HW insert na SX 3 - master/track

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
delay

HW insert na SX 3 - master/track

Příspěvek od delay »

Nevím, jak nejlépe to vysvětlit, ale chtěl jsem se zeptat, zda-li se v Cubase SX 3 + E-MU 1212m (stereo in/out) dá dodatečně použít HardWare efektu (namísto plug-inu) - INSERT.
Předběžně uvažuji o kompresoru nebo exciteru... Ale již teď mám pár prznítek, který bych mohl vyzkoušet...
Jde mi o použití jednak na jednotlivou stopu, tak potom i na mastering.

:?: Takže jde to nějak s touhle zvukovkou?
Pokud ano, stačí mi lehká nápověda... Nejsem nijak informován, a předešlé přízpěvky jsem projížděl jen podle názvů a nevšiml jsem si podobného tématu...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

no ked sa nad tym len logicky zamyslim tak by si pri pouziti takehoto efektu zabral vsetky i/o takze by si nepocul co robis...

delay

Příspěvek od delay »

Je to omezený jenom počtem I/O zvukovky? Pak bych samozřejmě použil ADAT převodník + 8 inputs, ale output stále jen 2x. To je asi v háji ne?
Chápu že ten audiozdroj musím odněkud pouštět, ale existuje teda nějaké řešení kromě smíchání v PC, uložení downmixu a puštění z externího zdroje, čímž zase dojde ke ztrátě kvality vlivem A/D - D/A konverze blablabla...
Naposledy upravil(a) delay dne 13 čer 2006 06:37, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nevidim duvod proc by to nemelo jit. V pripadne nedostatku I/O staci pres ADAT pripojit dalsi prevodnik.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Koukam ze nez jsem to dopsal, tak jsi zareagoval :)
BTW pres ten ADAT prece pripojis A/D/A prevodnik, takze budes mit navic 8 I/O, co to resis ?

delay

Příspěvek od delay »

Jenže já původně počítal jen s A/D převodníkem do 5.000,- Kč, což by bylo tak stejně na nic. Takhle mi asi nezbyde nic jiného nežli dokupit audiodock od E-MU, nebo jakej jinej ADA převodník, kterej by mi za podobný peníz vytrhl trn z paty?

Rozumím tomu správně, že Cubase bude přehrávat track --- zvuk půjde do out zvukovky --- in HW Fx --- out HW Fx --- in zvukovky - nový track v Cubase (identický s původním, ale zefektovaný)? A co latence? HW asi neřeší ne?

kexik

Příspěvek od kexik »

hodne hw efektov ma dnes spdif IO... takze sa pripoja cez digital, ziadne prevodniky ti tym padom neni treba... otazka je co chces pouzit, stary vercajk samozrejme digital nema, specialne analogove masiny

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Mám taky E-mu 1212m a domnívám se že je možné HW efekt pověsit na stopu v mixu/Mám soundcraft compact 10/tzn karta out,mix in v něm hw efekt,mix out,karta in.Já ale nemám žádné hw efekty,tak uvažuji o koupi Lexicon který jde přes USB připojit k počítači a efekty se chovají jako klasické VST.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : cubase ma rovno podporu na HW insert ..

delay

Příspěvek od delay »

Já právě někde slyšel, že Cubase má HW podporu, ale mohl by mi někdo vysvětlit ten řetězec? Routing toho signálu?

kexik:
SPDIF je by bylo výhodou, ale chtěl bych hlavně nějakej kompresor, asi dbx 166XL a tyhle věcičky digitální připojení nemaj. Tady jde stejně především o analog zvuk, ale jestli narazím na dobrej digiHW, tak se tomu samozřejmě nebráním...

Jerry Forester napsal:
Mám taky E-mu 1212m a domnívám se že je možné HW efekt pověsit na stopu v mixu/Mám soundcraft compact 10/tzn karta out,mix in v něm hw efekt,mix out,karta in.Já ale nemám žádné hw efekty,tak uvažuji o koupi Lexicon který jde přes USB připojit k počítači a efekty se chovají jako klasické VST.

Takle jsem si to představoval, ale při masteru by jsi neslyšel finální zvuk ne? Pokud se bavíme o analog HW, tak to prostě na týhle kartě asi nepude... Maximálně použít HW na mono stopu a druhým kanálem monitorovat, ale to je humus :(

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Delay: chlape!! koukni alespoň občas do manuálu :-) Ve VST Connections přidáš External FX, nastavíš konfiguraci sendů a returnů a vznikne ti tak nová FX sběrnice (pro vnější efekt). U ní nastavíš routing na nepoužitý vstup (vstupy) a výstup (výstupy) zvukovky a je vyděláno. Zpoždění v komunikaci s efektem můžeš nastavit buď růčo nebo si to zjistí Cubase sama. No a potom už efekt zařazuješ do audio stopy standardně - buď jako insert nebo jako send.

P.

delay

Příspěvek od delay »

pavlii:
Díky moc, vím že jsem ukecanej a raději se ptám dřív nežli čumím do nápovědy Cubase (ono mi t okolikrát ani nedá, když se domů ke Cubase ani nedostanu, tak si chvíli krátím aspoň žvaněním v teoretický rovině, příště teda už žádnej přiblblej dotaz :-))

Jdu shánět HW I/O řešení

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Jerry Forester píše:Mám taky E-mu 1212m a domnívám se že je možné HW efekt pověsit na stopu v mixu/Mám soundcraft compact 10/tzn karta out,mix in v něm hw efekt,mix out,karta in.Já ale nemám žádné hw efekty,tak uvažuji o koupi Lexicon který jde přes USB připojit k počítači a efekty se chovají jako klasické VST.
bohuzel ten lexicon kterej asi myslis (MX200) takhle nefunguje, bohuzel jenom editace probiha pres comp ne uz posilani audia ven a zpatky, bohuzel, navic cubase jeste stale neumi vic zvukovek takze by to byl stejne asi vopruz, mam digitrecha s USBckem a muze fungovat i jako zvukovka ale to prehazovani je k nicemu tak sem to ani jednou nepouzil ...

to s tim SPDIFem mi prijde rozumny pro efekty co SPDIF maj, jinak mi prijde naprosto nejrozumnejsi poridit k ty emu karte hardwerovou krabici s rozsirenim IO a mas vystarano

delay

Příspěvek od delay »

Neural_I píše:...jinak mi prijde naprosto nejrozumnejsi poridit k ty emu karte hardwerovou krabici s rozsirenim IO a mas vystarano
A to? právě otázka nejbližší budoucnosti...
Celkem se mi zamlouvá koncepce ADA 8000, méně již výrobce Behringer.
Ale pokud mi někdo ze zkušených uživatelů tohodle převodníkuodpřísáhne, že nešumí, tak to něj jdu... :-) Nic levnějšího v týhle výbavě stejně není... kromě možná SM Audio.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Neural_I: Cubase umí víc zvukovek, ale musí to podporovat jejich ovladače. To je IMHO vlastnost každého hudebního SW :-) Jinak pokud bude mít zvukovka alespoň 4 In a 4 OUT, tak to nemůže být "vopruz", ale v poho to bude fungovat.

P.

Odpovědět