporadim, ale do toho mono busu musíš mít nastavenej i mono vstup - F4 ->input devices musíš mít vyrobený mono inputs
To dela zvukovka.. ten monitoring v cubase funguje trosicku jinak.
Ja to pouzival na vsech zvukovkach tak, ze mam INPUT na zvukove karte v nejakem tom Software mixeru mutnuty a potom mi to jde jen pres ten monitoring.. pokud zapnu cubase monitoring a jeste k tomu mam zaply monitoring z karty tzn. savle inputu nahore, tak to hraje 2x pres sebe.
Samozrejme, jakmile to vypnes na karte, tak pak budes hrat pouze sse spustenym tlacitkem v cubase jinak nic neuslysis bez cubase..
Ja to pouzival na vsech zvukovkach tak, ze mam INPUT na zvukove karte v nejakem tom Software mixeru mutnuty a potom mi to jde jen pres ten monitoring.. pokud zapnu cubase monitoring a jeste k tomu mam zaply monitoring z karty tzn. savle inputu nahore, tak to hraje 2x pres sebe.
Samozrejme, jakmile to vypnes na karte, tak pak budes hrat pouze sse spustenym tlacitkem v cubase jinak nic neuslysis bez cubase..
Dik TOM-Thank!
Fakt to funguje! Nemam sice Mute na mojej zvukovke (Focusrite Saffire 6 USB) ale vsetko az na sluchatkovy vystup som dal na nulu a - aj ked tomu nerozumiem, pretoze som logicky cakal ze nebude pocut vobec nic - klavir ako audio z klavesov je bez echa!
Vdaka!
Gabo
Fakt to funguje! Nemam sice Mute na mojej zvukovke (Focusrite Saffire 6 USB) ale vsetko az na sluchatkovy vystup som dal na nulu a - aj ked tomu nerozumiem, pretoze som logicky cakal ze nebude pocut vobec nic - klavir ako audio z klavesov je bez echa!
Vdaka!
Gabo
Ahoj, jasne ono to funguje.. ja sem nad tim premyslel cim to je
a podle me je to dvoji monitoring.. ten soft mixer na zvukovce dela direct monitoring tzn. primo jako kdyby si spojil klavesy a bedny.. a jde to skrz.. kdezto cubase to jede pres sebe softwarove tim padem tys slysel soft monitoring a zaroven direct (primy) monitoring ze zvukovky.. no a ten si savlema jednoduse stahl.
Me to delala uplne kazda zvukovka
M-Audio Delta, Esi JULI@, Motu Ultralite MK3, Audiophile FW.. takze je to asi tak nejak 

Me to delala uplne kazda zvukovka

Tome - ale Direct Monitoring musíš v Cubase aktivovat - čili pokud aktivní není, neměl by být použit (jo ale jde to mimo ty fyzické ovladače "Mix" na zvukovkách, které míchají vstup s DAW výstupem).
Není zde uveden typ zvukovky, vaříme z vody. Nebo mi něco uniklo?
P.
Není zde uveden typ zvukovky, vaříme z vody. Nebo mi něco uniklo?
P.
Ahoj Pavle,
vid, moju odpoved o 00:33 - moja zvukovka je Focusrite Saffire 6 USB.
Gabo
vid, moju odpoved o 00:33 - moja zvukovka je Focusrite Saffire 6 USB.
Gabo
Ahhhh Gabo
nějak moc myslím na práci při čtení diskuse. Hele - v jaké poloze máš tedy ovladač "Mixer" na zvukovce?
P.

P.
Normalne ho mam v strede...
Mno tak to je ono - aneb jak jsem psal výše.... míchá se ti tak Direct Monitoring (mimo management Cubase) s DAW monitoringem. Měl bys ho mít jen na té straně pro DAW (nevím, jestli je to "0" nebo "10", ale to řekne manuál).
P.
P.
U mna to je Input vs. Playback. Takze ked to skrutnem celkom na Playback, tak by som nemal mat echo. Tak je?
Ano, tak jest. Monitoring je pak řešen výhradně přes DAW (Cubase).
P.
P.
Super. Dik! Vecer to otestujem.
Gabo
Gabo