Jak použít efekt jen na část stopy?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 21:15

to je recording... ale taky jsem mohl napsat "všechno co s tím před výrobou masteru dělá např. Ivo z Velvetmasteringu" :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od dendy » 22 úno 2011 22:57

hej uz to moc komplikujete nie ? typek chcel vediet ci sa v klobase sa aplikovat FX individualne na item/take... odpoved bola priamo neda, jedine pomerne komplikovanym kostrbatym sposonom sa to da obist.. existuju vsak DAW kde sa to da, takze kazdy kto takuto funkciu potrebuje a robi v klobase mal by zvazit prechod... kto to nepotrebuje a robi v klobase moze tak spokojne robit dalej... kto to potrebuje a robi v DAW ktory to vie moze byt spokojny a nemusi riesit nic :)) a kto to nepotrebuje ale jeho daw to vie , moze by aspon spokojny ako prasa ze jeho daw toho vie este viac nez potrebuje :mrgreen:

to je zhruba cely message tohto threadu, nema zmysel sa v tom dalej pitvat :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od komasix » 22 úno 2011 23:26

mne to hodně zajímá a přijde mi to k tematu....
jinak dendy, ted vlastně nevim co chcem a jestli mam bejt vůbec spokojený :)

Uživatelský avatar
hubart
Příspěvky: 24
Registrován: 31 kvě 2006 11:52
Vybavení

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od hubart » 23 úno 2011 00:57

je ešte jeden sposob čo použivam na cubase 5,označíš si na stope usek ktorý chceš efektovat,na hornej lište dáš audio potom plugin a tam máš všetky efekty, zadáš požadovaní efekt, klik na proces a je to...



http://www.myspace.com/chorstha

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2011 01:11

hubart : to je ale dost destruktivne ..

Uživatelský avatar
hubart
Příspěvky: 24
Registrován: 31 kvě 2006 11:52
Vybavení

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od hubart » 23 úno 2011 01:15

podla mna je to to iste ako ked použiješ export audio



http://www.myspace.com/chorstha

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2011 01:22

o tom niet pochyb..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Cyril » 23 úno 2011 09:43

Ja snad jen pro zajimavost dodam, ze tuhle objektove orientovanou filosofii ma do extremu dotazenou Sensomusic Usine. To ale nelze ani s primhourenim obou oci zaradit mezi "normalni" DAW :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 23 úno 2011 12:21

dendy píše:ivo: sendy nie .. ale pluginy hlasitos, pan a vsetko ostatne ano ... jednak mam globalne nastavenia na celu stopu a potom mozem individualne v ramci hociktoreho objektu ... hocikedy mozes dat "render item" - vtedy ti vyrenderuje novy take daneho itemu uz s aplikovanymi vsetkymi lokalnymi nastaveniami.. ale kedykolvek sa velmi rychlo (len prepnutim - kliknutim) - okamzite - prepnut s5 na povodny item s aktivnimy vsetkymi efektami a nastaveniami ... velmi prakticke ...
toto by sa mi strašne lubilo v abletone, hlavne kvoli efektom, tých mám vždy nošu na každej stope.. teraz to robim tak že automatizujem na nich okrem iného aj on/off, lebo sa mi zdá že ked ich takto vypnem žerú menej než dry/wet na 0 alebo bypass v efekte..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od dendy » 23 úno 2011 13:13

no v reaperovi ked mas prepnuty na iny take itemu, cize ten take kde mas nahadzane inserty je neaktivny, tak tie pluginy naozaj zeru 0 .. tak isto ked v chain liste vypnes nejaky efekt (tym checkboxom) tak proste zere 0 ... dry/wet v plugine je blbost, pokial to vyslovenen ema plugin tak spravene ze sa naozaj vypne (co ma maloktory) tak zere stale ...

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 23 úno 2011 14:05

no myslim že tak isto aj abletone, že ked efekt vypneš celkom tak žere asi 0, len bolo by to prehladnejšie keby sa to dalo jak v smrtákovi..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Fillippos » 23 úno 2011 21:25

V Protoolsech je tato věc řešena pomocí funkce Audiosuite, stejně jako v tom Cubasu - označím jakékoliv místo na stopě a zefektuju. Je tam celkem slušné množství praktických možností. S tím, že se můžu undo asi 32 kroků (v LE)vrátit (v každém typu PT je to myslím jiné číslo) Ale problém destruktivity se dá pořešit elegantně tím, že pracuji na zkopírované původní stopě.. Navíc tato možnost, pracovat s Audiosuite, je pro účely zvukařské naprosto dostačující. Autoři hudby, která stojí převážně na efektech používají zcela jiné softwary k tomu určené. A interpreti, kteří jdou do studia nahrávat, by měli především vymezit podstatnou část, při tvorbě CD, pre-produkci, kde si veškeré efekty, aranže a vlastně všechno vyjasní předem. Potom je Audiosuite naprosto dostačující nástroj. Nainsertovat celou stopu je samozřejmě klasika, která funguje..

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od BS » 24 úno 2011 13:29

Pytkin píše:za seba poviem , ze mi pride neprehladne mat na partoch efekty .. radsej ich mam na stopach a mam 200 stop .. ale je to samozrejme vec zvyku ..
jo, takto mne to osobne taky prijde logictejsi a urcite prehlednejsi.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 úno 2011 14:03

Pytkin píše:hubart : to je ale dost destruktivne ..
neni.

cubendo si pri tomhle stylu procesovani totiz pamatuje vsechny efekty, ktery byly na eventu pouzity, jejich nastaveni a poradi, a to se da ex-post editovat. takze si u eventu, kde jsi udelal napr. EQ + verb + komprese muzes zpetne vratit k nastaveni reverbu, a cubendo to znovu prerenderuje s tim, ze EQ pred verbem a komprese po nem bude stejna.

na to, ze v tom udajne delas leta, mas docela mezery.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2011 14:12

a ako sa dostanem naspat k tomu povodnemu ?

BTW : desktruktivne to je .. o tom nemusia byt spory :)

Odpovědět