Halion vlastní sampl

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 27 úno 2019 11:39

Lenin znám, ale když celý život chodíš po jedné cestě a ta Tě vede spolehlivě k jasnému cíli, očekávanému cíli jehož podoba a smysl se samozřejmě mění, tak plot, který cestu přehradí je od začátku traumatem, který řešíš na úkor své práce a cíle. Minimálně Tě to zdrží a vůbec není jasné, jestli jsou na té nové cestě značky vedoucí k cíli, který je neměnný. Ne? H
Kdysi jsem používal záznamová media a magič. Spousta práce a také mnoho problémů. Jen výsledek byl tak jasný, že vše ostatní převýšil.
Když přišel Cubase zvykal jsem si rok, rok bez práce a se strašnými překážkami (softwere byl pomalý, padal, byl neznámý). Dnes z něj žiji a dá se říct, že v základu ho umím. To mě čeká další rok učení? Honza

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3146
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 27 úno 2019 11:55

Ale klid - nejde o rok, ale o pár dnů nebo týdnů (nepředpokládám, že se tomu věnuješ jen nárazově). Pouze znalost vlastního vybavení tě může někam posouvat, nehledě na to, že by tohle mělo být, podle mě, zcela přirozené.

Ale mě to je koneckonců fuk. Přímý link na informace jsme ti poskytli, šanci máš ;-) ale třeba se tu vyskytne ještě někdo, kdo ti to shrne a popíše česky.

Trauma...hmm...asi bych pak uvažoval o jiném koníčku. Ale třeba některým lidem opravdu stačí dělat věci jen napůl.

P.

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 28 úno 2019 09:36

Koníčku?
Roky žiji ze skládání hudby, roky čekám až mi pošlou tantiemy a zatím kouřím levný cigára. Koníčku? A napůl? Kolik je potřeba techniky k tomu aby člověk napsal melodii a k tomu text?
Co je Daylanovi do Muzikmakeru, Cubase a Halionu? Naškrábe to do bločku, zkusí zahrát, lidem se to nelíbí tak ten papír z bločku vytrhne a napíše další. A co vím, tak sedne k ATARI a Cubase a zaznamená to. Ostatní je na studiu. Já jsem asi dál, ale občas si chci pomoct nějakou pluginou abych třeba nemusel nahrávat stejné věci dvakrát. To je vše. A díky za pokec. Honza

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2471
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Stan » 28 úno 2019 13:57

@HonzaH1: Nez se trapit s archaickou verzi softwaru poslal jsem ti link na software ktery ti udela tu samou sluzbu, je zdarma a je uzivatelsky privetivejsi nez HALion v 3. Navic principy vkladani samplu, jejich rozmisteni, prirazeni zakladni oktavy a dalsi nastaveni je stejne u Halion, Kontakt nebo CWITEC TX16Wx.

To ze se clovek musi neco naucit kdyz chce neco pouzivat plati snad pro vsechno vcetne hudebnich nastroju. To ze si myslis ze te nauceni se neco pouzivat jen bude zdrzovat od tvurci cinosti je mozna pravda, takze pokud nechces investovat svuj cas pak nezbyva nic jineho investovat penize a koupit plnou verzi HALionu nebo zadat vytvoreni pozadovaneho HAlion instrumentu nekomu jinemu.

Dalsi otazkou je jak je mozne ze jsi tuhle verzi rozchodil na dnesnim pocitaci, vypada to ze mas i stary Cubase takze tu posledni verzi Halion 6 asi nerozhodis. Ale to budes muset venovat cas precteni technickych podminek pred koupi.

Navic jsem te odkazal na FREE software ktery toho umi mnohem vic nez tvoje archaicka verze HALionu. Pokud k ni mas citovy vztah tak to je tvuj boj a trap se tim. Stejne casem prijdes na to ze jsme se ti snazili poradit reseni co je podle nas v tve situaci to neidealnejsi a ty se tady rozcilujes na slovickem. Nam je uplne jedno jestli tantiemy dostavas nebo ne, my jsme tady od toho poradit co nejlepe na danou situaci a pokecat o tom.

Takze aby jsem to shrnul, jak jsem jiz napsal, pokud nechces investovat svuj vlatni cas do nauceni se jineho sampleru ( par hodin na zaklady co potrebujes), nezbude ti nic jineho nez investovat EUR 349 do plne verze HALion ale i tak se vkladani budes muset naucit i v HALionu. Si vyber

Good Luck

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 28 úno 2019 20:28

Díky. Vše mám opravdu jak říkáš, WindowsXP,Cubase SX3, Halion3 a pultík Yamaha. Ale PC mám rozdělené, takže Windows 8 se vším co jde jen na informace, obrázky, filmy a tak.
Mám i uploudovaný Cubase, ale co s ním? 90% všeho nového je přece pro skladatele k ničemu a kromě toho se do něj už nedostanou pluginy, které mám rád, compresor hal a jiné a já ty nové nemám rád, můj zvukař říká, že jsou to "kurvítka". Složit, nahrát, ozdobit troch pluginami a to je vše. Co zbude z písniček co jsem napsal odevzdám do studia a pak to natočím. Velmi rychle protože na těch snímcích z Cubase jsou i mé aranže nástrojů, sborů sól, prostě všechno.
Díky za vše. Díky. Kdysi jsem neuváženě vyměnil ženu a vzal si jinou. Byla zcela jistě hezčí, mladší, rozumnější. Ale po 5 letech jsem utekl. Neměla něco, nevím co, co měla ta první. Cubase3 Cubase 4,5,6...
Ještě jednou dík a zase někdy. Honza

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3146
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2019 23:00

No fakt je ten, že čistě skladatel spoustu věcí pak opravdu nepotřebuje. A jestli to pak stejně nahrává někdo jiný (živý nástroj apod.), tak mi ale zase přijde, že je fuk, jestli daný part hrajou "lepší" nebo "horší" housle (zvukově), protože ve finále to celé bude stejně znít jinak, než nějaký sampl.

Případně bych tuhle věc zase přenášel až do role toho studia; mě jako autorovi by to bylo fuk, je to přece jenom ten "šmírák" :-) ten může mít zvuk jen přibližný, je to jen koncept.

Ale to je fuk. Zbytek, jak píše Stan 8)

P.

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 02 bře 2019 16:31

Tak přece jen ještě slovo. Nevšiml sis asi, že nahrávku posílám do studia hotovou. Hlavním bodem je aranž. Ve studiu jsem já, basák, kytarista, bicí a klávesák s posledním typem Rolandu. Případně zvu externistu na píšťaly, housle a pod. Důležité je to, že aranž písničky zůstane v podstatě stejné jako na mém demu. Pak tam musí být někdo, třeba režisér, který mi poví o blbostech a nesmyslech v demo a najde semnou kompromis. A točí se. Rychle profesionalně, protože písnička je v demu vpodst. hotová. A jsme u kořenu věci. Pro dobré demo jsou Haliony a další krásnou berličkou, která zkracuje čas. Najdu buben a Halion mi ho odstartuje kdy chci a kde chci, bez smyček a midi lajn.
Tak Ahoj a já se ozvu. Honza

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3146
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 03 bře 2019 10:21

No úplně teda nevšiml. Ale tím spíš platí to o tom naučení se, protože jinak ze svého vybavení nedostaneš maximum - a o to by přece mělo jít ne?

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2471
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Stan » 03 bře 2019 13:46

Hele Honzo cela diskuse zacala o tom jak dostat do HALionu vlastni sampl a jak jsem uvedl tak v tvoji verzi "SE" to nejde. Chapu ze se ti nechce investovat do plne NOVE verze protoze neni jiste zda by jsi ji v tve verzi Cubase rozchodil ci do noveho softu ktery se budes muset naucit. Jedina moznost v tve situaci a pozadavcich je zakoupeni plne verze HALion 3. Takze si ji porid a mas po problemech, teda pkud ji sezenes,a budes mit sampler ve kterem se vyznas a navic budes mit moznost importu vlastnich samplu.

HAlion 3 se jiz neprodava a tim padem ani nepodporuje https://www.steinberg.net/en/shop/buy_product.html

snad Halion 4 by jsi rozchodil ale to si musis zjistit sam protoze neznam tvoji konfiguraci

Odpovědět