Midi do audia

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Midi do audia

Příspěvek od Adzi » 05 lis 2008 22:06

Prosim o radu panove, ako ulozim do audio stopy v nuende 3 spusteny click?
Na beznej zvukovke som nastavil ze ma nahravat z "vnutorneho mixu" a nahralo sa mi to do audio stopy, ale teraz mam zv. Mackie Onyx 400F a tu nemam take volby ako nahravat z Wave alebo nahraj co pocujes teda nahraj z vnutra, tu je len moznost nahravat z 1-8 in do 1-8 out a este spdif.....dakujem!


PS:Ospravedlnujem sa za moju nevedomost ,som len zaciatocnik!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2008 22:20

adzi : ja myslim ze aj onyx vie nahravat z vystupu .. staci si to nakonfigurovat dakde .. pozri si F4 - vst connection a vykukaj vstupy ..

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Příspěvek od Adzi » 05 lis 2008 22:33

Problem je ze vo VST conections konkretne in ma nepusti na vstup priradit nic ine ako 1-8 in + spdif

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2008 22:57

Adzi : Ups .. Tak som firmu MOTU precenil .. mozno ti tu odpovie Poshook .. On to tusim mal , takze bude vediet poradit ..

napada ma , ze mozes spojit SPDIF OUT a SPDIF IN .. daj pozor na monitoring a spatnu vazdbu .. a tak mozes nahrat to co ide von .

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Příspěvek od Adzi » 05 lis 2008 23:00

To Pytkin:Ale spojit SPDIF OUT a SPDIF IN myslis fyzicky kablom?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 05 lis 2008 23:07

2Adzi: jj, normálka stíněný kousek kabelu, RCA Cinch konektory na koncích.

P.

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Příspěvek od Adzi » 05 lis 2008 23:12

aaaa cosi take asi mam, idem nato!

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Příspěvek od Adzi » 05 lis 2008 23:43

OK podarilo sa mi nahrat do audio stopy bicie co som si pustil(sample Addictive drums) - dal som in na spdif aj out na spdif vymutoval som vazbu a na stope sa mi objavila krivka ,cize to nahralo ,ale ked si teraz pustim click tak dole na panely vidim ze indikator vybehuje a teda click ide ale ho nepocujem aj ked som si nastavil in na "in 1" a out na "stereo out 1 a 2"

ide o to ze ten click je midi a ja neviem priradit midi vystup kam ma ist (onyx 400f som dal na ako midi zariadenie ,ale nepomohlo)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 05 lis 2008 23:53

2Adzi: ahha - ten indikátor je tedy indikátor MIDI, nikoli audia....pokud nemá ONYX400F vlastní syntezátor zvuků (asi ne, ale jsem líný si to najít na netu...), tak z toho musíš vybruslit jinak....máš 2 možnosti:

1. Disponuješ nějakým MIDI nástrojem - takže nastavíš výstup MIDI clicku na MIDI Out port, který máš v počítači nadefinovaný a kam je připojen ten MIDI nástroj. Do libovolného audio vstupu (IN 1-8) pak nahraješ již audio zvuk.

2. Do Nuenda naláduješ nějaký VST nástroj - nejlépe bicí mašinku (určitě bude součástí Nuenda, třeba LM7 nebo tak něco, ale je to jedno) - a opět MIDI click naroutuješ do něj (měl by být k dispozici v nabídce MIDI Out portů) a následně to uděláš stejně jako v případě S/PDIF výše :-)

P.

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Příspěvek od Adzi » 06 lis 2008 00:02

to pavlii:Diky ,ale riesenie som mal pred ocami cely cas a to ,ze v okne VST connections pri out je v poslednom stlpci moznost click a ten som dal pred tym prec a preto som click videl ale nepocul ,ale dik za ochotu!

Len trochu nechapem tomu ze ked som frcal na zv. Audigy 4 tak tam netrebalo nic prepajat len som si vybral na mixe v kompe ze z coho chcem nahravat a slo to a teraz mam zvukovku "vraj bez kompromisov a musim tu carovat"!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2008 00:20

adzi :) tak uz to chodi .. podlahol si reklame :)

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Příspěvek od Adzi » 06 lis 2008 00:23

sak ja to beriem ,ale ide o to ze teraz mam v tom chaoz pretoze bicie som chcel riesit cez sample a gitary cez softy ako je guitar rig a ako tak pozeram tak ma caka pekne carovanie na tom mixe(softe) co mam ku karte

Odpovědět