Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od 303 » 05 kvě 2010 11:38

Neporadil by někdo jak se provádí automatizace u vst instrumentů v cubase 5 (chci například pri nahrávání midi dat zaznamenat pohyby filtrů apod.) popřípadě jak namapovat požadované prvky ,používam standardní midi keybord axiom 49.Jediný co je předmapované a zaznamenává se je pitchband a modulační kolečko tak nevim .Jsem na to zviklý u Reasonu , že si namapuju co pořebuju a zaznamenam ,ale v Cubase nijak nevim jak na to .

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2010 12:13

toto je v cubase "pain in ass" .. mapovanie vsti parametrov na externy kontroler je tak komplikovane a kostrbate ze aspon ja osobne ked som este pouzival cubase som sa na to radsej vykaslal.. na pohodle typu "learn, potocit mysou, potocit na kontroleri knobom, namapovane" v cubase mozes definitivne zabudnut - to bol pre mna inak jeden zo zasadnych dovodov preco som sa na cubase vykaslal:-) proste doteraz nemaju ani naznak ze by to chceli nejak intuitivnejsie vyriesit ...

co sa tyka automatizacie, nemam uz cubase nainstalovane (roky som ho pouzival, chvalabohu uz nie :-), ale ak sa dobre pamatam pravy klik na take "+" na stope v track view ti pridava atomatizacne sub-stopy a na kazdej mozes vybrat ktory parameter ti automatizuje.. a potom uz mozes "kreslit" automatizacie mysou...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Vlad » 05 kvě 2010 12:34

ja bych automatizaci z externiho kontroleru do Cubase nezatracoval. Nevim jak to je s Axiomem 49, ale ja pouzivam Novation Zero SL a tam je program Automap, ktery mi umoznuje nastaveni - namapovani jakehokoliv kontroleru na cokoliv. Mimoto je tam spousta presetu na ovladani vetsiny VST i mixeru v Cubase. Ovlada se to v pohode, takze to neni Cubazi
ad axiom 49 - tusim ze existuje ovladaci program na midi od M-Audia - ENIGMA. Ten by to mel obslouzit
http://www.m-audio.com/index.php?do=pro ... e768f2c955

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2010 13:14

Vlad píše:ja bych automatizaci z externiho kontroleru do Cubase nezatracoval.
tak ja som v cubase par rokov robil (sice naposledny 4.5) a rozhodne v pohodli a intutivnosti mapovania HW midi kontroleru sa na reason (alebo fruity alebo reaper), kde proste kliknes learn, potocis knobom mysou, potocis knobom na kontroleri, a mas namapovane, sa Klobasa nechyta ani nahodou ... mozno ten novation ma ten automap tool na to ale obecne bez pridavnych toolov je to fakt bieda ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 13:24

Už jsem línej to zase pastovat sem. Pohledej tady nebo rovnou na www.dreamface.net - napsal jsem dva IMHO dost polopatické a všeobsahující články na tohle téma. Ale souhlas s dendym, udělat si vlastní mapy je docela "vopruz", nicméně pak to člověk ocení (komfort nade vše :D ).

2Vlad: ale pokud nemáš popis (nebo to daný VST/VSTi neumožňuje) MIDI implementace jeho kontrolerů, tak musíš IMHO vždycky udělat definici v Cubase - žádný automap nepomůže. Případně se nechám poučit :)

P.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Vlad » 05 kvě 2010 13:25

Dendy, asi s tim mas vetsi zkusenosti. Ja ted pouzivam automap a parada. ale je pravda ze to je externi programek a Cubase by to mela umet lepe.
Ale vetsina vyrobcu kontroleru stejne ma nejakej svuj soft. Viz treba to M-audio pro Axiomy.
Jenom tak na okraj - kdyz si namapujes v Reaperu pomoci uc-funkce a ulozis projekt, po otevreni je tam ten samej ovladac, nebo musis mapovat znova?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2010 13:27

Vlad píše: Jenom tak na okraj - kdyz si namapujes v Reaperu pomoci uc-funkce a ulozis projekt, po otevreni je tam ten samej ovladac, nebo musis mapovat znova?
nemusis mapovat znovu - vsetky namapovane veci sa ti ulozia spolu s projektom ...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Vlad » 05 kvě 2010 13:28

pavlii: spustim si nejaky VSTcko a kdyz se mi pomoci automapu nenamapujou nejaky kontrolery, tak na Novationu zmacknu tlacitko Learn, klinu na knob mysi a zahejbu a pak zahejbu knobem nebo savli na Novationu. a hotovo

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 13:30

Ajo, tak to rozhodně Cubase takhle easy neumí :cry:

P.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Vlad » 05 kvě 2010 13:31

pavlii: treba nova verze 5.5 to bude mit poreseny primo v Cubase

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 13:33

Mno - vzhledem k tomu, že layout a princip Generic Remote se NEZMĚNIL od verze VST/32 (možná, že ještě starší - nemohu sloužit), tak by to bylo sakra překvapení.....zatím tomu moc nevěřím, počkáme na Q2 nebo kdy má update vyjít :wink:

P.

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od 303 » 05 kvě 2010 14:04

no ok díky všem za rady..o enigmně vím ale eště sem ji nezkoušel určite to zkusim , estly stim pude něco udělat.Játo teda vermomocí na kontroleru namapovaný mít nemusim ale stačí mi aspon mít přístup k těm automatizačním křivkám abych ty knoby na vst nijak rozhejbal a zakreslil si to v sequenceru

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 14:05

Automatizovat lze de-facto cokoli, ale je třeba mít ten VST/VSTi "naloadovaný", jinak nepřibudou jeho ovládací prvky v nabídce pro automatizaci.

P.

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od 303 » 05 kvě 2010 14:18

pavlii: jak myslíš naloadovaný ?

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od boro » 05 kvě 2010 14:49

prepacte, ze sa opakujem, ale

da sa automatizovat [vypinat a zapinat] aj toto?
Obrázek

Odpovědět