midi do wav

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

midi do wav

Příspěvek od grobother » 08 úno 2008 16:29

Uz si nevim rady. Potrebuji nahrat midistopu cubase do audiostopy. Jedine jak se mi to povedlo bylo ze jsem si audio vystup nahral na pujcenyho notase. Ale myslim, ze to musi jit nejak jednoduse na jednom kompu, ale nemuzu na to za zadnou cenu prijit. Vite nekdo jak na to? Dik

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 08 úno 2008 16:31

V Cubase označíš oblast, kterou chceš exportnout a pak jdeš do File / Export / Audio mixdown... nastavíš, klikneš... hotovo.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

Příspěvek od grobother » 09 úno 2008 22:06

no tak to prave nejde. To bylo prvni co jsem zkousel. "There is no audio to export". Spis jestli by to neslo nejak naroutovat na nekam aby se to pak dalo jednoduse nahrat do audiostopy. To je jediny co me napadlo jak to prvest, ale nevim jak na to.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 úno 2008 22:32

a co ta midistopa ovládá ?

grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

Příspěvek od grobother » 10 úno 2008 12:45

cas, dynamiku.. no, ale kdyz cubase si k tomu priradi treba drum mapu a zahraje to i s audiem, tak by to mohlo nak jit. ja jsem zkousel v cubase napojit midi aut na audio in, jenze to mi nejak nejde. nevim jestli nemam nekde neco spatne nastaveny?? pak by uz stacilo dat jen record na audia a bylo by hotovo.. :(

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 10 úno 2008 12:58

grobother píše:zkousel v cubase napojit midi aut na audio in, jenze to mi nejak nejde.
očividně vůbec nerozumíš problematice "midi vs. audio" :) Midi jsou jen informace o tom, jak a co má nějaký nástroj hrát, musíš tu midi stopu přiřadit nějakému nástroji, aby šlo vyexportovat audio... to že ti možná něco hraje asi znamená, že ta midi stopa používá nějakou GM sadu co máš na zvukovce, nebo standartní windows. A to asi ani exportovat nejde.

Pochopil jsem, že se ti jedná o bicí, tak stačí použít nějaký free SF2 sampler (např. http://www.kvraudio.com/get/769.html ) a k tomu stahnout drum sadu, která ti bude vyhovovat, třeba zde http://www.sf2midi.com/soundfonts/

grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

Příspěvek od grobother » 10 úno 2008 13:13

no, pouzivam rm4 je to prirazeno k bici sade co jsem si v tom vyrobil. vim co je midi a co audio. porad, prosim jakym zpusobem priradit tu stopu treba k ty rm4 abych to mohl vyexportovat jako audio. nebo vubec jak k tomu priradit ty wavy aby to slo exportovat jako audio...zkousel jsem vse a myslim ze to nejde.. i kdyz? prave proto jsem myslel ze by bylo nejjednodussi podchytit vystup na zvukovce a nak ho navest na vstup na audio, pak to jen jednoduse nahrat.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 13:32

grobother : na toto volakedy existoval jeden program ktory mal klasicke wavka ako midi vzorky, a ten ti to potom pospajal a vyrenderoval wav z midi... z normalneho GM to neslo spravit.. to by musel samplovat-recordovat na vstup.. skusim si spomenut ako sa ten program volal.. tu mas zatial nieco taketo, mozno tam bude prave aj ten spomenuty program.. len si neviem za toho boha spomenut ako sa volal...
http://www.freedownloadscenter.com/Best ... reate.html

grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

Příspěvek od grobother » 10 úno 2008 13:38

dik, vedel bys prosim, jak to nasamplovat na ten vstup? jestli to tedy jde.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 13:44

grobother : :) no ja som to( bolo to teda dost davno ) riesil tak ze som to tupo zosamloval vystup na vstup karty, respektive dnes vies spravit to ze das record a v record panely windowsov si das select na Stereo Mix, alebo Wav.. respektive to co tam mas.. je tam aj microphone ale to nepotrebujes v tomto pripade, a on ked das record povedzme v Sound Froge alebo v hoc com co ma Record tak ti to nahra klasicky.. volakedy to neslo, PC sa nevedelo interne zosamplovat same, dnes to uz drivre umoznuju... toto je asi ta najednoduchsia cesta.. sa mi zda ze este bolo v record mixe systemovom nieco ako Hear All a vtedy nahraval vsetko co hralo na PC ak si dal record...

grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

Příspěvek od grobother » 10 úno 2008 14:35

Takze ten vystup musim nahravat v necem jinem nez v cubase?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 14:41

grobother : no ak das record v cubase tak tam by to malo tiez recordnut.. nemam z instalovany cubase takze to teraz neviem odskusat..

grobother
Příspěvky: 12
Registrován: 25 led 2008 14:16

Příspěvek od grobother » 10 úno 2008 14:52

Diky vsem, uz jsem na to prisel, stacilo zmenit vstup na zvukovce, nevim proc to neslo notrmalne na in.. ale kazdopadne nastavil jsem midi synth na vstupu a muzu si prehravat midi stopu do audia 8). takovyho trapeni a tak jednoduche reseni.....nevite nekdo o nakym zivym dobrym bubenikovy z prahy a okoli ,kterej hraje poradnej mazec? prece jenom je to silena prace to tam natukat a upravit aby to znelo rozumne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 úno 2008 16:29

preco proste nenahras to audio , ktore hraje ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 16:35

pytkin : no ved to uz spravil :) zosampoloval SW Synth vystup v PC

Odpovědět