graficke analyzery

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
matucha

Příspěvek od matucha »

no hele [boro], myslim, ze to uz trochu prehanis, ja o tom taky rad spekuluju (technicky), ale kdyz uz teda pride na to,ze neco delam, tak mi de jestli se mi to vubec libi a casto ty veci uz rovnou vyberu tak, ze do sebe zapadaj. Taky nezapomen, ze je ne jenom frekvencni ale i casova osa a vubec muzika ;-)

...a btw analyzer na kazdy stope je mrhani CPU... daleko lepsi je to dat az uplne na konec master savle, kdyz nejakej zvuk zasolujes, tak vidis kde hraje a kde ne... kdyz to potrebujes.
Naposledy upravil(a) matucha dne 25 pro 2004 00:29, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jo ja si taky myslim, ze je dobry si dat analyzer tam, kde si nejses jistej a ne ho cpat na kazdou savli..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jak se vyplatí cist tohle forum :)) taky sem shanel frekvencni analyzer neco jako mam ve wavelabe, ale pro cubase abych mohl porovnavat. Zvolil sem Voxengo a zda semi hodne povedeny.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

mě zas docela baví mít spuštěnej Wavelab i Cubase a diky možnosti mý super karty ESI :-) mám přesměrovanej (zkopírovanej) zvuk z ASIO out do MME in (Wavelab) a tim pádem se dá analyzovat vstupní signál.
Co se týče RMS tak věřim jedině a pouze ukazatelům ve Wavelabu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ako je to s RMS vlastne ? v sound forge sa spocita RMS podla toho aky usek z audia vysvietim .. ako to rata trebars wavelab ? za aku dobu ?

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

boro píše:Co sa tyka prekryvania jednotlivych stop - kvoli tomu mam na kazdej stope jeden analyzer, ktory mi ako zaciatocnikovi vykresli, kde sa zvuk pohybuje. Tato informacia potom ovplyvnuje strukturu pesnicky. Idealne /cize prakticky nemozne/ je pouzit zvuky, ktore zdvihaju krivky stale na inom mieste. Ale som rad, ze k zvuku sa skuseni nestavaju exaktne, ale vnemovo. Aj ked pri akejkolvek tvorbe dokladna analyza tvori zaklady celej konstrukcie diela.

Uf : )

ja analyser nikdy nepouzivam. Navic zpusobem jakym popisujes bych ho nepouzil uz vubec. Dost prekombinovany. Rid se usima a citem.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Pytkin: Ve Wavelabu lze nastavit čas za který to dělá RMS, ale já používám default nastavení, což je pravděpodobně 1s.
Potřebuju vědět, jak je hlasitá nejhlasitější část nahrávky. Kdybych znal jen průměrný RMS z celku, tak mi to nic neřekne.
Dobrý nahrávky se pohybujou kolem -10 až -8dB RMS, ale když je polovina skladby pianovej ploužák, tak by to dost ovlivnilo průměr :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poklop : jo jasne jasne .. vzdy sa mi to zdalo v SF divne , ze si clovek musi vybrat hlasnu pasaz ,kde zmeria RMS .. lebo RMS z celej pesnicky neni smerodatne uplne ..

kexik

Příspěvek od kexik »

vo wavelabe ( pre VU meter teplomer) je to 50ms pre okamzitu hodnotu s pamatou na rms peak... tych 50ms sa da zmenit ale ja by som to nerobil, je to dobre vymyslena hodnota. rms a peak analyza vyznacenej casti sa robi nastrojom analysis. ako spravne pise pytkin, analyzovat celu skladbu je konina ak ma piano casti atd... podstatne je ako hra fortissimo resp celkovo najhlasnejsia cast

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

existuje nejakej relativne levnej rackovej grafickej spektrac co by byl aspon na 2U a mel ledky nejlip pres celou sirku a co nejvic pasem ? diky za tipy

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neural : behringer DSP 8000 alebo ako sa to vola ..

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Pytkin: to nevym co myslis, myslis ultrakurvu ?
http://www.behringer.com/DSP8024/index.cfm?lang=eng

to je maly, to chce displej nebo ledky pres celej rack, neco takovyho sem kdysi u jednoho zvukare na live videl musi to existovat

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

TESLA kedysi take robila :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik

Příspěvek od kexik »

Odpovědět