MIDI kontrolér

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2010 00:11

Alco : hlavne .. ty nemas Behringer BCF hej > Ty mas daky ten BOSS BR1200CD hej ? a tym chces ovladat cubase ?

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 08 led 2010 11:35

Pytkin píše:Alco : hlavne .. ty nemas Behringer BCF hej > Ty mas daky ten BOSS BR1200CD hej ? a tym chces ovladat cubase ?
Len som sa domnieval ze to bude fungovat, ale uz som to skusal nejde to.
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2010 22:31

alco : ak vie ten behringer vysielat midi ako kontroler , tak s nim vies ovladat cubase .. ale on asi neni motorizovany a to je dost otrava ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 11 led 2010 08:27

Este ma napadlo, a nedal by sa ci uz Cubase alebo Sonar ovladat pomocou klavesu? su na nom vesetky potrebne ovladace. mam Yamaha Tyros. neslo by to? zistil som ze ked pustim MIX v CUBASE a hybem sablami tak v Tyrose mi mix reaguje aj vidim ako sa na displeji nastroja sable pohybuju. ale opacne to neviem docielit.
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 11 led 2010 08:45

Jako v principu by to šlo, ale nastává tu problém - musel bys mít Tyros a PC propojené přes 2 MIDI okruhy. V jednom pracovat s MIDI daty skladby (noty + kontrolery) a ve druhém pracovat s MIDI daty použitými pro řízení. Já to měl takhle přes Radium 61 (MIDI klaviatura) a kdyby Edirol podporoval i dřevní OS systémy (myslím tím starší než XP), tak to teď používám taky :wink:

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 11 led 2010 08:51

pavlii píše:Jako v principu by to šlo, ale nastává tu problém - musel bys mít Tyros a PC propojené přes 2 MIDI okruhy. V jednom pracovat s MIDI daty skladby (noty + kontrolery) a ve druhém pracovat s MIDI daty použitými pro řízení. Já to měl takhle přes Radium 61 (MIDI klaviatura) a kdyby Edirol podporoval i dřevní OS systémy (myslím tím starší než XP), tak to teď používám taky :wink:

P.

Tyros ma ale dva okruhy (5kolikove), ale ja ho mam pripojeny na USB do PC a tam neviem ci sa nevysiela iba MIDI A, ale mam dojem ze tam viem pustit aj MIDI B, pretoze v CUBASE sa mi tyros hlasi ako TYROS 1 a TYROS 2 cize predpokladam ze to su tie dva okruhy, ale aj tak, pozuzivam na nahravanie iba kanal 1, cize ostatne kanaly by sa dali pouzit na riadenie cubase nie? jedna sa mi iba o start, stop, rec, a nadstavenie faderov v mixe.
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 11 led 2010 08:59

Ano, tak potom by to šlo.

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od alcoTN » 11 led 2010 09:06

pavlii píše:Ano, tak potom by to šlo.

P.
kde by som mohol zistit ci sa tie knofliky na nastroji ako REC, PLAY, STOP, posiela nastroj do MIDI vystupu? Treba v cubase nadstavit niekde aby reagoval na tieto povely?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od pavlii » 11 led 2010 09:11

:lol: jako na zavolanou (ještě to není "vizážisticky" upravené, ale číst se to myslím dá): http://hudebniforum.cz/klavesove-nastro ... 17346.html

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: MIDI kontrolér

Příspěvek od kexik » 11 led 2010 10:01

alcotn: existuju freeware vst ktore funguju ako midi monitory. nagugluj... v cubase je dokonca tusim interny midi monitor? taka vec ti vypise kazdu aktivitu na zvolenom midi porte

Odpovědět