HW insert na SX 3 - master/track

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 13 čer 2006 10:07

Podarilo se mi koupit Alesis AI3 za 7490,- tady http://hudebniprodejna.cz/sale/alesis.html . Byl to ale posledni kousek.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 čer 2006 10:12

Hm, tak to byl dobrej kauf. Štěstí :-)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 13 čer 2006 10:23

Jeste me napada jedno hodne levny docasny reseni. Na ebay se dost hodne a levne zbavuji 20bitovych ADAT prevodniku. Tak kdyby ti to prozatim stacilo, treba Fostex VC-8 se da starsi koupit za 150 euro. nevim jak tenhle, ale novejsi Fostexy byly v testu na Amazone vysoce hodnoceny. Jen tip, bez zaruky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 10:24

delay: ada8000 je ok, digitalna cast (prevodniky a adat chipset) je alesis, zbytok su TL071, ktore sice nie su svetove a spickove zosilovace, ale urcite nesumia. nemam pre to ziadny dokaz, ale mam pocit ze v AI3 je to same ;)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 čer 2006 10:27

20-bit raději neééé. Já už bych raději schrastil ty peníze na 24-bit.
Spíš si pohrávám s myšlenkou, že by mi stačil 4 I/O ADA (zatím).
No a pak taky nevim, zda by nebyla lepší / výhodnější E-MU 1820m a prodat 1212m... nežli kupovat převodník k 1212m.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 čer 2006 10:32

kexik: A co ta otázka 1820m namísto ADA+1212m???
Já mám tušení, že celá koncepce 1820m by si fungovala lépe, ale zase vím, že 1212m se za slušnou cenu nezbavím (protože Audiopro ji brutálně zlevnili :-)) a dokupovat jen Audiodock se mi nechce, protože to prostě není výhodný...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 13 čer 2006 10:36

pavlii píše:2Neural_I: Cubase umí víc zvukovek, ale musí to podporovat jejich ovladače. To je IMHO vlastnost každého hudebního SW :-) Jinak pokud bude mít zvukovka alespoň 4 In a 4 OUT, tak to nemůže být "vopruz", ale v poho to bude fungovat.

P.
ja sem ale nepsal o zvukovce 4/4 ale reagoval sem na toho lexicona MX200 co ma jakoze umet fungovat po USB jako VSTcko ale nefunguje, takze i kdyby byl bejval fungoval tak by bejval mel 1xstereo IO takze pokud by lexicon a dalsi hlavni zvukovka neumoznovali fungovat najednou, coz je pravdepodobny, tak by to byl vopruz a slusnej, vzdycky kyz by clovek potreboval neco nahalit tak prehazovat na lexicona a pak zase zpatky... ovsem lexicon to stejne neumi takze proc to vlastne resime zejo

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 čer 2006 10:58

2Neural_I: jotááááák ..... oki, nějak jsem ztratil nit ;-) tohle mi ušlo... sorry za bezpředmětnou reakci.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 11:30

delay: neviem ako je to cenovo... nechce sa mi hladat ceny... kolko stoji audiodock a kolko ada8000? audiodock bude urcite vyhodnejsi ak chces parik slusnych preampov. ada ma sice vstupy s mikrofonnou citlivostou, ale tie gain knofliky by som radsej nechal na minime a vstupy pouzival ako linky. tie tl071 su sice fajn ale nie AZ TAK fajn ;). no a audiodock ma URCITE kvalitnejsie prevodniky, to co je v ada8000 je sice fajn, ale predsa len starsia generacia, atd... a vie to len 48kHz, co je limitacia 8 kanaloveho adatu.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 čer 2006 12:09

kexik: No právě že je to těžký dilema. Přesně jsi popsal výhody E-MU 1820m (12.500,- / ca. 9.500,- jen audiodock). ADA 8000 by měl bejt kolem 7.000,- ale možná bych šel do sec.hand za míň. Když pominu pre-ampy, který bych řešil VTB-1čkama tak budu mít s 1212m 10 I/O za menší cenu s trochu horšíma převodníkama... Kéž bych tak věděl, zda rozdíl těch převodníků zvukově poznám...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 12:37

ak stoji audiodock len 9500, tak by som siel do neho... ziskas dva neutralne preampy, to stoji za to... vtb1 su fajn, ale predsa len farbia a kreslia, niekedy to netreba. rozdiel v cene mi pride adekvatny vyssej uzitnej hodnote.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 čer 2006 12:43

kexik:
Asi jo no.
Budu se snažit prodat 1212m i s tím SoundCraftem COMPACT 4...
Tak zas nebudu mít nic od Behringera :-)
BTW: A nezapoměl jsi kexiku, že VTB-1 je lampa / SS. Mě se právě zdá, že na SS je ten zvuk takovej pěknej, nesaturovanej... Ale nemohu porovnat s ničím jiným...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 13:20

preco chces predat soundcraft? a 1212? ved si kup len audiodock...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 13 čer 2006 13:36

delay: ked predas compacta tak si budes muset nejak vyriesit ovladanie hlasitosti monitorov... ak sa nemylim tak 1820 takyto potacik nema...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 čer 2006 13:39

Solarfall: pravda - půjde to jen v Patchmixu.
Ale mít Compact 4 jako ovladač hlasitosti je asi blbost...

Odpovědět