Guitar Rig 2

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
phoniq
Příspěvky: 21
Registrován: 19 pro 2005 18:31

Guitar Rig 2

Příspěvek od phoniq » 14 bře 2006 00:09

Chtěl bych se vás poptat na Vaše zkušenosti s Guitar Rig 2. Zkoušel jsem ho, je fajn na "live" cvičení, ale nepodařilo se mi ho rozchodit jako VST. Má někdo zkušenosti s guitar rig 2 jako VST instrument (MIDI) ??? Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21267
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2006 00:12

phoniq : skusal som ho a slo to ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 14 bře 2006 08:07

no problem

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 bře 2006 11:00

Ted jsem ponekud zmaten, to chces mit GRig v okne vst instruments (cubase) a posilat do nej midi jako do nejakyho vst synthu? Takto je myslena puvodni otazka?
Me teda do okna vst instruments nejde. Jde jen jako insert efekt do audio stopy nebo do fx channel.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 bře 2006 11:15

2phoniq: Je třeba rozlišovat, jestli je daná věc VST nástroj nebo VST efekt. Jsem líný si to hledat na webu, ale dle názvu soudím, že Guitar Rig 2 je soubor kytarových efektů - tedy plugin, které zpracovávají audio signál. Nelze sem tedy míchat MIDI (to není žádné audio). Jestliže GR2 je koncipován i jako VST architektura, bude se nabízet pouze pro efektové sloty - tedy Sends, Inserts a Master FX.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 bře 2006 11:37

ovsem ide do neho pustit dake gitarove sample, physical modeling gitarovy syntak (ako trebars refx slayer) a tak... a prezradim malu fintu, a sice celkom zaujimave "gitarove" linky sa dostanu ked sa sadou gitarovych fx prezenie rhodes piano... no, snad to sem patri :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 bře 2006 11:39

2kexik: ano :-) ale podstatné je, že tím "proháníš" zvuk - jedná se o efekty, nikoly o typ synthu nebo prostě nástroje ;-) ale s tím rhodes je to zajímavý :-D

P.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 bře 2006 12:54

No ono je skoda ze do guitar rig 2 nedali nejaky tonovy generatory, kdyz uz tam jsou takovy veci jako sequencer....mohl by to bejt zajimavej syntak:)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 14 bře 2006 13:51

toto me zaujalo:
http://createdigitalmusic.com/index.php ... iew&id=766
nevite nekdo, kde se da sehnat tak maly monitorek?

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 bře 2006 14:04

onehalph píše:toto me zaujalo:
http://createdigitalmusic.com/index.php ... iew&id=766
nevite nekdo, kde se da sehnat tak maly monitorek?
Nasel jsem v GMku:
http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=

za 1850Kc, to jde...

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 14 bře 2006 14:17

Vuid: diky moc - stalo by to za uvahu :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 14 bře 2006 16:30

Tohle nebude to prave orechove, 2.5 palce... ;) To uz spis tohle
http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz= i kdyz to taky porad jeste neni ono...

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 bře 2006 16:44

Ten 5ti palcovej tft jsem taky nasel, ale na tom racku ma jen dvoupalcovej displej. Taky se mi to zda trochu malo:)
Jinak je to zajimava konstrukce...ale asi jen pro totalni nadsence do tohodle softu, to uz radsi koupit nakej solidni hw multiefekt - do terenu.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Re: Guitar Rig 2

Příspěvek od synthy » 14 bře 2006 22:45

phoniq píše:Chtěl bych se vás poptat na Vaše zkušenosti s Guitar Rig 2. Zkoušel jsem ho, je fajn na "live" cvičení, ale nepodařilo se mi ho rozchodit jako VST. Má někdo zkušenosti s guitar rig 2 jako VST instrument (MIDI) ??? Díky
Vrátím se ještě k tomu guitar rigu. Jak ti psal pavlii musíš jej "pověsit" na audio stopu (a? už jako insert, nebo do sendu /jako insert na FX chanelu/) , ale zároveň si pod onu audiostopu můžeš vytvořit MIDI stopu, u niž jako OUT zvolíš guitar rig, který se ti objeví po aktivaci v seznamu a můžeš jej pomocí MIDI řídit. Zároveň může zvolit položku guitar rig i pro midi IN a při recordu si nahrát změny, nebo procesy, které provádíš myší přímo v guitar rigu. Tento postup lze aplikovat i u ostatních VSTi instrumentů, a pokud se potom podíváš do LIST editoru, co daný nástroj odvysílal, hned víš, jakým controlerem danou funkci řídit a nebo můžeš rovnou daný controler editovat .....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2006 07:52

2synthy: ano, to je ale ovládání přes MIDI kontrolery, ale to je lepší spravit pomocí automatizace - tedy myšleno jako Remote Control. Některé ovládací prvky VST efektú/nástrojů nejsou totiž namapované na MIDI kontrolery, ale vysílají SysEx šílenosti, takže by se MIDI stopa v tom případě pekelně (spíš vůbec) těžko editovala. Jako linka automatizace je to vždy přesně dané - název parametru a křivka jeho průběhu.

P.

Odpovědět