hm to je pravda... dost me to stve, pouzivam waves paz... ale ten mi moc nevyhovuje... ted koketuju s RME digicheckem... jako frekvencni analyzer je to docela taky naprd, ale levely a fazi to ma peknou...
cau boro, neni nad cubase 5, chi chi chi. / inak ked tak nad tebou rozmyslam, fakt ta je skoda na taketo fidlikanie na compe. postav si kapelu klavesy/basa/bicie/skrece a mozu ist vsetci do prdele/.
losos píše:cau boro, neni nad cubase 5, chi chi chi. / inak ked tak nad tebou rozmyslam, fakt ta je skoda na taketo fidlikanie na compe. postav si kapelu klavesy/basa/bicie/skrece a mozu ist vsetci do prdele/.
To je podle me jedna z veci co je na RME bozich, ty meraky. Kdybych chtel flejmovat, tak ... ale nebudu.
ja mam rad, kdyz je to FFT spektra ve vyssim rozliseni, nez tech par pasem, ktery Digicheck ukazuje... Zvyk sem si na tom s ledovat strukturu zvuku, na tom ciste "barovym" analyzeru se to da jenom tezko, i kdyz energetickej prehled ti to da... kurna na me je to proste moc coarse ;-))). A mas pravdu, flameovat nema smysl
skusal som zatial paz, no bol som sklamany, som na stlpce
losos: cervenam sa. , dikes
ale uz som sa po dlhom case rozhodol. Idem sa zabezpecit na mikrofon a klavir, nie masterkeyboard. Apakurat o klavir sa treba sustavne starat.
zaujimave, ze voxengo ukazuje menej basov, ako v skutocnosti. Inak vsimol som si,ze vacsinou sa produkuje zvuk, kde je v celkovom pomere viac basovych frekvencii. Opravte ma, ak mam zly nazor, ale nemali by v hudbe /s ohladom na pouzite zvuky/ byt vsetky frakvencie rovnako vyvážené?
mix ma byt vyvazenej, analyzer ti nabidne jenom urcitou referenci, ale nikdy se na nej neda spolehnout 100%, protoze dost zalezi na typu materialu... proste klasika --- poslouchej! Analyzer mi nekdy pomuze overit si nektery veci, ktery slysim, nebo rychlejch najit problematicky frekvence, ale mix je tak komplikovana zalezitost, ze to analyzer ani omylem nepopise.
a kazdej analyzer ma trochu jinak nastaveny jednotky, takze se nedaj moc porovnavat
boro píše:nemali by v hudbe /s ohladom na pouzite zvuky/ byt vsetky frakvencie rovnako vyvážené?
Na tohle je treba pouzivat analyzer v hlave - teda v retezci az za usima.. Subjektivni vnimani nema rovny prubeh - signal -1db na 1kHz ti bude pripadat hlasitejsi nez -1db na 100 Hz.
2 boro: záleží jakého zvuku chceš dosáhnout. Udělej si frekvenční analýzu profi nahrávek, které považuješ za dokonalé a něco podobného produkuj. Jako plugin neni špatný Voxengo transmodder. pete