FireWire radic

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

FireWire radic

Příspěvek od oldcable » 02 úno 2014 14:14

Zacal som sa venovat aj strihu videa. Konkretne pracujem v Ediuse 7. Nastal problem so zvukom/ ked pracujem s mts subormi tak mi seka zvuk/, ktory ide cez Steinber mr816x, taktiez v youtube odvorim na celu obrazovku fullhd a seka tiez zvuk.Predpokoadam, ze to mozem vyriest kupou dobreho radica firewire len neviem ,ktory na moju zvukovku bude vhodny. V cubase 7.5 nemam ziadny problem. Ak si najde trocha niekto casu a pomoze staremu kablovi budem rad.
V pocitaci to nebude mam IntelCore i7 CPU 920.
Cafte

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 326
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: FireWire radic

Příspěvek od mando » 02 úno 2014 14:32


oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: FireWire radic

Příspěvek od oldcable » 02 úno 2014 14:43

Striham - Windows 7 - 64

http://www.alza.sk/kouwell-fw-101ti-d509190.htm
32 bitov rozhranie ?

alebo tato
http://www.zero.sk/?cls=stoitem&stiid=53427


Karta FireWire PCIe Kouwell PE-107, TI chipset/ 3x 1394a/b

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: FireWire radic

Příspěvek od oldcable » 03 úno 2014 13:02

Nikto nic tak si idem objednat tuto
http://studio.sk/allegro-firewire-400-pcie.html

caf

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: FireWire radic

Příspěvek od Hammond » 03 úno 2014 13:33

Neviem, ako je to u inych kariet, ale napriklad karty Focusrite (ja pouzivam Saffire56) maju vyslovene na stranke uvedene, ze odporucaju radice s TI chipsetom. Rovnako neodporucaju pouzivat karty, ktore maju kombinovane radice , napr. FW+USB (o com som sa aj sam presvedcil), alebo FW400+FW800. Ja pouzivam s absolutnou spokojnostou tento radic k PC:

http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d83995.htm
a k notebooku pouzivam tento:

http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d68589.htm

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: FireWire radic

Příspěvek od oldcable » 03 úno 2014 15:59

Podporuje Windows 7 a 64b ?

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: FireWire radic

Příspěvek od Hammond » 03 úno 2014 17:36

Ja mam XP-64Bit. Ci Win 7 neviem, ale predpokladam, ze ano, nakolko sa k tomu neinstaluje nijaky specialny driver. Prip. sa skus obratit na nejakeho predajcu, ci ti to vie potvrdit.

Kelley
Příspěvky: 250
Registrován: 10 bře 2009 15:09

Re: FireWire radic

Příspěvek od Kelley » 03 úno 2014 23:37

Já mám taky jakýsi Kouwell FW řadič ke zvukovce ve Win7/x64 - zkoušel jsem řadič s chipsetem VIA i TI a zjistil jsem - že je to úplně jedno (u zvukovky Edirol FA66). Všechno funguje s oběma řadiči jak má, bez potřeby nějakých speciálních ovladačů. Ta kombinace FW400+800 mi dělala taky problémy - řadič PCMCIA u notebooku, to je fakt. Na externí disk super, ale zvukovka s ním ani neštěkne (i když se správně nainstaluje).

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: FireWire radic

Příspěvek od oldcable » 04 úno 2014 09:13

Dolezita je zakladna doska. Moja je Gigabyte ex58-udr3 rew 1.6. a k nej mi predajca poradil tuto firewire kartu
Sonnet - Allegro FireWire 400 PCIe. Kelley nemas skusenost s tym, ze ked si pustis na yotube fullhd a das to na celu obrazovku, ze ti seka zvuk / nepravidelne/ mne ano, preto chcem FW kartu. Mal som predtym zvukovku Emu 1616 Pci a ta slapala bez problemov.

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 232
Registrován: 25 bře 2013 16:18

Re: FireWire radic

Příspěvek od marylin » 04 úno 2014 11:33

Pouzivas zvukovku i na běžné zvuky Windows? Nebylo by lepší na youtube a spol použít obyc integrovanou a na DAW atd. externí zvkovku? Já to mám nasraveno odděleně...
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

Kelley
Příspěvky: 250
Registrován: 10 bře 2009 15:09

Re: FireWire radic

Příspěvek od Kelley » 04 úno 2014 14:09

Já to mám taky zvlášť. Takže si k Sonaru s FA66 pustím Youtube (když se chci třeba pro srovnání mrknout na nějakou skladbu) a to mi frčí právě přes interní zvukovku. Z té mám výstup do linkovýho vstupu v FA66, takže mi stačí jedny repráky (tím mám sice na Edirolu málo vstupů, ale to zas řeším malým mixem).

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: FireWire radic

Příspěvek od oldcable » 04 úno 2014 15:45

Moja stara pomazana gebula, dik fici to super. Netreba ziadnu FW kartu.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: FireWire radic

Příspěvek od Hammond » 04 úno 2014 18:44

Tak ja pouzivam Saffiru na vsetko, aj na Windovs aplikacie aj na DAW. A fici to v pohode, dokonca aj naraz. Kludne pustim naraz Cubase, Winamp aj Youtube a vsetko ide do seba, pokial nenastavim v Cubase inu sampling frequency, alebo cosi podobne. A vobec; pride mi zvlastne, ze ked ti raz rarta chodi s jednym softverom, preco by nemala chodit s inym, ked pouziva ten isty driver? To by som skor povazoval za problem toho daneho softu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: FireWire radic

Příspěvek od pavlii » 05 úno 2014 11:13

Bacha - nepoužívá ten samý ovladač..!!!!

P.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: FireWire radic

Příspěvek od Hammond » 05 úno 2014 12:58

Aha.. to som nevedel.

Odpovědět