MIDI kontrolér

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od vasek » 07 led 2010 14:35

OK, díky. Chtěl bych nahrávat kytaru v kuchyní, zní tam skvěle :-) Možná si jen pořídím nějakou prodlužku na klávesnici.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od jusuf » 07 led 2010 14:48

dá se tím BCFkem ovládat transport (v Sonaru)?
Určite sa dá, BCF2000 má už od výroby možnosť prepnúť do Mackie módu, v Sonare potom nakonfiguruješ Control Surface na Mackie a malo by to ísť. Toto ale nemám vyskúšané.

Na BCR2000 existuje Mackie mód ako jeden s presetov, to som ale nerozbehal.
Mám ale odskúšanú nasledovnú vec :
Pre Sonar existuje "control surface" BCR2000 + konkrétne priradenie ovládacích prvkov k MIDI kontrolérom. V rámci tohto nastavenia funguje pravá dolná skupina 4 tlačidiel ako transport control. Pozriem doma konkrétnosti - fórum, kde to rieši autor...

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 07 led 2010 14:56

jusuf píše:
dá se tím BCFkem ovládat transport (v Sonaru)?
Určite sa dá, BCF2000 má už od výroby možnosť prepnúť do Mackie módu, v Sonare potom nakonfiguruješ Control Surface na Mackie a malo by to ísť. Toto ale nemám vyskúšané.

Na BCR2000 existuje Mackie mód ako jeden s presetov, to som ale nerozbehal.
Mám ale odskúšanú nasledovnú vec :
Pre Sonar existuje "control surface" BCR2000 + konkrétne priradenie ovládacích prvkov k MIDI kontrolérom. V rámci tohto nastavenia funguje pravá dolná skupina 4 tlačidiel ako transport control. Pozriem doma konkrétnosti - fórum, kde to rieši autor...
chcem sa spytat, mam toto zariadenie, v nadstaveni MIDI je mozne zapnut FADER, OFF/ON, ked to zapnem vysiela mi polohy faderov, okrem toho je tam este aj polozka MC: ON/OFF, je to to o com sa bavite? Mackie control? k comu mi to posluzi ked to zapnem?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od kexik » 07 led 2010 15:04

mc je mackie control, ked to zapnes, prvky nevysielaju midi cc ale mackie povely. to znamena 10bit rozlisenie namiesto 7bit atd, ale tvoj DAW program musi podporovat mackie control.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 07 led 2010 15:12

kexik píše:mc je mackie control, ked to zapnes, prvky nevysielaju midi cc ale mackie povely. to znamena 10bit rozlisenie namiesto 7bit atd, ale tvoj DAW program musi podporovat mackie control.
hm, tak toto je moc silna kava na mna ;) vyznam bit vcelku chapem ale v zlozeni co pises mi to moc nenapovedalo, je teda MC lepsie zapnut a vyuzivat nejake rozsirene funcie? napr ze mozem spustit rec, stopnut, atd? Mam cubase, neviem ci podporuje MC, a kde ho zapnut. a este jedna dolezita vec? mam to zapojene tak ze cez MIDI aout toho zariadenia idem 5koliom do MIDI IN na vstupe klavesu, a klaves mam prepojeny z PC pomocou USB, predpokladam ze ale ked zapnem routovanie MIDI v nastroji tak sa MIDI z BOSS 1180 dostanu do klavesu a preroutuju na MIDI USB do PC. Neviem ci tak je to spravne ako rozmyslam...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 07 led 2010 15:18

Všechno se dělá přes Remote Control, vybereš režim, ve kterém bude Cubase reagovat.

Na klávesách je řeba zapnout slučování MIDI do USB portu (nebo nějak podobně to bude označené), aby ti MIDI Out fungoval jako MIDI Thru, jinak se ti tuším MIDI věci z kontroleru dál než do kláves nedostanou.

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 07 led 2010 15:22

pavlii píše:Všechno se dělá přes Remote Control, vybereš režim, ve kterém bude Cubase reagovat.

Na klávesách je řeba zapnout slučování MIDI do USB portu (nebo nějak podobně to bude označené), aby ti MIDI Out fungoval jako MIDI Thru, jinak se ti tuším MIDI věci z kontroleru dál než do kláves nedostanou.

P.
urcite je tam v ponuke MIDI nadstaveni nieco cim sa to da ponadstavovat, myslim ze by to mohlo ist. a este som si vsimol ze ked nadstavujem hlasitosti cez fadery na zariadeni BOSS1180 tak sice hlasitosti v CUBASE sa pocutelne znizuju ale nevidim ze by sa fyzicky menili, proste ked si otvorim MIXER tak nevidim ze by sa tie fadre v programe hybali, je to tym ze to MC nemam zapnute?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 07 led 2010 15:25

V definicích Remote Control u jednotlivých softwarových prvků nastavuješ (apoň pro Generic režim, čili standardní MIDI) příjem, vysílání a přepínání pro každý prvek. Ale když to data přijímá (ergo hlasitosti se mění), tak by to mělo mít vliv na animaci - to se nikde neaktivuje, to je jako samo ssebou. Ale opakuji, že mluvím o Generic Remote režimu; možná má MC ještě další nastavení.

Pokukni pro inspiraci na moje dva články o Dálkovém řízení (najdeš na www.dreamface.net).

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 07 led 2010 15:33

pavlii píše:V definicích Remote Control u jednotlivých softwarových prvků nastavuješ (apoň pro Generic režim, čili standardní MIDI) příjem, vysílání a přepínání pro každý prvek. Ale když to data přijímá (ergo hlasitosti se mění), tak by to mělo mít vliv na animaci - to se nikde neaktivuje, to je jako samo ssebou. Ale opakuji, že mluvím o Generic Remote režimu; možná má MC ještě další nastavení.

Pokukni pro inspiraci na moje dva články o Dálkovém řízení (najdeš na http://www.dreamface.net).

P.
myslis ze sa to nikde nenadstavuje? pretoze je mi divne ze na klavese ked si zapnem mix konzolu a pohnem faderom na zariadeni BOSS tak na klavese mi na displeji fadre behaju, no v CUBASE nie, o to mi ani tak nejde o tie animacie ale nevidim hodnoty v ktorych fadre mam, nie ze sa animacie nehybu ale ani ciselna hodnota sa nemeni. proste zvuk to stisuje ale fyzicky to nevidim iba to pocuje, coz mi pripada ze sa deje toto: cubase vysiela MIDI data do klavesu a ten ich prehrava ako SONG, klaves mozem ovladat a teda menim len hlasitosti prehravaneho songu (cize MIDI z cubase), lebo v klavese sa tie data aj realne menia, vidim to na displeji klavesu, ale do cubase sa to nedostava, coz sa domnievam ze bude mat za nasledok prave to routrovanie MIDI dat, to ma napadlo az teraz :) musim to rychlo vyskusat ked pridem domov:)
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 07 led 2010 15:40

teraz pozeram do manualu od BOSS1180 a asi som to zle pochopil, je tam v MIDI nadstaveniach nie MC ON/OFF ale MMC ON/OFF, teraz neviem ci je to to iste alebo nie, MMC je nejaky MMC protocol ale neviem, myslite ze je to to iste co Mackie Control?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 07 led 2010 16:13

MMC je MIDI Machine Control, což jsou povely pro řízení tapedecků a podobných zvěrstev :lol: s MC to nemá nic společného.

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 07 led 2010 17:47

pavlii píše:MMC je MIDI Machine Control, což jsou povely pro řízení tapedecků a podobných zvěrstev :lol: s MC to nemá nic společného.

P.
-hm tak CUBASE z toho asi ovladat nebudem ze ;(
ale nerozumiem potom preco je tam obrazok PC pri vysvetleni vmanuale pre BOSS1180CD
Přílohy
MMC.jpg
MMC.jpg (338.87 KiB) Zobrazeno 235 x
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 07 led 2010 20:23

Pozor - proč by nemohl být obrázek PC? Pokud software (Cubase například) rozumí MMC povelům, půjde z toho ovládat. Je tu ale jiný problém a tím je, nazval bych to, "šířka záběru". Jde asi o to, co všechno za ovládací prvky kontroleru bude vysílat MMC a co všechno třeba standardní MIDI data (CC myslím) - pokud je tato kombinace vůbec možná. Pak je zase na software, jak se srovná s těmito daty - jestli i MMC povely lze přiřadit pro Remote řízení (VST moixer a podobně) nebo ne. Tohle chce vyzkoušet a hlavně na základě manuálů, kde by měly být přesné specifikace pro použitelné režimy.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od Pytkin » 07 led 2010 23:06

sonar urcite bude podporovat MACKIE CONTROL ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od Pytkin » 07 led 2010 23:07

vasek píše:OK, díky. Chtěl bych nahrávat kytaru v kuchyní, zní tam skvěle :-) Možná si jen pořídím nějakou prodlužku na klávesnici.
Ak ti ide cisto o transport , tak si kup USB numericku klavesnicu (~200 korun) a namapuje si tam v sonare co potrebujes ..

Odpovědět