graficke analyzery
no hele [boro], myslim, ze to uz trochu prehanis, ja o tom taky rad spekuluju (technicky), ale kdyz uz teda pride na to,ze neco delam, tak mi de jestli se mi to vubec libi a casto ty veci uz rovnou vyberu tak, ze do sebe zapadaj. Taky nezapomen, ze je ne jenom frekvencni ale i casova osa a vubec muzika ;-)
...a btw analyzer na kazdy stope je mrhani CPU... daleko lepsi je to dat az uplne na konec master savle, kdyz nejakej zvuk zasolujes, tak vidis kde hraje a kde ne... kdyz to potrebujes.
...a btw analyzer na kazdy stope je mrhani CPU... daleko lepsi je to dat az uplne na konec master savle, kdyz nejakej zvuk zasolujes, tak vidis kde hraje a kde ne... kdyz to potrebujes.
Naposledy upravil(a) matucha dne 25 pro 2004 00:29, celkem upraveno 1 x.
- ECSON WALDES
- Profesionál
boro píše:Co sa tyka prekryvania jednotlivych stop - kvoli tomu mam na kazdej stope jeden analyzer, ktory mi ako zaciatocnikovi vykresli, kde sa zvuk pohybuje. Tato informacia potom ovplyvnuje strukturu pesnicky. Idealne /cize prakticky nemozne/ je pouzit zvuky, ktore zdvihaju krivky stale na inom mieste. Ale som rad, ze k zvuku sa skuseni nestavaju exaktne, ale vnemovo. Aj ked pri akejkolvek tvorbe dokladna analyza tvori zaklady celej konstrukcie diela.
Uf : )
ja analyser nikdy nepouzivam. Navic zpusobem jakym popisujes bych ho nepouzil uz vubec. Dost prekombinovany. Rid se usima a citem.
Pytkin: Ve Wavelabu lze nastavit čas za který to dělá RMS, ale já používám default nastavení, což je pravděpodobně 1s.
Potřebuju vědět, jak je hlasitá nejhlasitější část nahrávky. Kdybych znal jen průměrný RMS z celku, tak mi to nic neřekne.
Dobrý nahrávky se pohybujou kolem -10 až -8dB RMS, ale když je polovina skladby pianovej ploužák, tak by to dost ovlivnilo průměr
Potřebuju vědět, jak je hlasitá nejhlasitější část nahrávky. Kdybych znal jen průměrný RMS z celku, tak mi to nic neřekne.
Dobrý nahrávky se pohybujou kolem -10 až -8dB RMS, ale když je polovina skladby pianovej ploužák, tak by to dost ovlivnilo průměr

vo wavelabe ( pre VU meter teplomer) je to 50ms pre okamzitu hodnotu s pamatou na rms peak... tych 50ms sa da zmenit ale ja by som to nerobil, je to dobre vymyslena hodnota. rms a peak analyza vyznacenej casti sa robi nastrojom analysis. ako spravne pise pytkin, analyzovat celu skladbu je konina ak ma piano casti atd... podstatne je ako hra fortissimo resp celkovo najhlasnejsia cast
Pytkin: to nevym co myslis, myslis ultrakurvu ?
http://www.behringer.com/DSP8024/index.cfm?lang=eng
to je maly, to chce displej nebo ledky pres celej rack, neco takovyho sem kdysi u jednoho zvukare na live videl musi to existovat
http://www.behringer.com/DSP8024/index.cfm?lang=eng
to je maly, to chce displej nebo ledky pres celej rack, neco takovyho sem kdysi u jednoho zvukare na live videl musi to existovat